Darksorrow
![Příběh náboženství Příběh náboženství](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378621/pribeh-nabozenstvi-f0O-378621.png?v=1561112090)
Skvělá kniha pro získání základních informací o dnes největších náboženstvích. Velmi zajímavé je sledovat, jak se jednotlivá náboženství setkávala, ovlivňovala a podílela se na dějinách, což kniha skvěle představuje. Určitě jsem se hlavně o východních náboženstvích dozvěděl věci, které mě překvapily.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Řád německých rytířů Řád německých rytířů](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34964/rad-nemeckych-rytiru-RCY-34964.jpg?v=1571560604)
Kniha se dobře čte a hezky mapuje historii řádu, nicméně je třeba si dávat pozor na letopočty, které jsou v mnoha případech chybně uvedeny.
Například na s. 217 se uvádí, že utrechtské stavy v roce 1650 píší velekomturovi Thierrymu de Blois de Treslong, jehož po smrti nahradil Gaspard von Lyden, který zastával funkci až do své smrti v r. 1520.
A ještě informace o napojení na převorství Sionské je vzhledem k dnešním informacím již poněkud diskutabilní, ale to bych přisuzoval době napsání knihy.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)