dasenka
![Poklad na ostrově Poklad na ostrově](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404955/poklad-na-ostrove-x2k-404955.png?v=1571584713)
Přítel náš tady mrtvý v kufru leží, johoho
Tak mi nalejte rum
Ďábel sám svoje černý drápy ježí, johoho
Tak mi nalejte rum
![Historie včel Historie včel](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284510/historie-vcel-fj2-284510.jpg?v=1481189075)
Po skvělé knize Kůň Převalského zklamání….. ale i přesto memento s nadějí na závěr….
/Klima na naší planetě se rychle mění, ale roku 2000 to vzalo opravdu rychlý spád.Suchá a horká léta, která byla téměř bez květů .Pak dlouhé a tuhé zimy, během kterých mnoho včelstev pošlou.Další ranou byly dlouhé deště, kdy včely musely zůstat v úlech či hnízdech,stejně jako to děláme my lidé.A v poslední řadě my lidé, kteří jsme jejich různorodé prostředí přeměnili v nedozírné zelené plochy,jež jsme osázeli monokulturou.Včely potřebují střídat různé druhy květin,a ne celé roky opylovat kolem dokola jen jediný.To je také postupně zabíjelo.Jakmile zmizely,, staly se miliony hektarů polí ,sadů a záhonů jen mrtvou oázou bez plodin-produkce masa se zastavila , kdy už nebylo možné pěstovat krmivo pro dobytek/
Alarmující, nedáme si říci …..
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pár stránek navíc Pár stránek navíc](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454843/par-stranek-navic-S3b-454843.jpg?v=1601983715)
Pěkné ilustrace, ale jinak přínos tohoto bonusu jen pro opravdové milovníky knihy Kroniky času…
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Žena, kterou jsem byla Žena, kterou jsem byla](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439231/zena-kterou-jsem-byla-IHQ-439231.jpg?v=1587671318)
Určitě podprůměr,přeskakovala jsem kapitoly a nic se nedělo….. a ten přeslazený konec….
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Zahrada v měsíčním svitu Zahrada v měsíčním svitu](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240675/zahrada-v-mesicnim-svitu-gUm-240675.jpg?v=1623409629)
Nalákala mne obálka a zmínka o antikvariátu- ale byl to takový ultralight….rychle proletěl a nezanechal žádnou stopu.I četba byla trochu utrpení, hodně jsem přeskakovala
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Tvé staré já Tvé staré já](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432328/tve-stare-ja-3kA-432328.jpg?v=1580390659)
Začátek výborný, ale pak neurčitá směs překombinovanosti, nepravděpodobných faktů,naprosto průhledný děj…… a konec doslova šílený…..Škoda, těšila jsem se dle recenzí z tisku na spíše psychologickou záležitost a byl z toho nedovařený krimi guláš
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)