davusire komentáře u knih
Tím nejzajímavěším jsou v knize zřejmě ilustrace.
Autor zřejmě nepochopil, co je to calvados. A v části knihy o jeho výrobě popisuje výrobu ochuceného jablečného destilátu. Až na konci je na jedné či dvou stránkách zmíněno, jak vypadá výroba calvadosu skutečně v zemi jeho původu, tedy ve Franci. I to je pojato však velmi povrchně, stejně jako zbytek knihy. Vyjímkou nejsou protichůdné informace a dokonce narazíte na stejné jinak formulované tvrzení ve dvou za sebou následujících větách. Evidentně ani s redakcí si nikdo hlavu příliš nelámal. Tato kniha Vám příliš informací, mající hlavu a patu, o calvadosu nepřinese.
Příjemná, velmi čtivá kniha - ma můj vkus je v někerých částech až moc fotografií, ale na druhou stranu je to cestopis tož proč ne.
Pokud beru tuto knihu jako kuchařku tak by to šlo, trocha historie a pár základních údaju. Ovšem je tam spousta nepřesností jako by to bylo šito hodně horkou jehlou a ty nesmyslé domněnky jako například, že když pijete kávu tak máte větší šanci(nebo aspoň na ten pocit) na úspěch než ti co ji nepijí. A spousta jinách blábolu. Podle autorky jsou krom kávy podobně zázračné další a další poživatiny.