dedek82 komentáře u knih
některé pěkné a vedou k zamyšlení,ale některé jsem vůbec nepochopil o čem vlastně jsou
Prvni plavba obchodní lodi , Rostock"
Z německého originálu Uber vier Meere, vydanébo nakladatelstvím
Mitteldeutscher Verlag Halle (Saale) roku 1955, přeložil Evžen Klin
ger. Obálku a vazbu navrhl Otakar Procházka. Vydalo nakladatelstvi
Svobodné slovo-Melantrich Praha roku 1957 jako svou 2.596.
Co je to za knihu_v seznamu knih o Maye jsem jí nikde nenašel
Román vycházel v příloze novin (snad již v roce 1930) - cit. str. 848: Ilustrované Románové noviny (předplatné měsíčně Kč 14.-, celoročně Kč 140.-, kdo si předplatí na 1/2 roku předem, obdrží zdarma až dosud vyšlá pokračování románové přílohy "Tajemství zločinného lékaře" od administrace časopisu).
• Tento svazek obsahuje asi 716 stran (od stránky 723, kapitoly LXI. (61) až po zakončení celého románu kapitolou CL. (150) po stranu 1440) a je tak druhou a závěrečnou částí tohoto rozsáhlého románu o Tajemství zločinného lékaře.
obsah:
Akademik M.S. Solncev se setká s bývalým žákem a letí s ním v raketě přesvědčit se o existenci desáté planety naší soustavy. Po přistání na jejím povrchu vidí otřesné výjevy z koncentračních táborů a pod. Posléze zjistí, že jsou v obrovském muzeu minulosti, uchovaném na výstrahu současným obyvatelům planety. Po setkání s těmito se chytají na zpáteční cestu. M.S. Solncev se probudí a zjišťuje, že se mu to vše pouze zdálo…