demosh demosh komentáře u knih

Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Když se silný příběh sám o sobě ještě skvěle převypráví, nemůže vzniknout nic jiného než nezapomenutelná kniha. Nemyslím že je potřeba více chválit ta kniha určitě patří do povinné četby našich dětí.

26.08.2018 5 z 5

Trpaslíci Trpaslíci Markus Heitz

Krásná, příjemná a nenáročná kniha. Plná oblíbených fantasy ras ( elfové, trollové, skřeti,... a samozřejmě trpaslíci ) Klasický, předvídatelný, jednoduchý, ovšem autorsky skvěle zvládnutý příběh. V pozadí hlavní zápletky je pěkně a nápaditě popsána, mnohdy opomíjená rasa trpaslíků. Průměrné, ale ne nudné dialogy. Doporučil bych ji jako odpočinkovou po přečtení něčeho náročnějšího, nebo obsáhlejšího. Až bude můj syn dorůstat do věku fantasy literatury tuto knihu mu velmi rád doporučím

23.12.2015 4 z 5

Soumrak na Worlornu Soumrak na Worlornu George R. R. Martin

Pomalý a utahaný start a otevřený konec, ale jinak dobrý

11.03.2015 3 z 5

Faktótum Faktótum Charles Bukowski

Moje první autorova kniha a jelikož jsem ji četl s tím, že jsem byl zvědav právě na autorův proslulý osobitý styl, tak jsem si vychutnával více poetiku, než příběh samotný.
Při zpětném zamyšlení musím říct, že příběh stojí za hovno, ale to jak ho autor dokáže popsat stojí za přečtení.
"I ta nejodpornější lidská bytost si zaslouží, aby si mohla utřít prdel." - asi bych dal tři hvězdičky, ale za tuto nádhernou větu dávám čtyři.

25.12.2014 4 z 5