destak komentáře u knih
Knihou jsem se pročítala docela těžko, což mě vzhledem k dělení na drobné kapitoly překvapilo. Bohužel asi od poloviny knížky jsem tušila závěrečnou zápletku, takže i napětí mě minulo, jen v úplném závěru knížky jsem byla zvědavá jakým způsobem vše skončí. Zároveň je ale nutné vyzdvihnout, že je knížka psaná jednoduchým a srozumitelným jazykem bez zbytečných cukrátek, což je pro kriminální žánr rozhodně plusovým bodem. Když jsem knihu dočetla, tak jsem z přebalu knihy zjistila, že jde o prvotinu mladé autorky, čím si vysvětluji své lehké zklamání. Teď jsem však zvědavá na další knihy, které mi budou doufám víc po chuti.
Úžasná knížka, která má spád, napětí a úžasnou zápletku. Láska, nenávist, intriky. To všechno pan Simmel dokázal provázat v jeden neskutečně zajímavý příběh. A musím říct, že po téměř 50 letech od vydání knihy, je stále čtivá a směle se vyrovná současnému "kriminálnímu" žánru. Před nadčasovou stavbou románu i jazykem autora smekám klobouk. Nenechte se odradit stářím knihy, je jako víno, které zraje a na kvalitě neztrácí.
Napětí od začátku do konce. Výborná knížka, která umí pohltit. Potřebuji pokračování...
Moc hezky čitelná kniha, která zaujme hned od začátku a myslím, že nikoho nemůže urazit. Zároveň mě donutila k zamyšlení o určitých životních situacích. Za mě doporučuji k přečtení.
Napínavá detektivka, která má velice zajímavý styl psaní. Rozhodně stojí za to věnovat jí pár večerů a čtenáře jistě zaujme a potěší.