divnoláska divnoláska komentáře u knih

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Jako fanynka Angely Marsonsové a Roberta Bryndzy jsem si "pochutnala" i na Mizejících dívkách. Velmi čtivé, napínavé, plné zvratů, ale pořád logické a uvěřitelné. Navíc se mi moc líbí obálka. Zařazuji na čestné místo na knihovničce a těším se na další díl.

29.09.2020 5 z 5

Mrazivá krutost Mrazivá krutost Caz Frear

Po dlouhé řadě krvavých thrillerů zas jedna klasická detektivka s důrazem na psychologii postav, ve které si musíte lámat hlavu, kdo a proč vraždil. A hlavně detektiv Cat Kinsellová, která je až nečekaně normální a lidská. Jak trefně poznamenává jedna z britských recenzí a já s tím plně souhlasím: Kdyby mě někdy měli zavraždit, chci, aby to vyšetřovala Cat. A když ne, chci s ní aspoň chodit do hospody :-)

27.02.2020 5 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Jedním slovem vynikající! Přestože miluju Eriku (a Jamese, to hlavně), Kate Marshallová je úžasná nová hrdinka, sympatická, propracovaná, s klady i zápory, prostě velmi lidská. Zápletka je pak starý dobrý Bryndza, jak ho známe.

07.11.2019 5 z 5

Hitlerovy ukradené děti Hitlerovy ukradené děti Ingrid von Oelhafen

Dá se vůbec o knize, která vypráví o něčem tak zrůdném, jako byl projekt Lebensborn, napsat, že je skvělá? Díky velmi osobnímu vyprávění Ingrid si uvědomíte, jak hrozně moc, jak dlouho a do osudů kolika rodin taková jedna "malá" germanizace jugoslávské holčičky zasáhla...

08.10.2019 5 z 5

Malé sladké lži Malé sladké lži Caz Frear

Poctivý, čtivý thriller s malým sladkým bonusem - a tím je skvělá hlavní hrdinka Cat, která v práci sarkasticky a cynicky hláškuje a večer se nalévá vínem, aby byl život trochu snesitelnější. Takhle nějak si představuju sama sebe, kdybych byla policistka, co vyšetřuje vraždu, která se stala kousek od hospody, kterou provozuje můj otec, který kdysi... Už nic, přečtěte si to sami.

23.04.2019 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Výborná. Jako ostatně všechny Bryndzovky... Erika si stále jde tvrdohlavě za svým, Mossová hláškuje, na scénu se vrací Marsh. Tentokrát nás autor nechává i nahlédnout do deníčku vraha, což velmi oceňuji.

09.11.2018 5 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Tohle je teda síla. Moc se mi líbily i předchozí knihy autorky, ale ve Stínech se překonala. Běhal mi mráz po zádech celou dobu!

28.05.2018 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Po poměrně poklidných Hlubinách nasadil Robert Bryndza opět rychlejší tempo. Akce střídá akci, stránky ubíhají, ani nevíte jak. A opravdu nás nenechá vydechnout až do konce...

16.03.2018 5 z 5

Krvavé právo Krvavé právo Phillip Margolin

Právnické eso Amanda stojí před těžkým případem. Domnělý vrah se přizná, jenomže co když to vlastně nebyl on? A proč by se přiznával, když mu hrozí trest smrti? Pro policii je případ uzavřen, takže se Amanda a její tým musí pustit do vlastního pátrání... Chvílemi mi to připomínalo Perryho Masona, a toho já můžu :-) Doporučuji všem, co mají rádi, když se do případu zamotá trochu té "právničiny".

21.11.2017 5 z 5

Znovu já Znovu já Gayle Forman

Ach, jak moc mi to připomíná vlastní život... Snaha být dokonalá nás jednou přivede do hrobu. Trochu jsem si posmrkala, přiznávám.

21.11.2017 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Znovu jedním dechem. Znovu perfektní!

07.11.2017 5 z 5

Infernum: Každé zlo má svou příčinu Infernum: Každé zlo má svou příčinu Mark Maria Kraft

Opravdu drsné! První vražda je jenom začátek. A jde tu vlastně o tu mrtvou, nebo o něco úplně jiného? Příjemně také překvapí, že si švýcarský autor jako kulisu děje vybral Prahu a že ji zná dobře.

03.11.2017 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Za mě kniha letošního roku!

15.11.2016 5 z 5

Muž, který nevrhá stín Muž, který nevrhá stín Vadim Petrov

Divoké devadesátky. Konspirační teorie. MI5. Tajné služby. Hrátky KGB, která si testovala, co sneseme. Trocha vzpomínek, trocha nových informací, trocha nadhledu. Přečteno jedním dechem, ale stejně pořád nevím, co je pravda a co manipulace. Ale ledasco napovídají doslovy Andora Šándora, Jefima Fištejna a Petra Pelze.

12.10.2016 5 z 5

Vražda v Průhonickém parku Vražda v Průhonickém parku Martin X

Přiznám se, že mě zaujala obálka. Napřed jsem si myslela, že to je nějaký zahraniční thriller, až potom jsem si všimla, že je to český autor... Ale i příběh se může rovnat zahraničním thrillerům, to každopádně!

16.10.2015 5 z 5