dominik26 dominik26 komentáře u knih

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Docela oddechové čtení, líbí se mi jiné pojetí "lásky". Určitě si přečtu další díl

21.03.2015 4 z 5

Tátův malý andílek Tátův malý andílek Shani Petroff

Něco málo o knize:
- druh: epika
- žánr: Fantasy
- v knize se objevují slova hovorová, slangová, citově zabarvená
- je to psáno chronologicky
- kniha má 4 díly: 1. Tátův malý andílek, 2. Správné rozhodnutí, 3. Pozor, co si přeješ, 4. Kouzlo lásky
Něco málo o ději:
- děj příběhu se odehrává v moderním světě (21. stol.), ve státě Pensylvánie v Dobroticích
- hlavní postavou příběhu je Angel (dcera Ďábla), která žije na Zemi se svojí matkou.
- příběh je o tom, jak se Angel dokáže poprat se životem, když zjistí, že má schopnosti stejné jako její otec.
- Myslím si, že jméno Angel vzniklo z angličtiny (angel= anděl), a jméno Lu (její otec) zkrácením slova lucifer.
Knížka se mi moc líbila, protože byla napsána, jako z opravdového života a protože je zábavná a poučná (například: když se začala kamarádit s partou snobských holek, které ji jenom využívaly, a vůbec si nevšímala své nejlepší kamarádky Gáby, tak jsem si uvědomil, že je lepší mít jednoho opravdového kamaráda/přítele než sto falešných).
Nejvíc se mi líbí Angel, protože i když natropila tolik věcí, tak se je časem naučila opravit pomocí svých schopností (což většinou vedlo ještě k větší šlamastice, ale většinu z nich buď napravila sama, nebo její táta Lu).
Doporučuji všem, kteří mají rádi fantasy a rádi se zasmějí. :)

09.12.2013 5 z 5

Opuštěný Opuštěný Oliver Bowden (p)

Kniha se mi líbila

13.01.2015 4 z 5

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Kniha se mi líbila, klidně bych si ji přečetl zas:)

14.10.2014 5 z 5