Drnkla Drnkla komentáře u knih

V bílém plášti V bílém plášti * antologie

Povídky byly všechny milé, nejlepší ty zubařské. Příjemné zpestření od čtení celých dlouhých knih.

21.02.2023 3 z 5

Únosné riziko Únosné riziko Robin Cook

Kniha byla velmi čtivá a napínavá jako všechny Cookovky, ale vlastně nevím, jaký z toho mám pocit. Nakonec mi to přijde jako slátanina, i když musím říct že hlavní dvě dějové linie byly velmi zajímavé a obě mě bavily. Prolog o salemských čarodejnicích byl velmi poutavý a jen tak na něj nezapomenu. Konec byl sice napínavý, ale přišlo mi to nějak moc překombinované, i když se celou dobu dalo očekávat, že to skončí nějakým podobným způsobem.
V knize je velké množství překlepů a chyb.

20.02.2023 3 z 5

Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Třetí díl za mě nejslabší. Už to bylo moc přetažené, stále pohádkový svět, kdy ženy často padají a muži je vždy chytí. Kdy muži jsou jak princové a ženy do nich bláznivě zamilované.
S hlavní postavou jsem se nesžila tak jako s hrdinkami z předchozích dvou dílů. Nějak mi nesedělo ani jméno.
Začátek byl příliš kýčovitý a konec málo uvěřitelný. Spíš jsem doufala, že to nebude happy end a třetí díl se bude něčím lišit. Mrzelo mě, že se neodehrává opět v zimě.
Kniha, u které není třeba o ničem přemýšlet a čte se velmi rychle.

14.02.2023 3 z 5

Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Stejně jako první díl je kniha velká až kýčovitá romantika, ale hezký příběh a čtenář celou dobu fandí hlavním postavám, i když je celou dobu jasné, že na závěr bude happy end. Opět obsahuje krásné popisy hor a zimních sportů. I když kniha nenabízí žádné zamyšlení, těším se na třetí díl k dalšímu zimnímu odpočinku.

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Knížka je velmi oddechové čtení a velká romantika, která je psaná tak čtivě, že se dá jedině zhltnout na jeden nádech a těšit se na další díl. Krásný horský příběh Ideální na zahnání zimní nudy.

Matčino vyznání Matčino vyznání Kelly Rimmer

První třetina knihy mě tolik nebavila, zejména kapitoly, kde vypráví Ivy o Davidově dětství mi přišly trochu nezáživné. Ale samozřejmě byly nezbytné v popisu opičí lásky matky k synovi, která byla až nesnesitelná. Celé to gradovalo a bylo jisté, že to směřuje k tragédii. Napětí se stupňuje s každou další kapitolou a čtenář se snaží předpovědět jak to tedy vlastně bylo. A pak nastane šok a čtenář jakoby procitnul spolu s hlavní hrdinkou. A zpracovává to a cítí ztrátu a bolest a všechny malinké nejasnosti v průběhu čtení dávají smysl. A pak vynikne ta přidaná hodnota a odpovídající skvělé hodnocení. Opravdu luxusní závěr knihy, na kterou se díky tomu jen tak nezapomene.