drzaja
![Osud tažných ptáků Osud tažných ptáků](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402294/osud-taznych-ptaku-5Tz-402294.jpg?v=1549534431)
Ó, jaký to oduševnělý hrdina, když poslouchá vážnou hudbu. To musí být jistě vzdělaný a chytrý člověk. A on je. Studovaný, mnohem nadanější než jeho vrstevníci. Je již ve třiceti sirotkem, ani sourozence nemá. To je jasný že musel o sobě napsat, když je úplně klišovitou románovou postavou. Překvapilo mě, že je to autobiografie, řekla bych, že ten text spíš stvořila umělá inteligence. Osiřelejch milovníků Nietzscheho jsou plný knihovny, vskutečnosti neexistujou.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Dánská občanská válka 2018–24 Dánská občanská válka 2018–24](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262969/danska-obcanska-valka-2018-24-11W-262969.png?v=1560529294)
Nevyužitý potenciál. Autor srší nápady, ale jeho postavy i svět se chová nelogicky. Ze semínka ohryzku, který upadne umírajícímu vyroste jabloň s má mrtvolou v koruně. Takové a další nelogičnosti mě rušily při četbě. Celkově je to jen pustá snaha šokovat bez hlubší myšlenky, která ve finále vůbec nešokuje. Maximálně tím, jak špatně je napsaná.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Léto na Korsice Léto na Korsice](https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85058/leto-na-korsice-85058.jpg?v=1313051051)
Chápu, že to má být oddechové čtení, ale vadily mi nelogičnosti v ději. Dvě kamarádky spolu tráví skoro veškerý čas, navštěvují se doma a nad svačinou se jedna druhé svěří, že už rok chodí na brigádu. Tak určitě.