Echinacea komentáře u knih
Pozitivum:
- Dobře a rychle se kniha čte
Negativum:
- Jistá podobnost se Stmíváním (bez erotiky samozřejmě)
- Skoro žádný děj
- Opakující se věty a fráze
- Místy děsný překlad
Prostě jsem si říkala ať už je konec a kopne Christiana do p*****e. Samozřejmě, že si přečtu zbývající díly, abych věděla, jak to skončí a taky proto, že se snažím série knih dočítat do konce. tohle jsou knihy tak akorát na jedno přečtení a dost. :D :D
Velmi čtivá kniha, která lidem přinese zajímavé a užitečné informace o dnešní "zkažené" době. Vřele doporučuji. Spoustu věcí jsem již věděla a v jiných mi otevřela oči. Myslím, že by si měl knihu přečíst každý, kdo chce zdravě žít nebo se o to alespoň částečně pokusit, protože je jasné, že ze svého života nemůže vyřadit všechno, o čem se v knize píše, že je škodlivé.
Ani nevím, kde začít. Ale od někoho, kdo napsal nejúspěšnější knížky všech dob, bych čekala něco víc. Chápu, že Harry je jedinečný a nelze to s ním srovnávat a ani jsem nečekala, že tato kniha bude stylově stejná, ale něco mi tam chybělo. Ze prvé, se mi to špatně četlo a ty vulgární slova a nadávky, mě tam strašně vadily, na můj vkus jich tam bylo až příliš. Za druhé, je v knize spousta chyb a překlepů, což jí na kvalitě taky moc nepřidá (chápu, že chyba Joanne to není, nýbrž překladatelky). A za třetí, jsem se musela do čtení přímo nutit a kdybych na ní neměla měsíc, kvůli rezervacím v knihovně, asi bych jí četla hodně dlouho. Nebýt to knížka od Jo, asi bych to vzdala, hned na začátku….Vydržela jsem a konec už byl lepší a víc záživnější, jen skončil strašně smutně. Bylo mi líto Krystal a Robbieho. V podstatě tato knížka řeší pořád dokola, kdo nastoupí do Rady na místo mrtvého Barryho Faibrothera, hádky, pomluvy a jak je to s léčbou závislačky Weedonové, takže po dějové stránce nudné.
Nemůžu si pomoct, ale připomíná mi to knihu Stmívání snad ještě více než první díl. Ona, ta chudinka, co si o sobě myslí, že je méněcenná a ošklivá, přitom se za ní otáčí každej chlap. On, ten "pan božský" před kterým se každé podlamují kolena, co si nevěří a nenechá svou holku ani chvíli samotnou, musí jí ochraňovat, zakazuje jí se bavit s jinými muži...atd, atd.
Ale musím přiznat, že je to o mnohem lepší než předchozí díl.
Toto je snad první kniha, která mne zaujala hned po přečtení 3 stránek. Zhltla jsem ji opravdu rychle. Pořád jsem musela číst a číst, protože každá kapitola končila opravdu napínavě a já chtěla vědět, co bude dál. O tajemství rozhodně nebyla nouze ;)