eduw

Pútavý horolezecký príbeh odohrávajúci sa na ďalekej Aljaške. Vysoké hory, západy slnka, fascinujúce výhľady a polárna žiara. Ale aj kruté mrazy, silné víchrice, zradné trhliny v ľadovcoch, omrzliny...Mám rád horolezecké knihy. Zvlášť tie, ktoré sa odohrávajú v dobe, ktorá už pominula. Tuná som si prišiel na svoje.

Ďalšia veľmi dobrá kniha od pána Verna. Lode a námorníci, more a vlny... Súboj dobra a zla, pravdy a lži. Kto si prečíta túto knihu, veľa sa dozvie o tom, ako sa volajú jednotlivé časti lode, názvoslovie plachiet a ich využitie, ako sa manévruje s plachetnicou za nepriaznivého počasia a veľa ďalšieho. A to všetko votkané do napínavého príbehu. Pre mňa suchozemca je to zaujímavé a pútavé...

Tak túto verneovku som dlhšie obchádzal, asi sa mi názov nezdal dosť atraktívny. A pritom sa jedná o veľmi dobrú knihu. Plavba Tichým oceánom, prieskum ostrovov a putovanie Austráliou. Dobrodružstvo a nebezpečenstvo až do krajnosti, tiež konfrontácia dobra a zla. Tak ako to už vo Verneovkách býva. V osobe hlavnej hrdinky vidíme, že viera a odhodlanie môže prekonať aj najťažšie prekážky. Stojí to za prečítanie.

Kniha veľmi dobrá, hoci ťažšia na čítanie. C.S. Lewis sa ukazuje ako nielen múdry a vzdelaný, ale aj duchovný človek. V štýle a obraze, ktorý si zvolil v tejto knihe nás pobáda, aby sme boli pozorní a bdelí... Zaujal ma aj záver. Ten určite nepreskočte, dáva knihe skutočný punc.

Kniha, ktorá nám predstavuje sv. Jozefa ako muža hĺbavého, nábožného a milujúceho. Muža, ktorý sa musel rozhodovať, pracovať, postarať sa o rodinu a ochraňovať ju. Svoju úlohu zvládol napriek všetkým ťažkostiam, utrpeniam a nebezpečenstvu. Veľmi pekný príbeh napísaný zrozumiteľným a pútavým spôsobom. Odporúčam.

Cestopis v druhom pláne. V prvom pláne skôr cesta do autorovho vnímania Ameriky, sveta, ľudí a vývoja spoločnosti. Stretávanie sa s ľuďmi a rozhovory s nimi sú tu dôležitejšie, ako spoznávanie krajiny. A tiež zaujímavé zistenie, že kniha prvý krát vychádza v Slovenskom preklade. Po toľkých rokoch od vydania načase.

Skôr kratší, avšak pútavý dobrodružný príbeh odohrávajúci sa na pozadí Grécko Tureckej vojny. Nájdete tu všetko, čo k Verneovke patrí. Geografický popis ciest, plachetnice, more, šľachetnosť, boj, pirátov... A tiež príbeh lásky. Tak ak vás to všetko zaújma, máte tip.

Jeden z najlepších príbehov od tohto autora. Najprv sa to tvári ako politický thriller, potom špionážny thriller, až to nakoniec pokračuje a končí ako stará dobrá verneovka. Rýchly spád a napínavý dej z nutnou dávkou dobrodružstva a fantázie.