Eillee Eillee komentáře u knih

Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

Přečteno dvakrát jedním dechem, velmi čtivě psané, napínavé, rozhodně doporučuji.

Čechy krásné, Čechy mé Čechy krásné, Čechy mé Václav Matoušek

Přečteno kvůli zápočtové prezentaci, poutavé téma, čtivé.

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Moje prvotina od Kinga, četla jsem když jsem čekala dcerku a líbila se mi moc. Bohužel zfilmování dopadlu katastrofálně :(

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Přečtena za jeden den, jednoduchý příběh, ale neuvěřitelně silný...

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Čekala jsem od ní asi moc, po všech těch chválách... přečtena během jedné hodiny a zřejmě nepochopona... odložím a vrátím se třeba za 10 let, třeba musím ještě dospět :-)

Zabiják Zabiják Émile Zola

Takhle knížka se mi zaryla pod kůži, další z povinných školních, které stojí za to přečíst a poznat francouzský naturalismus. Četla jsem dvakrát před deseti lety a teď když jsem tu na netu na ní narazila, asi se do ni pustím ještě dnes znovu, spoustu pasáží mám stále živě před očima, hodně silný příběh.

Povídky malostranské Povídky malostranské Jan Neruda

Povinná školní četba v žácích vyvolává automaticky odpor, ale většinou stojí za to si z ní něco přečíst :-) Povídky malostranské jsem četla kdysi na gymplu a ráda se k nim zase někdy vrátím.

Memento Memento Radek John

Poprvé jsem se do ní snažila začíst někdy na gymplu po Úplné prázdnotě a Dětech ze stanice ZOO. Vadilo mi ale Johnovo přeskakování v čase, dočetla jse asi do čtvrtiny, začala jsem se ztrácet v ději a knížku odložila. Vrátila jsem se k ní až o 10 let později, když jsem hledala v knihovně něco na pískoviště :-). Do knížky jsem se zažrala a nemohla jsem od ní odtrhnout oči. Až teď v dospělosti mi ono skákání v čase naopak vyhovovalo a řekla bych, že ze všech knížek s drogovou tematikou se mi tahle líbila nakonec asi nejvíc.