Ekei
![Mýtus o Sisyfovi Mýtus o Sisyfovi](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15180/mytus-o-sisyfovi-QWe-15180.jpg?v=1550868720)
Camus úžasně vystihl základní dilema, které se ve mně pere. Doporučuji k přečtení každému, kdo se zamýšlí nad smyslem své existence. Jen nedoufejte, že vám Camus dá odpověď nebo naději.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pravda Pravda](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15179/cherub-pravda-15179.jpg?v=1319230818)
Kniha o 13/14 letých superagentech je očividně určena mladšímu čtenáři, to však stejně neomlouvá plytký děj, nezajímavé a bezkrevné postavy. 2 hvězdy.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Kmotr Kmotr](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/327/kmotr-327.jpg?v=1246626557)
Jedna z mých oblíbených knih. Díky neuvěřitelně podrobnému popisu fungování mafie a vazeb mezi jejími jednotlivými členy málokdo věřil/věří, že Mario Puzo sám nebyl jejím členem. Kniha je velice čtivá a po jejím přečtení v člověku ještě dlouho zůstanu mrazivý pocit, že všichni jsou pouhými loutkami v mocenské hře několika vyvolených.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Kronika ohlášené smrti Kronika ohlášené smrti](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13015/kronika-ohlasene-smrti-NwW-13015.jpg?v=1549807238)
Výborná kniha, která i přes svůj atypický začátek je velice zajímavá. Márquez nepříjemně přesně vystihl lidskou nevšímavost a alibismus typu, určitě ho varoval někdo jíny, někdo jim v tom zabrání, někdo by měl zavolat policii atd. Jednoznačně stojí za přečtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)