Eliška_P komentáře u knih
Velmi pěkná divadelní hra. I přes hanácké nářečí se mi četla dobře.
Za mě docela zklamání. Dvě hvězdičky pouze za originalitu příběhu a vykreslení postav. Bohužel o takových postavách se mi nechce číst tolik, kolik toho autor o nich napsal (že to vydalo na román). Zdlouhavé, místy nudné a k tomu by jednotlivé postavy čtenář (nebo alespoň já) velmi rád profackoval.
Balady inspirované lidovou slovesností. K té mám velmi blízko, a tak ani Kytice pro mě není krokem vedle. Ráda se k těmto básním vracím. Ve svém žánru nemá konkurenci, maturantům doporučuji.
Jedna z knížek, ke které jsem se dostala v rámci maturitní četby. Více se mi líbila Bílá nemoc a tu také více doporučuji, ale ani Válka s mloky nebyla špatná. Co mě nejvíce odrazovalo při čtení, bylo přílišné množství novinových výtažků v rámci knížky. Měly asi dotvářet soudobou atmosféru, ale bohužel. Nudily, proto tři hvězdy.
Od Čapka jsem četla tři knížky, Bílou nemoc, Válku s mloky a Loupežníka. Divadelní hra Bílá nemoc se mi zdála nejlepší, nejlépe se mi četla.
Krásné dílo. Perfektně napsané, děj velmi strhující. Doporučuji i těm, kteří se o válečnou literaturu tolik nezajímají. Prostě klasika.
Kniha se mi dobře četla, děj příjemně plynul. Jedna z těch zábavnějších a čtivějších knih povinné četby.