Elka252 | Komentáře u knih | Databáze knih

Elka252 Elka252 komentáře u knih

Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

(SPOILER) Tato kniha se mi velice líbila a to od prvních stran.Od prvního dne co se začal Sam opakovat den jsem si byla celkem jistá že se to všechno děje jen si to ostatní lidé neuvědomuji - tak trochu jako ve filmu Na hromnice o den více.Vlastně jsem zcela vyvracela názor že by mohla být Sammy už mrtvá a vše se to dělo jen v její hlavě... Vlastně jsem si stále ještě jistá co si mám o tom myslet a jestli nebyli mé doměnky správné.Bylo to lechce předvídatelné od poslední kapitoly a přesto jsem doufala že to neudělá.
Nejlepší postavou pro mě byla Lindsay.Zamilovala jsem si její povahu i způsob Chování. Chovala se sice nespolehlivě a pitomě, byla arogantní a nezajímal jí ničí jiný názor ale pro své kamarádky by udělala vše...
Líbila se mi i Elody.Zato asi nejhorší postavou ze čtyřky byla All.Ani Rob mi nepřipadal moc sympatický ale Kenta jsem si zamilovala...

Ani si neumím představit jak by se Sam jinak než smrtí - a záchranou Juliet vymotala ze smyčky...

20.03.2020 4 z 5

Volání z hlubin Volání z hlubin Tanya Stewner

Nádherná, nádherná, nádherná kniha.....

19.03.2020 5 z 5

Spící tajemství Spící tajemství Martin Vopěnka

Bylo to slabší než zbylé díly ale taky pěkné

19.03.2020 4 z 5

Spící město Spící město Martin Vopěnka

Moc pěkná kniha.

19.03.2020 5 z 5

Černá jako eben Černá jako eben Salla Simukka

Tato kniha se mi ani trochu nelíbyla Lumikky mi byla nesympatická a příběh mi nepřipadal povedený. Čekala jsem od toho detektivku která tady nebyla. Myslela jsem že kniha bude lepší a tak jsem asi byla o to více sklamaná.Pravda je taková že i když se mi kniha nezamlouvala napětí místy bylo a oblýbenou a zdaleka nejlepší postavou byl Sampsa.

19.03.2020 1 z 5

Jed Šípkové Růženky Jed Šípkové Růženky Krystyna Kuhn

Kniha se mi velice líbila byla lepší než popelčina kletba ale horší než pohádkový zločin - vše knihy od K.Kunh. Nejsimpatičtější postavou mi byla Jamajka a už od začátku mi vadil Tom. Mrzelo mě že jsem se nedozvěděla pravdu o tom jak zemřel Mike.

14.03.2020 4 z 5

Popelčina kletba Popelčina kletba Krystyna Kuhn

Od knihy jsem čekala víc.Od této autorky jsem četla knihu Pohádkový zločin,Jed šípkové růženky a Past na Sněhurku a ty byly o dost lepší

11.03.2020 3 z 5

Stín na severu Stín na severu Philip Pullman

Skvělá kniha. Dojemná a nádherná. Kniha byla výmečná a dobře propracovaná. Neoblíbenou postavou byl Jim.

25.02.2020 5 z 5

Odkaz Dračích jezdců – komplet Odkaz Dračích jezdců – komplet Christopher Paolini

Četla jsem první díl a ten mě moc nenatchnul a uprostřed druhého jsem knižku zavřela...Možná to bylo tím že jsem na stole měla plno dalších a to co mě nebavilo jsem prostě tehdy nedočetla. Ale k této sérii se určitě jednou vrátím a třeba si ji zamiluju jako všichni .

01.01.2020 2 z 5

Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Atmosféra, zápletka, dobrodružství, celkový děj, potenciál a čtivost příběhu se mi velice líbila. Anna mi od začátku nebyla moc simpatická. Měla ale kuráž a i když byla místy najivní, vždy věděla co chce. Ramson se mi líbil i když jsem nevěděla zda mu věřit nebo ne. Jen ta jeho slabost pro Annu mi trochu vadila protože jsem v něm viděla většího podrazáka než ve skutečnosti byl. Přesto jsem fandila společné romantické lince. Myslela jsem že bude více vysvětlena Přízeň.

11.08.2021 5 z 5

Kořeny Kořeny Andrea R. Cremer

(SPOILER) Autorka dodala do „zakončené“ série nový díl. Který byl ale celkem zklamání. Děj byl táhlý, vlekl se a hluchá místa střídali nezáživné scény. Bavila mě linka Logana kterého jsem si z předchozích dílů oblíbila ale jeho povaha byla dost změněna. Mnohdy jsem si říkala kdy se z toho rozmazleného fakana stal takový necitlivý tyran... Změna osobnosti mně čekala u mojí další oblíbené postavy. Stejně jako byli prič Connor a jeho vtipky a Adne se svojí otevřeností. Marně jsem hledala i Callinu smečku i když její absence mě tolik nemrzela. I když co to bylo se Shayem (né že by mi na něm záleželo. Já jsem dávala přednost Renovi. Ale jako poslík? To ne. Jeho linka mi tam přišla moc násilná nechodila se mi tam, vzhledem k tomu že byla ve třetím dílů celkem slušně zakončena) ? A celkově to byl jako konec? Nevím jestli z toho vůbec usnu :-). Kniha sedm let stará, s otevřeným koncem a na dohled pokračování žádné.

02.06.2021 3 z 5

Oběť Oběť Andrea R. Cremer

Kniha se mi celkem líbila. Byla plná akce, měla spád, žádná hluchá místa ale... Začínalo mě štvát rozhodování Cally zda si vybere Rena nebo Shaye. Bylo celkem jasné který z nich to bude i přes to Calla pořád váhala. Já osobně jsem fandila Renovy. Oblíbila jsem si ho společně s Connorem a Loganem. Ten kdo mi tam překážek byl Shay. Nachápala jsem co na něm Calla vydí. Když už jsme u Cally bylo fain že to není žádná vyvolená superhvězda nebo slečna dokonalá ale obyčejná holka v pubertě.. Ale neměla by být jako vůdkyně alespoň trochu sebejistá? Tím že neví co dělat se dostávám i k problému 1.- Shay X Ren. Zatím mi přišlo že si moc nepomohla (neprojevila své vůdcovské schopnosti) . Nepřímala úkoly od Strážců ale pro změnu od ochránců. Zvláštní mi taky přišlo jak rychle se Ren a Adne zblížili.

01.06.2021 3 z 5

Vzpoura Vzpoura Andrea R. Cremer

Nemůžu říct že by mě nebavila ale byla slabší než předchozí díl. Byla plná energie a příjemných zvratů a přesto byla spíše oddychová. Líbilo se mi že se autorka vrací do minulosti (protože jsem první díl četla už před delším časem) a mnoho částí je napsáno jako tehdy. Mrzí mě že se v knize nevystupoval Ren, kterému ještě stále fandím. Tento díl jsem se jen utvrdila v názoru na Callu - na to že je to vůdkyně, neví co chce. Další díl si přečtu hlavně proto abych se setkala s Tess, Connorem, Ethanem, kteří mi stejně jako ostatní Hledači přirostli k srdcy. Překvapila mě také Sabine, kterou jsem nemohla vystát.

09.05.2021 4 z 5

Konec snění Konec snění Jacqueline Wilson

Nádherná kniha!

03.04.2020 5 z 5

Bílá věštba Bílá věštba Markéta Prášková

Kniha se mi zdála horší než ostatní ze série ale i tak nádherná

14.03.2020 4 z 5

Max: Vyprojektovaný kluk z předměstí Max: Vyprojektovaný kluk z předměstí Veronika Grohsebner

Pěkná kniha

11.03.2020 5 z 5

Dračí znamení Dračí znamení Lucie Fidlerová

Skvělá kniha ale to co autorka napsala v druhém díle bylo boží.

11.03.2020 4 z 5

Pohádkový zločin Pohádkový zločin Krystyna Kuhn

Líbylo se mi to nemůžu říct že nejvíc ale dobré a napínavé to bylo

02.03.2020 5 z 5