Elulilinka1 Elulilinka1 komentáře u knih

Zlodějka snů Zlodějka snů Lenka Lanczová

Ze všech lanczovek, které jsem přečetla, je tahle suverénně nejlepší.

08.04.2021 5 z 5

Strom přání Strom přání William Faulkner

Na rovinu...nevím, co si mám o této knížce myslet. Celou dobu jsem si říkala - "to je tak jednoduše napsáno, primitivní". Ale jakmile jsem knihu po dočtení odložila, řekla jsem si -"vždyť to má své kouzlo". A je to pravda. Ten, kdo v knize hledá víc než prostý děj, zápletku, si přijde na své. Rozhodně bych nedoporučovala čtenářům mladším než 10 let, ale kdo chce, může se do tohoto vskutku zajímavého díla pustit.

11.07.2020 3 z 5

Léto v sedle Léto v sedle Miriam Margraf

Neskutečně krásná kniha, ve které fakt bylo o ježdění a koních skoro vše. Dobře promyšlený příběh a hlavní postavy jsem si úplně zamilovala. Ten konec byl úplně úžasný!!! Jen je škoda, že není další díl :(

05.05.2019 5 z 5

Volání divočiny (komiks) Volání divočiny (komiks) LLoyd S. Wagner

Kniha, nebo spíš komiks mě příjemně překvapil. Rychlé čtení pro čtenáře, kterým se nechce pouštět se do originální knihy od J. Londona. Také je krááásně ilustrovaná!

19.04.2019 5 z 5

Pětka a zloději Pětka a zloději Enid Blyton

Další skvělý díl série Správná pětka!!!

23.01.2019 5 z 5

Báječné přátelství Báječné přátelství Ina Brandt

Super knížka s moc pěknými ilustracemi. :)

05.01.2019 5 z 5

Prázdniny v sedle Prázdniny v sedle Gill Morrell

Pěkná kniha se zajímavým dějem. Souhlasím s denča 1000, že je to trošku nereálné...ale i tak se mi knížka líbila.

02.01.2019 4 z 5

Diamantové holky Diamantové holky Jacqueline Wilson

Jedna z nejlepších knih od J. Wilsonové. Dixie jsem měla moc ráda a malé Mary mi bylo líto. Určitě ale doporučuji.

01.12.2018 5 z 5

Pětka v pasti Pětka v pasti Enid Blyton

Další skvělá kniha, jejíž čtení jsem si vážně užila!!!

22.11.2018 5 z 5

Dvojčata aneb chaos na druhou Dvojčata aneb chaos na druhou Andreas Schlüter

Super knížka, líbilo se mi vyprávění příběhu dvěma osobama z různých pohledů.

13.11.2018 5 z 5

Správné rozhodnutí Správné rozhodnutí Shani Petroff

Kniha se mi líbila. Někdy mě ale dost štvalo chování Angel a spíše se mi líbila povaha její kamarádka Gabi.

07.11.2018 5 z 5

Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Mě tento díl přišel nejpovedenější a nejlepší!!!

05.11.2018

Tajemství oceánů Tajemství oceánů Tanya Stewner

Strašně zajímavá knížka, pro mě zatím nejlepší díl série...

28.10.2018 5 z 5

Upíří internát 4 - Úplňková noc s Molly! Upíří internát 4 - Úplňková noc s Molly! Dagmar H. Mueller

Pěkné zakončení celé série. (Souhlasím s Orange8knihomol) …

27.05.2018 5 z 5

Čtyři a půl kamaráda a ukradený Diamant Čtyři a půl kamaráda a ukradený Diamant Joachim Friedrich

Super děj, vypravovaný psem...:-)

28.04.2018 5 z 5

Případ pro Madison: Záhadná zmizení Případ pro Madison: Záhadná zmizení Phillip Margolin

Knížka mě bavila, protože mám ráda tento styl psaní...

07.03.2018 5 z 5

Tajemství zpívajícího města Tajemství zpívajícího města Christoph Marzi

Tajuplný příběh s tou správnou dávkou napětí. Rozhodně doporučuji a už se chystám na další díly.

25.02.2018 5 z 5

Dobrý skutek Dobrý skutek Bonnie Bryant

Výborná kniha. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla :)

25.02.2018 5 z 5

Můj tučňák Můj tučňák Vítězslav Nezval

Když jsem knížku letmo otevřela v knihovně, zajal mě úryvek z cyklu "Snídaně v trávě" - zde nazvaný jako "Drobty ze snídaně v trávě". A po přečtení ostatních úryvků musím říct, že tento se stejně řadí k nejlepším. Alespoň v mých očích.
Výběr jako takový nabízí čtenáři zajímavý vhled do Nezvalova raného díla (1920-1935). Doporučuju.

02.02.2023 4 z 5

Super koťata Super koťata Lenka Lanczová

Za mě trošku slabší díl, ale taky s fajn příběhem.

01.01.2023 3 z 5