em75
![Zabíjačka a iné rozkoše Zabíjačka a iné rozkoše](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139304/zabijacka-a-ine-rozkose-139304.jpg?v=1352280734)
Filanovy knihy miluji už pár desetiletí. Často se u nich zasměji,ale nejčastěji cítím zvláštní pohlazení na duši. Tahle kniha plná povídek mě nezklamala. Můžu za ni jen poděkovat. Děkuji..
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jedině Neapol: Aneb co mě naučila má italská tchyně o jídle a rodině Jedině Neapol: Aneb co mě naučila má italská tchyně o jídle a rodině](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347333/jedine-neapol-aneb-co-me-naucila-ma-8a5-347333.jpg?v=1498201558)
Podle mě to není žádný hluboký příběh,napsáno trochu povrchně,třeba vztah se Salvou mohla víc rozvinout a taky jsem se trochu ztrácela v italských slovíčkách. Naštěstí to není kniha plná receptů,které stejně nikdy nepoužiji. Ale moc se mi líbilo,jak byla kniha vtipná a milá,mám z ní moc hezký pocit a v myšlenkách jsem opravdu strávila pár pěkných hodin v Itálii. Nejvíc mě dostala věta - .. máma mě pokárala za to,že se vrtám v nose a jím vlastní šušně,odpověděla jsem jí: "Proč mami?Mají moc kalorií?" - Řekla bych,že tohle si budu pamatovat hodně dlouho :D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Sběratel motýlů Sběratel motýlů](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349278/sberatel-motylu-21H-349278.jpg?v=1543770974)
Od začátku napínavé,nemohla jsem se od čtení odtrhnout a čekala jsem,co bude Maya rozkrývat dál. Od začátku bylo jasné,že to v podstatě dopadne celkem dobře,ale konec mě zklamal. Čekala jsem něco víc,sice nevím přesně co,ale prostě něco víc. Ale přesto z ní jsem nadšená.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)