Enti Enti komentáře u knih

Když ti to udělá radost... Když ti to udělá radost... * antologie

Nestejné úrovně jako každá povídková antologie. Ale záleží i na vkusu, věřím, že pro mě nepříliš pochopitelné zařazení Renčínovy sci-fi povídky si své čtenáře najde. Viewegh jednoduše vykreslil problém mnoha manželství spočívající v nepochopení poloviček, Lasica jako obvykle vtipný, Hakl s Fulghumem soupeřil v stručnosti povídek, Fulghum byla ale milejším zakončením této útlé knížky.

05.01.2021 3 z 5

Výlet k nádražní hale / A Trip to the Train Station Výlet k nádražní hale / A Trip to the Train Station Jáchym Topol

Raná Topolova kratičká próza v jeho později ceněném hektickém tempu. Několik hodin ze života v divokých devadesátkách, kdy se město měnilo a na jeho povrch vyplavaly roztodivné existence. Přečteno za chvíli v české verzi, vydání je dvojjazyčné, takže se můžete předsvědčit, jak květnatý je Topolův jazyk pro překladatele.

29.12.2020 3 z 5

Vražedné léto Vražedné léto Mari Jungstedt

Vražedné léto je pro mě synonymem odfláknuté knihy. Přišlo mi, jako by Mari Jungstedt potřebovala mít splněno pro nakladatele. Vcelku chabý příběh, podivné rozuzlení, všechno takové "načaté". Až násilně. Jen aby mohla pokračovat v dalším díle. Který mám tedy už v čtečce, takže později,snad po lepších knihách, přečtu.
Bezkonkurenčně zatím nejslabší z Knutas série.

15.02.2016 2 z 5