Erlif komentáře u knih
Vlasně vůbec nevím, jak knihu hodnotit, viděla jsem jako první film a až potom přečetla knížku. Čtivé to bylo, jen mi přišlo, že bylo až zbytečně moc popisů, takové rozevláté. Knihu jsem neměla problém odložit, často jsem jisté části jen rychle přejela očima... No uvidíme, jak na mě bude působit pokračování :)
Deaver má asi pocit, že toho napsal málo a tak pro nás vymyslel dalšího hrdinu :-)
Colter je vskutku zajímavá osoba. Kniha úplně špatná nebyla, nechtěla jsem to srovnávat s Rhymem, je to úplně něco jiného. Jen mi tu chyběl pohled vraha, pohled obětí. Někdo někoho unesl, Colter pátrá. Vše jen z jeho úhlu pohledu. Což mi přišla škoda. Jinak se kniha četla příjemně. A konec navnadil na další díl, kde se víc dozvíme o Colterově rodině.
Jak okomentovat tuhle knihu a přitom nespoilerovat :-) B.A.Paris si drží takový svůj styl, který mě vcelku baví a nijak nevybočuje. Kniha je čtivá, byť opakující se, myšlenkové pochody Finna mnohdy překombinované až lehce paraniodní, ale kdo by v tu chvíli nebyl? Kdyby se ocitl na jeho místě...
Kdo čeká mrazivý thriller bude zklamán.. já bych spíš knihu řadila někam mezi "vztahové", "ze života", "romantika", ale rozhodně ne thriller, to by ten příběh autorka musela pojmout zcela jinak.
Tak kde začít... Knížka se rozjede hned na začátku... To bylo milé překvapení. Kniha se vrací v kapitolách o roky dávno před letem balonu a tak se čtenáři odkrývá vše, co potřebuje vědět. Bohužel si myslím, že 422 stran bylo moc, hodně se popisovalo, možná i natahovalo a dost věcí jsem prostě jen přelétla rychle očima. Samotný příběh špatný nebyl, něco člověk vytušil, autorka samozřejmě něčím i překvapila. Prostě relativně povedená detektivka. Nějak mám pocit, že autorka ze sebe vše vydala v sérii s Lacey Flint, která byla úžasná.. a ostatní samostatné knihy jsou hop nebo trop...
B.A. Paris si drží v knize svůj styl, je to čtivé, krátké kapitoly jsou fajn. V půlce knihy jsem si říkala, jestli už to trošku nenatahuje... Ale rozhodně to bylo milé pohodové počtení. Psychologický thriller, který neurazil a i potěšil.
Za ten závěr knížky dávám dvě hvězdy, jinak bych dala jen jednu...
Nápad knihy špatný není, ale vše se dlouho táhne, přijde mi, že se hlavní postava chová krapet nelogicky, je to trošku přitažené za uši.
Poslední 3/4 knihy kdy už se konečně odhaluje děj Pine Cottage, což byl asi jediný důvod, proč jsem knihu neodložila a dočetla. Je to škoda, nápad byl dobrý, finále správně zamotané a akční. Možná kdyby se to celé překopalo... kdo ví...
Kniha mě zaujala obálkou. A byla jsem velmi mile překvapena i obsahem. Je to psané poutavě, vtipně. Ani chvilku jsem se nenudila, měla jsem spíš problém knihu odložit. To se mi dlouho nestalo. Mám ráda knihy, které se odehrávají ve středoškolském prostředí. Možná bych jen knihu nezařadila pod žánr fantasy, člověk by pak mohl čekat něco víc a mohl by být zklamán.
Kdo hledá knížku, u které si odpočine, zasměje se, bude v napětí a čekat, jak to dopadne, měl by po téhle knížce sáhnout.
Tak uff dočteno, ale tedy pro mě to rozhodně bylo utrpení, knihu jsem odkládala, mezitím přečetla jinou, pak se k téhle vrátila. Knihy Ricka Riordana pro mne vždy byly zárukou kvality, ale tohle mi bohužel přišla jako blbost, plná blbostí, sem tam dobrá hláška, ale to bylo tak všechno. Dost mě to překvapilo, protože tady má kniha dost vysoké hodnocení.
Asi tomu dám čas a možná se ke zbytku série vrátím, i když série vždy dočítám, tohle mě opravdu nebavilo :(
Když člověk dočetl devátou knihu, hned se šel podívat, kdy vyjde ta další? A pak se dočká, naštěstí po relativně krátké době, díky za rychlé překlady!!
A Carter opět nezklamal. Čtenářům detektivek dá všechno, co chtějí. Předchozí kniha mi přišla jako první slabší, tady opět zapůsobil. A je až neuvěřitelné, co tento spisovatel dokáže napsat a že si drží ten svůj standard a nepolevuje.
Nenávist byla dokonalá, jen jsem si trošku musela připomenout Zlobu, alespoň pár posledních stránek prolistovat. Takže pokud ji někdo nečetl, jak sám autor upozorňuje hned na začátku knihy a ještě se čtenářům omlouvá, to je pro mě fakt ... no klobouk dolů :)
Většinou mi nedělá problém číst "hrůzy", ale tenhle autor dokázal, že mi při čtení vrhkly slzy do očí a dokonale jsem se vcítila do Huntera a další osoby.
Tenhle autor by neměl chybět v žádné knihovně čtenářů detektivek, pro mě je opravdu TOP! A jen doufám, že BB art bude překládat a vydávat dál... za předpokladu, že toho sám autor nenechá, což doufám, nehrozí :)
Jak já bych ráda napsala dobré hodnocení.... V knihovně všechny knížky ze série Pendergast a také Gideona... Ale tihle autoři to umí lépe... Kniha špatná nebyla, byla čtivá, ale chybělo tam napětí, chyběla tam záhada, vlastně i větší akce. Větší část knihy je o putování pouští, kde si sáhnou na dno, člověk to prožívá, Preston s Childem tohle umí napsat dokonale... Ale tady prostě chybí něco víc. Pátrají po tom z disku Faistu ale ani z toho si člověk s prominutím nesedne na zadek :( Ani tu není pořádně využité Gideonovo nadání... Takže pro mě krapet větší zklamání a rozhodně nejhorší knížka z této série.
Doufám, že, v listopadu, mi Pendergastova nová kniha zvedne náladu.
Možná by autoři Gideona už vážně měli nechat umřít....
Sériový vrah obchází Londýn.. ale řekla bych, že z hodně velké dálky... Kniha se hlavně zaobírá historií, vrací se v čase, do doby, kdy byl obraz Ledy namalován. A v hlavním centru dění pak není vrah ani oběť, ale vše okolo, takže mě kniha nebavila. O policistce Lucy a dalších členech se člověk, až na pár drobností, nedozví nic, takže si o nich nemůže udělat obrázek ani mít k nim vazbu... Pokud člověk hledá knížku o historii obrazu a jeho putování, asi bude nadšený, já se těšila na detektivku, ale tato kniha pro mě detektivkou není. Sice se jako autor na konci snažil, ale ničím nepřekvapil. Opravdu velké zklamání.
Na začátek bych asi chtěla říct, že je smutné, že polská autorka ví, že na mazací tramvaji jsou kamery a dá se na ně dívat online.. Já v Praze bydlím a o tomhle jsem neměla tušení :-) A teď ke knize.
Kniha se mi líbila, už pro své krátké kapitoly, ze začátku jsem se děsila, když každá kapitola byla z pohledu někoho jiného, ale naštěstí jsem se v tom orientovala a nevadilo mi to.. Dá se říct, že celá kniha je deník. Občas jsem knihou listovala zpátky, abych si připomněla, kolik času uběhlo. Někdo si tu stěžuje na nesympatickou hlavní hrdinku, ale copak čtenář s ní musí sympatizovat, aby ho kniha bavila? Já jsem v hlavní hrdince částečně viděla kamarádku. A docela jsem se u toho bavila. Kniha je vtipná, nechybí i trochu té akce, začne být i napínavá. Asi je to ale spíš román s lehkými prvky psychologického thrilleru... Taková příjemná oddychovka. Autorka navíc dost věcí neodhaluje hned jen naznačuje, to čtenáře udržuje v napětí a těší se na rozuzlení. Od knihy jsem čekala horší průměr a tak jsem byla opravdu hodně překvapená a tomu odpovídá i moje hodnocení :-)
Malý spoiler, co nejspíš není spoiler: Ano i já jsem zapomněla, když vyběhla do deště, že prší v Praze a ne v Krakově :)
16. knížka, autorka má stále o čem psát... Jen jak vydává knížky po roce, je horší se v knize zorientovat a co, že to vlastně četl jako poslední a co se tam dělo? Autorka se moc neopakuje, což se mi ale zase líbí... ale tady by to možná trošku nevadilo.. nějaké shrnutí než začne psát.
A teď k samotné knížce, Ward má určitý styl a ten dodržuje, líbí se mi, že sem tam zmíní i jiné bratry, než ty, kterých se knížka zrovna týká. Vrací se k těm, o kterých psala první knížky.. Teď je to Jane a Vishous, kteří si procházejí krizí. Samozřejmě příběh je hlavně o Assailovi a Marisol, ze začátku jsem měla trošku problém, že jednou je to Marisol jednou Sola.. bylo to pro mě takové zmatené, když jsem knihu nečetla na jeden zátah.
Stále se těším na knihu o Lassiterovi, děsně tajuplná a raplá osoba... :)
Tak tady už můžu dát plný počet hvězd. Kniha mě bavila :) o hodně víc než první díl a druhému dílu bych nevytkla nic.... Super zápletka, "fajnový" padouch, sympatický Frost, žádné extrémní nechutnosti, prostě klasická detektivka, kterou si člověk s chutí přečte. I přesto, že čtenář ví, kdo je vrah, knize to neuškodí, naopak je člověk zvědavý, jak se jim ho podaří chytit. Doufám, že tedy kvalita knih s detektivem Frostem bude nadále stoupat!
Kniha má opravdu velmi nevšedního konzultanta FBI, to se nedá upřít. Vše se točí hlavně kolem něj, o vrahovi/padouchovi tu není nic. Nic čeho by se člověk mohl chytit, aby opravdu pochopil jeho jednání, nic z jeho pohledu. To mi v knize opravdu chybělo. Těžké napsat recenzi, aby člověk nespoileroval. Ono pak na konci vše dá smysl, dokonce mi "to" i došlo, ale přijde mi, že tato kniha má opravdu nevyužitý potenciál, přitom je to velká škoda. Autor asi sázel spíše na nechutnost místo, aby připravil kvalitní thriller. Byť děj krapet i zamotal, tak si úplně nejsem jistá, jestli se mi kniha líbila, rozhodně nebude patřit mezi ty, ke kterým se budu vracet.
Kniha navazuje na předešlý díl, hned první kapitolou nás autor dost šokuje :) Mně osobně přijde, že první kniha byla pouze zahřívací, protože to, co se rozjelo v druhém díle, bylo naprosto luxusní!!! Přesně takový styl detektivek se mi líbí. Vše do sebe dokonale zapadne, i to, co by člověka nenapadlo :-) Závěr knihy mě doslova posadil na zadek a musela jsem listovat stránkami zpátky... Ale jsem docela naštvaná, že autorova třetí kniha nevyšla ještě ani v angličtině. Tak snad se brzy dočkáme... Jen doufám, že autor má v plánu pouze trilogii Opičího vraha, důstojně se s ním "rozloučí" a pustí se do dalších nadprůměrně inteligentních a "zábavných" psychopatů :)
Dlouhých pět let stíhá Porter Opičího vraha, jaké překvapení, že kniha se týká pouze poslední oběti. To, o čem vypráví anotace knížky, se člověk dozvídá jen velmi strohé informace, které patří k ději, ale očividně "nejsou" podstatné... což si myslím, že je škoda... Kniha má pomalejší rozjezd, alespoň pro mě :-) Ale je čtivá, napětí nechybí, styl psaní se mi také líbil. Žádné průtahy, zbytečné popisy atd. Hodnotila bych plným počtem, ale co tomu pro mě chybělo, bylo víc těch obětí. Děj celé knihy se odehrává v nějakých dvou nebo třech dnech. Autor do knihy zakomponoval deník Opičího vraha, abychom poznali i jeho, když byl ještě "dítě", to mi přišlo velmi originální.
Když tu tak čtu ty komentáře, jako bych četla jinou knihu... Autorku S.J. Bolton mám ráda, četla jsem od ní vše a patří k mým oblibeným spisovatelům, které zabírají větší část knihovny :-)
Ale do téhle knížky se mi nedařilo začíst, když se to povedlo, stejně působila dost zmateně... Vesměs se tam nic nedělo, což u psychologických knížek nevadí, ale tady mi nepřišlo, že by bylo využité i tohle téma... Ke konci už jsem stránky opravdu jen přelítávala, abych měla dočteno a něco se dozvěděla, konec mi přišel přeplácaný a úsměvný a možná i lehce překvapující :-)
Náhodou jsem narazila na žhavou novinku - Will Trent se vrací... Jupí... Mé nadšení hodně rychle opadlo, autorka měla tuto sérii nechat spát. Kniha mi přijde jako totální průser. Ano zajímalo mě, jak to s jednou ženskou osobou vypadá, ale ani to, že od půlky knihy se děj vrací před začátek a je psaný z jiného pohledu mě nijak nezaujalo a jen jsem se těšila, jak knihu dočtu. Nic moc se tam ani nedělo... I přesto mě mrzí, že nemůžu hodnotit jinak než 1 * :-(
Ráda občas sáhnu o Young adults... Na tohle jsem narazila úplnou náhodou. První díl mě mile překvapil. Kniha je zajímavá a čtivá, i když tam není hodně akce, až od 3/4 knížky až do konce, tak mi to vůbec nevadilo, protože mě kniha bavila. A moc se těším na další díl, už proto, že narozdíl od prvního je v červeném hodnocení :-)