Estampida komentáře u knih
Za mě absolutní peklo, kterým jsem měla od první stránky problém se prokousat. Nemusím za každou cenu číst pouze hlobokomyslné knižní skvosty, ale i od knihy na pobavení a oddych očekávám nějakou literární úroveň. A ta tu opravdu není. A musím říct, že je to vlastně škoda. Protože příběh o životních eskapádách čtyř naprosto rozdílných lidí je téměř nevyčerpatelné a pokud se správně uchopí, tak i zábavné téma. O tom buhužel v tomto případě, díky buranskému stylu psaní, nemůže být řeč. I sebevíc vtipnou pasáž přebila potřeba obou autorek o něco, jako moderní, "cool", rádoby uvolněný styl psaní.
Já sama jsem se bohužel musela otřást pokaždé, když jsem v knize narazila na slova jako "estli", "di", "zlatko", "krůty" (ve smysly oslovení), "blbky", "stará kurvo" a spoustu dalších nesmyslných patvarů.
Přičemž hlavní postavy by mi ani nebyly nesympatické, pokud by jim autorky svým psaním nevkládaly do úst i do činů nesmysly.
Po přelouskání této knihy nemám nejmenší zájem o četbu jak prvního dílu, tak ani žádné další tvorby ani jedné z autorek.