Estephania Estephania komentáře u knih

Čarodějky Čarodějky Karin Krajčo Babinská

Dost jiné než jsem čekala a rozhodně lepší. Jedná se o první knížku od této autorky a popravdě jsem neměla vysoké očekávání. Kniha mě ale hned od začátku mile překvapila a tím jak děj postupoval, líbila se mi čím dál víc. Je to kniha o rodinných vztazích, které se dají i po letech změnit.

27.03.2025 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Naprosto špičkový příběh s pocitem, že nemůžete knihu odložit dokud nedočtete.

23.03.2025 4.5 z 5

Nelítostný lovec Nelítostný lovec Kristen Ciccarelli

Po knize jsem sáhla díky lákavě vypadající obálce. Přes pomalý nezáživný start jsem se dostala do fáze, kdy mi kniha velmi vyhovovala. Zvrat byl podle mě jasný dřív než by měl, takže konec moc nepřekvapil. Intimní linku bych očekávala možná trochu větší, ale i tak uspokojila mou představu o knize. Ač jsem na začátku čekala trochu jiný příběh, nakonec mě kniha dost bavila a těším se na pokračování

20.03.2025 5 z 5

Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války 1, 2 Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války 1, 2 Jaroslav Hašek

Tento Haškův román je plný laskavého a jednoduchého humoru, kterému snad rozumí všichni. Je to klasika, která již neodmyslitelně patří do našich srdcí. Na Švejka musí mít člověk náladu a chtít si ho přečíst. Vydání s obrázky Josefa Lady, které ke knížce neodmyslitelně patří, je už je jen neodmyslitelným bonusem.
Prvotní boom vyčerpávajícího humoru se již v druhé třetině knihy pomalu upadá, až se nakonec propadne na úplné dno, z kterého se snaží, ač neúspěšně vyškrábnout opět na pomyslnou špici. I tak si drží průměrný stav a lze ho číst jako odpočinkovou četbu. Výrazná vtipnost některých historek se často dostává do křížku se zdlouhavostí, únavou, a je možno říci, že rozvláčné a nepatrné zkrácení by ji neškodilo. I tak lze román číst několikrát, a pokaždé se při něm velice pobavíte.
Je to kniha, která by neměla chybět v žádné knihovně.

09.10.2012 4 z 5