Etilik585585 Etilik585585 komentáře u knih

Proč (ne)chci být křesťan Proč (ne)chci být křesťan Janči Máhrik

Kniha obsahuje jistě zajímavé myšlenky a domnívám se , že každý , kdo ji bude číst si v ní to ,,své" najde. Další důležitá věc : PŘI ČTENÍ POUŽÍVEJTE MOZEK a PŘEMÝŠLEJTE. Co mi při čtení vadilo byl poznámkový aparát , domnívám se ,že některrých poznámek nebylo třeba ( hlavně takových těch soukromích , které se týkali spíše samotných autorů ) a narušovali plynulost a soustředěnost při čtení. Jinak by možná bylo lepší , kdyby poznámky byli na příslušné stránce dole pod čarou.
J

06.10.2024 3 z 5

Magický život Aleistera Crowleyho Magický život Aleistera Crowleyho Martin Booth

Velice zajímavé čtení o velice zajímavé i když jistě a nesporně kontraverzní osobnosti.
Crowley byl určitě inteligentní člověk a jeho život plný různých eskapád , ale i snad by se dalo říci ,že i jistého vědeckého zaujetí spojeného s duchovní cestou a duchovním hledáním prostřednictví stránek knihy je možno nahlédnout do života této určitě ne nezajímavé osobnosti. Nuže vzhůru do toho a přeji pěkné počtení.

30.08.2024 5 z 5

Zpověď inkvizitora Zpověď inkvizitora Michael Weber

Dávám čtyři hvězdičky, dobře a čtivě napsáno, ale i tak mi to připadá tak troch jako remix Kaplického ( Kladivo na čarodějnice) .

22.07.2024 3 z 5

Ježíš, můj učitel Ježíš, můj učitel Elias Vella

Tato kniha pro mne byla nemalým přínosem do mého duchovního života a naučila
mne dívat se a prožívat vztah s Kristem více autentičtěji a méně jakoby virtuálně.
Právě díky této knize jsem si některé věci týkající se mé osobní víry vyjasnil.
Závěrem: domnívám se ,že podobně jako zapůsobila na mně zapůsobí na každého čtenáře dle jeho potřeb. Proto tuto knihu vřele doporučuji ,ovšem více věřícím a hledajícím , doufám však , že se najdou i mezi ateisty tací ,kterým bude k užitku.

07.07.2024 5 z 5

Po stopách apoštola Pavla: Putování na místa známá a neznámá aneb Dovolená tak trochu jinak Po stopách apoštola Pavla: Putování na místa známá a neznámá aneb Dovolená tak trochu jinak Veronika Čepelková

Skvěle napsaná kniha dobře se čte.

26.06.2024 5 z 5

Zapomenutý faraon Zapomenutý faraon Philipp Vandenberg

Zajímavé čtení , a to od začátku až do konce.
Možná pro někoho příliš stručné, ale podle mne vystihuje a čtivě podává to nejpodstatnější a podává čtivou formou Mohu jen doporučit k přečtení!!

13.06.2024 4 z 5

Aleister Crowley - Šelma v Berlíně: Umění, sex a magie ve výmarském Německu Aleister Crowley - Šelma v Berlíně: Umění, sex a magie ve výmarském Německu Tobias Churton

Určitě stojí za přečtení a nudit se určitě nebudete.
Čtivě a živě je zde vystižena atmosféra tehdejšího Berlína a spoustu pro mne nových věcí jsem se dočetl i o samém Crowleym.

01.06.2024 4 z 5

A vody plynou (Vyprávění o opatu Reginovi z Prümu) A vody plynou (Vyprávění o opatu Reginovi z Prümu) Maria Calasanz Ziesche

Dobře a hlavně čtivě napsané. Kniha poutavě líčí život opata Regina.
I když jsem po přečtení prvních stránek pociťoval zklamaní a dojem, že kniha nebude osahovat to co jsem očekával čím více jsem se do příběhu nořil , tím více mne její děj vtahoval do sebe a unášel jako ony vody které má v názvu.

28.02.2024 5 z 5

Tajemství Bible Tajemství Bible Alfred J. Palla

Určitě zajímavé čtení, takový čtivě napsaný základní souhrn informací k historické věrohodnosti Bible. Kniha není nikterak dlouhá , rozvláčná a čtenáře neunavuje , obsahuje dobře vybraná a neméně dobře zpracovaná důležitá témata která na základě archeologie a dalších vědních oborů podporují důvěryhodnost a historicitu Bible. Lze doporučit jako dobrý odrazový můstek k dalšímu studiu daného tématu pro ty kdo se o tuto tématiku zajímají.

13.12.2023 4 z 5

Vybraná kázání – v jazyce 21. století Vybraná kázání – v jazyce 21. století Jan Amos Komenský

Nadčasová kniha, jejíž myšlenky - tedy myšlenky J.A. Komenského-dokazují , že pokud by byl svět spravován či spíše ti co v něm žijí a kterým přísluší aby svět spravovali ,podle křesťanských norem žilo by se v něm mnohem lépe.
Krom toho jsou čtenáři vyzíváni aby o život založený právě na oněch nepomíjejících a nadčasových hodnotách ze všech svých sil usilovaly a to i bez ohledu na to jaký je svět který nás obklopuje. Dále vše záleží na každém čtenáři , jak tyto myšlenky uchopí a jak s nimi ve svém životě naloží , bez ohledu na to zda je či není křesťanem, neboť ani pro křesťana to není lehká a bezbolestná cesta i on na ní musí svést nejeden zápas, především sám se sebou.

09.11.2023 5 z 5

Podstata křesťanství Podstata křesťanství Nicholas Thomas Wright

Kniha je ,ale i není teologickým spisem , také je patrně , že je inspirovaná či možná navazuje na dílo C. S. Lewise K jádru křesťanství. Nicméně její myšlenky jsou aktuální a mněly by bít a doufám , že pro někoho i jsou povzbuzením a posilou v naplňování jeho životního cíle. Pro jiné by mohly a snad i budou ony myšlenky obsažené v knize jistým vyburcování k zamyšlení zda by i oni se neměli přidat na stranu těch kdo se o jejich naplnění smaží.

29.10.2023

K jádru křesťanství K jádru křesťanství C. S. Lewis (p)

Kniha čtivě a vcelku srozumitelně objasňuje co a o čem křesťanství je.
Název tedy oč v knize autorovi jde a co - jak se domnívám se mu i podařilo.
Kniha je plná zajímavých myšlenek , které jsou pro křesťanství stále platné a neztrácí nic na své aktuálnosti . Autor na první dojem nepřináší nic nového , zato skvělým a brilantním způsobem přibližuje již po tisíciletí známé a stále platné učení Kristovo.

29.09.2023 4 z 5

Bouře na Nilu III. - Sutehovo vítězství Bouře na Nilu III. - Sutehovo vítězství Gerald Messadié

Na závěr si dovolím jenom krátké shrnutí , celá trilogie je velmi dobře napsána
a do jisté míry založena na archeologických objevech. V příběhu je patrná i autorova autorská licence, kterou jak usuzuji používá střízlivě a uvážlivě.
Skvělou pomůckou k lepšímu proniknutí do děje celé trilogie jsou i poznámky a vysvětlivky, které stručně a výstižně doplňují celý tex.

17.01.2023 5 z 5

Bouře na Nilu II. - Tutanchamonovy masky Bouře na Nilu II. - Tutanchamonovy masky Gerald Messadié

Skvělé čtení, doporučuji!!!!!

11.01.2023 5 z 5

Bouře na Nilu I. - Oko královny Nefertiti Bouře na Nilu I. - Oko královny Nefertiti Gerald Messadié

Dobře a čtivě napsaná kniha.
Myslím , že se u čtení milovníci historie -a zejména té Egyptské - nebudou nudit.

30.12.2022 5 z 5

Zrození diktátora: Adolf Hitler Zrození diktátora: Adolf Hitler Luciano Garibaldi

První kniha dočtená v roce 2022.Určitě doporučuji každému kdo se zajímá o historii a zvláště pak o historické osobnosti.
Hitler mezi významné historické postavy určitě patří třebaže v tom negativním slova smyslu o tom není pochyb a nemělo by se na něj zapomínat hlavně pro to. jak ovlivnil dějiny celého lidstva, protože i z negativních a špatných příkladů se dá pro budoucnost vytěžit něco dobrého, přinejmenším to , že poznáme a hlavně si uvědomíme čeho je třeba se vyvarovat a jak jednat aby k podobným šílenostem už v budoucnu nedocházelo. Žel zatím to tak nevypadá ,asi jsme nepoučitelní!!!
Dobře a čtivě napsané, závěr nechť si každý udělá sám!!

05.01.2022 5 z 5

Svatý rváč: Román o Jeronýmovi Pražském Svatý rváč: Román o Jeronýmovi Pražském Milena Štráfeldová

Dobré a poučné čtení, mohu jen doporučit !!

15.08.2021 4 z 5

Padělatelé Ježíše Padělatelé Ježíše Josef Dirnbeck

Myslím ,že jako komentář postačí napsat jen tolik , že souhlasím s Garikem a odkázat na jeho komentář.

12.08.2019

Kruté vášně římských císařů Kruté vášně římských císařů Vladimír Liška

Zajimavě a čtivě napsaná kniha doporučuji.

13.03.2019 4 z 5

Člověk na konci Člověk na konci Michael Crichton