Evaho73 komentáře u knih
Zo začiatku som bola nadšená, príbeh na mňa pôsobil tak kosmopolitne a mala som pocit, že vôbec neexistujú žiadne hranice a Londýn, Paríž alebo Berlín sú iba za rohom. Páčila sa mi aj zmienka o Bratislave alebo Prahe. Rozohral sa novodobý príbeh lásky podľa jednej Shakespearovej hry, ale to bolo zhruba prvých 100 - 120 strán. Potom prišiel zlom, príbeh sa začal zbytočne naťahovať a zase sa tam objavil kamarát gay !!! Prečo ??? Prečo nemôžu súčastní autori prestať používať vzorec on, ona a kamarát gay ( zdôrazňujem, že gayov pritom akceptujem) ? Prečo to nemohol byť iba chlapec z černošského geta, aby to nebolo otrepané? Posledných asi 80 strán sa príbeh zase pohol začínajúcim trendom, ale.... Napriek tomu si prečítam i druhý diel, ale škoda spackaného príbehu, ktorý mohol byť výnimočný.
Túto knihu - neknihu má môj syn vo svojej knižnici bezmála šesť rokov, ale vôbec ma nenapadlo ju prečítať až teraz, na základe čitateľskej výzvy 2017. Musím priznať, že nebanujem...... Nie je to literárne veľdielo, ale najdete tam svojský "bohémsky" humor Júliusa Satinského. Musím vyzdvihnúť aj dizajn knihy, ktorý evokuje pocit, že máte v rukách originál denník opisovaných expedicií spolu s ručným stručným grafickým prevedením :-).
Celkom sa mi páčila táto romanca z doby rytierov. Nebolo to veľmi presladené, skôr drsnejšie a pre mňa o to zaujímavejšie. Teším sa na ďalšie časti.
Cez tento román som autorovi uverila, že druhá svetová vojna mohla mať aj takúto zákulisnú podobu. Na pozadí krvavých bojov prebiehala ďalšia studená a špiónažná vojna odohrávajúca sa medzi diplomatmi, tajnými agentmi a špiónmi, ktorí pre získanie kľúčových informácií využívali všetky možné taktiky, ako napríklad aj krásne ženy. Dejová línia príbehu je vyskladaná veľmi dômyselne, kde sa zápletka prirodzene dopĺňa s historickými reáliami, čo u čitateľa vzbudzuje dojem autentickosti. Román nám umožňuje nahliadnúť aj na politický vývoj počas vojny v krajinách, ktoré boli podľa autora "Hitlerove milenky", Rumunsko ako milenka z donutenia a Turecko milenka, ktorá ho ohŕdla.
Príbeh bol podany očami diplomata, ktorý okrem politiky a získavania tajných informácií o vojnových taktikách zo strany nepriateľa, riešil hlavne svoj citový život, ktorý uviazol v manželskom trojuholníku. Myslím si, že aj táto zápletka okrem iných vo forme zrady, sklamania, napätia a nebezpečenstva, správne zvýraznila chuť tohto zaujímavého románu, ktorého čítanie som si doslova vychutnala.
Realistický príbeh o tom, ako sa behom chvíle môže zmeniť celý život...
Autorke sa podarilo zachytiť momenty, ktorými prechádza v živote skoro každý - od krízy stredného veku, straty svojich blízkych a s tým súvisiaci pád až na dno, cez silu priateľstva až po novú lásku...
Vychutnala som si ako autorka popísala pirátsky život na mori, ale táto časť sa mne osobne páčila o trochu menej oproti tej predchádzajúcej. Chýbalo mi tam nejaké napätie alebo iné vystupňovanie deja a zato uberám 1*. Inak odporúčam prečítať aj túto pirátsku romancu.
Candice Proctor je moja obľúbená autorka a ani touto knihou ma nesklamala. Dej príbehu sa krásne rozvíjal a ani neviem ako bol koniec. Zaujalo ma hlavne čoho boli ľudia schopní urobiť, len aby nepadla hanba na ich vznešený rod. Autorka poukázala aj na opačnú sexuálnu orientáciu, ktorá bola v minulosti úplne tabuizovaná. Všetko to okorenila detektívna zápletka s vašnivou láskou dvoch hlavných aktérov.
Pobavila som sa....... ľahké a oddýchové čítanie...
Nemám slov...
Najskôr som si myslela, že idem čítať ďalšiu nenáročnú oddýchovku. Ako som sa však zmýlila !!!
Prečítala som si emotívny príbeh o veľmi netradičnej láske - vášnivej, strhujúce, bolestnej a nebezpečnej, ktorá si vyžiadala tie najväčšie obety... Ani neviem ako, ale všetky emócie som pri čítaní prežívala spolu s hlavnými postavami, šťastie, radosť, sklamanie, bolesť, zúfalstvo, odlúčenie, strach, beznádej, ale nakoniec i nádej zo sebaobetovania sa z lásky a pre lásku.
Pre mňa trochu trpký koniec, lebo Ryle mi bol od začiatku oveľa sympatickejší ako Lilyn priateľ z detstva, ale o to hlbší dojem som z celého príbehu mala. V živote nie je všetko biele i napriek maximálnemu úsiliu, ktoré sme preto mohli obetovať.
Tieto druhy príbehov veľmi nevyhľadávam, ale táto kniha sa mi hodila do čitateľskej výzvy 2018, ktorú som týmto naplnila. To má pre mňa oveľa väčšiu cenu, ako celý príbeh jednej nesympatickej hlavnej hrdinky....
"Schizofrénická" fikcia, kde sa minulosť stáva budúcnosťou, ktorá vo mne vzbudila veľmi rozpačité pocity...
Kladne hodnotím to, že autor zvolil veľmi zaujímavý námet tohto putovania v čase, ktorý nás núti zamyslieť sa a zrekapitulovať si svoj vlastný život.
Príbeh začal veľmi zaujímavo a tešila som sa ako bude pokračovať. Potom však prišlo rozčarovanie...
Neviem, či to bolo spôsobené zlým prekladom, ale sklamalo ma zopár lapsusov, ktoré som v príbehu našla a opisy niektorých situácií boli také absurdné, že to celkovo na mňa zapôsobilo veľmi rušivo. Tieto skutočnosti ma rozhodili a začala som si viac všímať rôzne detaily, z ktorých ma niektoré milo prekvapili, ako napríklad citovanie Milana Kunderu alebo vychutnávanie si budejovického piva. Dosť vecí mi však prišlo nedotiahnutých a hlavne som nepochopila situáciu, ktorá mohla zmeniť minulú budúcnosť alebo budúcu minulosť. Osobne mi tam chybala nejaká iná pointa alebo vyššia moc.
Príbeh bol inak veľmi čítavý a jedna emotívna situácia striedala druhú až som mala miestami pocit, že autor dosť tlačí na city čitateľa.
Po dočítaní knihy sa cítim ako okradnutá, lebo mi tam unikla nejaká logika faktov, ktorá by mala byť aj u tohto žánru.
Možno dám knihe ešte jednu šancu a možno ju po čase precítim inak, tak ako väčšina čitateľov...
Krásny trochu tajomný romantický príbeh, ktorý mal svoju atmosféru. Ako milovníčka kníh som si vychutnávala lásku, s ktorou hlavná hrdinka pristupovala ku knihárskemu remeslu. Vydarená prvotina, ktorú odporúčam prečítať.
Milé oddychové čítanie na zpríjemnenie jesenného večera, pri ktorom nemusíte premýšľať. Mám rada v knihách dialógy, ktoré ich určitým spôsobom oživujú, i keď ide iba o klasický ženský román:-).
Super kniha pre najmenšie deti, ktorá je plná ilustrovaných obrázkov s veľkými písmenami. Rozprávkové príbehy sú skrátené a ilustrácie povzbudzujú aj maličké detičky k prerozprávaniu práve prečítanej rozprávky. Momentálne je to u nás doma naša najčítanejšia kniha, lebo dvojročná dcéra na nej skrátka fičí a Petra pána vie už prerozprávať aj od zadu.
Hmm, tak toto ja môžem bez obmedzenia..... Už dávno som nečítala tak dobrú historickú romancu a navyše o morských pirátoch !!! Príbeh bol oviežujúci ako morský vánok, okorenený humorom a romantickou láskou, pritom mi to neprišlo ani klišovité ako u iných podobných kníh. Prečítala som ju ani nie za jeden deň a moji najbližší sa len čudovali, keď som sa nahlas smiala pritom, ako sa snažila Lori potajomky malovať Jacka alebo keď ho prekrstila:-))).
Pohodové čítanie, kde ma hlavne zaujalo ako autorka opísala spôsob presúvania obyvateľov počas osídlovania divokého západu - čo všetko dokázali ľudia obetovať, často aj holý život, len aby dosiahli vytúženú pôdu.
Dobrá ľahká detektívka spojená s romantickou láskou, ale boli tam aj hluché miesta, a preto uberám jednu *.
Hm, dosť dobre, ale "Náruč plná lásky" sa mi páčila ešte o trošku viac. Inak odporúčam tento príbeh s detektívnou zápletkou okorenený humorom a láskou.
Ľúbostný trojuholník v dvoch časových rovinách so zaujímavou detektívnou zápletkou. Súhlasím s predchádzajúcim tvrdením, že príbeh sa dlhšie rozbiehal za čo uberám jednu *.