Kolibřík přehled
La Vyrle Spencer
1879 Stuart`s Junction, USA Do života puritánské Abigail vstoupí dva muži. Zdá se, že dnům staropanenství je odzvoněno. Proč ji ale místo džentlemena láká neomalenost toho druhého?
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1996 , Ikar (ČR)Originální název:
HUMMINGBIRD, 1983
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kolibřík. Přihlašte se a napište ho.
Tato knížka byla naprosto kouzelná, autorka opět popisuje detailně jak postavy, tak prostředí okolo nich, že to člověka vtáhne do děje a nepustí. Navíc nechybí ani vtip a dobrý konec. Ten tam musí být, jelikož hrdinka neměla zrovna záživné dospívání, tak jsem ji fajn chlapa moc přála.
Romantický příběh začíná červencovým ránem 1879,kdy na nádraží ve Stuart´s Junction má dorazit jako vždy očekávaný vlak .Tentokrát je to ,ale jinak vlak byl přepaden a přivezl dva zraněné a tím začíná příběh Abigail, která tyto zraněné muže ošetřuje. Jeden z mužů ji přirovnává ke kolibříkovy, které mnohokrát sledoval ,jak se živí nektarem z rozkvetlých stromů. Pěkné čtení pro romantiky.
Kniha Kolibřík v seznamech
19. století USA (Spojené státy americké)
1996 | Kolibřík |
1993 | Když se začíná znovu |
2005 | Naplnění |
1999 | Toxin / Měsíční svit ti sluší / Až za hrob / Příslib lásky |
1994 | Oddelené postele |
Kniha mě trošku zklamala, detailní popis výměny názorů mezi hlavními postavami - mimochodem mně nesympatických - byl opravdu místy už nudný. Stálé omílání téma staropanenství, obětování sebe samé při péči o otce, apod., šlo fakt už místy na nervy. Přiznávám, že jsem občas tyto nudné (z mého hlediska) pasáže přeskakovala. Jinak dobový popis osob a vykreslení tamější atmosféry umí vtáhnout do děje.