evasamankova komentáře u knih
Po dočtení knihy musím říct, že jsem zklamaná. Mám ráda krimi, thrillery. Nechala jsem se ovlivnit velkou chválou spisovatelky na domácí půdě, chytlavým videotrailerem, zajímavou anotací a knihu si koupila. Očekávání byla velká. Nyní výsledný dojem po dočtení - hodně průměrná kniha. Zajímavá a netradiční je pouze tím, že je vlastně nechutná stejně jako drtivá většina všech postav v ní. Až to působí prostě nevěrohodně. V knize se v podstatě nic moc celou dobu nedělo včetně nijak překvapivého konce. Drsně řečeno: nuda zabalená do slizkého kabátu. Celé mi to přišlo jako variace na seriál Městečko Twin Peaks.
Po přečtení se mi kniha celkem těžko hodnotí. Byla čtivá, zajímavá a netradiční. Vadilo však několik věcí. Momenty zvratů v ději byly psány vcelku ledabyle. Tak jak se to autorce v té chvíli hodilo. Pro mě nepřesvědčivé. A vadil mi dosti neuvěřitelný a přestřelený konec v kryptě. Nebýt jeho, možná bych hodnotila výš. Ale každopádně kniha si jedno přečtení zaslouží. Ale v knihovně si jí nenechám, posílám ji dál.
Sice velmi krátká, ale přesto krásná kniha. Samotný příběh je poměrně jednoduchý a obyčejný, ale autorův styl a vyjadřování z něj dělají příběh neobyčejný. Francouzská něžnost vyjadřování. Lidské, smutné, humorné..
Další výborný díl této ságy. Jeden z nejlepších. Po dočtení ságy - 5 dílů - více jak 3000 stránek na mě dolehla nostalgie. Za celou dobu mi všichni hrdinové přirostli k srdci a stali se z nich "přátelé", po kterých se mi bude stýskat -) Všem, kteří ještě nečetli určitě doporučuji.
10 obrázkových knížek pro nejmenší. Obrázky jsou formou fotek. Pěkně zpracované
Výborný thriller, který se skvěle čte. Autor píše lehkou rukou a je to přesně ta kniha, kterou musíte číst dál a dál, dokud nejste na konci. Kniha se mi líbila spíše stylem a vyprávěním, než úplným koncem. Ten byl celkem překombinovaný, ale nevadí, přesto dávám plný počet.
Toto zpracování klasické pohádky se mi moc nelíbí. Ale synovi se líbí ježibaba-)
Klasické leporelo pro nejmenší děti. Krtek na všech stranách má semišový povlak těla. Příjemné na dotek.
Klasické pohádky pro malé děti s krásnými ilustracemi na každé straně.
Krásná kniha poezie pro děti. Nádherné ilustrace v klasickém duchu.
Tak jako Zrádný maják, tak i Návštěvník je méně než průměrné kvality. Zvláštní styl vyprávění, který mi vůbec nesedl. Obě knihy jsem kdysi koupila najednou, proto jsem se i překonala a přečetla je.
Hodně průměrná detektivka, spíš horší kvality. Styl vyprávění mi abslutně nesedl.
Kniha asi měla být směsicí thrilleru a humoru. Mně z toho bohužel vyšel pěkný blábol. Nebylo to ani vtipné, ani napínavé. Spíš pěkný guláš.
Ač české autory nevyhledávám, na základě pochvalných recenzí a komentářů jsem si tuto knihu půjčila od známé. Nyní po dočtení nevím, jestli kniha moje očekávání splnila. Ale možná jsem od ní čekala až příliš. Kniha je čtivá, poučná a smekám před autorkou a její prací při shromaždování informací, aby kniha mohla vzniknout. Přesto je ve mně velké Ale... Některé části knihy byly příliš zdlouhavé a rozvleklé. A především mi vadily pasáže s citací disertační práce hrdinky, nebo německých posudků či citace z historických děl. Jako laikovi mi přišly příliš odborné, cizí a srážely moji chuť číst dál. Přesto však posledních asi 100 stran jsem četla jedním dechem. Jsem toho názoru, že kdyby kniha měla tak o 100 stran méně, měla by větší spád. Bez ohledu na moje zde vyřčené námitky, jde ale o zajímavý příběh i celé jeho vyústění.
Čtivé a poměrně depresivní. Mám raději její pohodovější knihy.
Hodně nezáživná kniha. Jediné zajímavé na ní bylo to, že většina se toho asi opravdu odehrála. Ale vypravěčský styl hodně školácký.