farbi farbi komentáře u knih

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Príjemne prekombinované, páčilo sa mi to. Moja prvá kniha od neho :)

01.08.2016 4 z 5

Podpis čtyř / The Sign of the Four Podpis čtyř / The Sign of the Four Arthur Conan Doyle

Konečne poriadny Sherlock Holmes. Veľmi pútavé a nezriedka aj zábavné. Nasmiala som sa, keď ten starý zvierací pánko vynadal Watsonovi, keď si prišiel k nemu pre Tobyho. A nielen vtedy. Aj samotné rozprávanie Jonathana na konci bolo nemálo zaujímavé a užila som si ho tým viac, že nebolo krátke. Takže som s týmto príbehom nadmieru spokojná :)

20.11.2015 5 z 5

Záhada pro blázny Záhada pro blázny Patrick Quentin (p)

Chcela som si to vypočuť ako audioknihu, ale po začatí som zistila, že je to dramatizované, takže ťažšie sa mi kniha hodnotí. Táto dramatizovaná verzia za veľa nestála, ale príbeh bol zaujímavý, ako aj postavy. Takže určite kniha, ktorá stojí za prečítanie :)

18.11.2015 4 z 5

KERYGMA - V barakoch s chudobnými KERYGMA - V barakoch s chudobnými Kiko Argüello

Kniha je rozdelená na dve časti, z ktorých každá má predslov jedného kardinála. V prvej časti Kiko rozpráva o svojom živote, o existencionálnej kríze, ktorú zažil a o tom, čo ho zachránilo. Obdivujem jeho odvahu, keď odišiel žiť na perifériu Madridu medzi cigánov, kriminálnikov, medzi úplnú spodinu. A tam, práve v tých ľuďoch našiel Krista, ktorý ho pozvoľna viedol, ako svojho verného služobníka. Druhá časť je vlastne prepísaný záznam z Kikovej katechézy, kde komplexne a logicky vysvetľuje, ako človek viazaný dedičným hriechom funguje a akým spôsobom sa môže od toho oslobodiť a žiť život v radosti a milosti. Katechéza je jasná a úderná. Som vďačná za to, že som mohla túto knihu prečítať. Jej výhodou je, že ju prečítate rýchlo, teda je vlastne stručná, ale napriek tomu je v nej obsiahnuté všetko najdôležitejšie.

25.10.2015 5 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Pre mňa asi najtemnejšia zo všetkých. Ale taktiež ma potešilo prezradenie úplného charakteru Snapa. Chápala som ho a súcitila s ním, a nehanbím sa za to :) A voalá - záver s krátkou kapitolou po dvadsiatich rokoch bola čerešnička na torte - a zmlsla som si.

26.07.2015 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Táto kniha mi bola veľmi sympatická. Harry vynikajúci v lektvaroch? To ma fakt bavilo.

26.07.2015 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Proste skvelé! Autorka sa znova prekonala a to sme ešte len v polovici :)

26.07.2015 5 z 5

Podivuhodný případ Benjamina Buttona / The Curious Case of Benjamin Button (dvojjazyčná kniha) Podivuhodný případ Benjamina Buttona / The Curious Case of Benjamin Button (dvojjazyčná kniha) Francis Scott Fitzgerald

Neviem, príbeh sám od seba odsýpal a nenudil, ale podľa mňa nápad je to silený. (Proste niečo na štýl: toto urobme, to tu ešte nebolo). Jednoducho som nemohla prežuť, že celý ten príbeh stojí na kravine. To, že je na 100% nereálny, ma presvedčilo, že lepšie hodnotenie si nezaslúži. Čož je môj osobný názor, samozrejme :)

26.07.2015 3 z 5

Život, vesmír a vůbec Život, vesmír a vůbec Douglas Adams

Snažilo sa to byť nasilu vtipné, ale na miesto toho to iba nudilo. Najslabšia časť zatiaľ, ďalšie už čítať nebudem.

26.07.2015 2 z 5

Tarzan – ztracené dobrodružství Tarzan – ztracené dobrodružství Edgar Rice Burroughs

Fajn príbeh :) Veru, je to dôstojné zakončenie celej série, som spokojná, dej bol dostatočne rozvinutý, koniec aký má byť. S Tarzanom som strávila dlhé a pekné obdobie, ale už sa teším na iné knihy, ako od Edgara, tak od iných majstrov pera.

Tarzan a lví muž Tarzan a lví muž Edgar Rice Burroughs

Skvelé ako vždy, ale autor ma znova prekvapil ďalším zo svojich absurdných nápadov - tentokrát to boli hovoriace gorily :) Aj s tým som sa po chvíli zžila, no záver ma nepríjemne zaskočil. Taký narýchlo odfláknutý, navyše divný a nezaujímavý. Taký záver - nezáver. Preto 4 hviezdičky.

26.07.2015 4 z 5

Tarzan v nitru Země Tarzan v nitru Země Edgar Rice Burroughs

Dosť bizarný príbeh. V rámci toho, že Tarzan sa neustále stretáva vo svojich príbehoch stále s novými druhmi ľudských bytostí a aj zvierat, to beriem. Ale inak si myslím, že dať do jedného času ľudí a dinosaury, medzi ktorými je skoro nemožné prežiť, je proste trošku prehnané. Ale je to Tarzan a ja to rada Edgarovi R.B. odpustím, pretože pútavo bavil od začiatku do konca ako vždy.

Tajný denník Adriana Mola Tajný denník Adriana Mola Sue Townsend

Prekvapilo ma, že denník je taký krátky, ale za tú dobu celkom pobavil. Pre mňa vhodný na rýchle zahnanie nudy, keď chcem mrhať časom, ale nijak prevratne zábavný mi neprišiel. Určite sú ľudia, ktorí majú na túto knižku oveľa lepšie uspôsobené chuťové bunky :)

26.07.2015 3 z 5

Paroloď Kolombína Paroloď Kolombína Ljudevit Bauer

Kniha plná skrytých ponaučení a hlbokých morálnych hodnôt zmiešaná s vtipom a výborným rozprávačským umením. V ľahučko plynúcom deji je podaná v každej rozprávke krása dobra. Najviac ma dojal príbeh kravy Moniky.