FreckledCathy komentáře u knih
Tak tohle bylo jednoduše krásné. A skvěle napsané. Doporučuji.♥
Nikdy jsem o této největší námořní katastrofě neslyšela a ani nikdo kolem mě, když jsem se v průběhu čtení ptala, takže se cítím hezky obohacena. Knížka byla super, od Ruty už moje třetí. Při zmínce od Lině, sestřenici Joanny, mi docvakla propojenost obou příběhů:). 5*
Moje první knížka od autorky, dostala jsem ji jako dárek a byla jsem nadšená, příběh mě chytil a překvapoval až do samého konce, doporučuju! :)
Mám docela rozporuplné pocity, na jednu stranu se tam objevilo pár krásných myšlenek, nad kterými se člověk zamyslí, na druhou stranu na rozdíl od jeho jiných knih, co jsem zatím četla, se děj vlekl, přišlo mi, že se tam nic moc neodehrálo a můj doznívající výsledný pocit je takový nijaký.
Osobně mi to přišlo slabší než první díl, ten se mi líbil více. Bylo to takový moc roztahaný, průběh a děj mě nedokázal nějak fascinovat, prostě mrtvola, pár nesmyslů okolo a jediný co, tak pak přišlo rozuzlení, které sice překvapilo, ovšem stejně to ve mě nezanechalo ten boom. Co ovšem cením jsou ty popisy prostředí, vždycky si přijdu obohacené o něco z kultury, kterou neznám.
Klasická oddechovka od Jojo. Neřadím ji mezi ty pro mě nejzdařilejší, ale rozhodně neurazí. Sarah mě chvilkama rozčilovala, což se od čtrnáctileté dívky s vlastní hlavou nechá očekávat, ale líbilo se mi, jak se časem podepsala na životech Maca a Natashy.
Trvalo mi docela dlouho knihu přečíst, chvilkami jsem ji odkládala a četla jiné a pak se zase vracela. Čekala jsem mnohem víc. Před lety jsem přečetla Hostitele a doufala jsem ve stejný čtenářský zážitek.
Příběh měl dobrý potenciál, ale rozhodně nemusel být rozpitvaný a rozvleklý přes pět set stran. Některé úseky byly nezáživné a zbytečné. Asi nejvíc mě iritovala milostná zápletka postav, kdy jsem si skoro mlátila hlavou o zeď, když si tam ti dva nesmyslně vylejvali srdíčka asi tak po třech vteřinách známosti, kdy v mezičase došlo ještě k nějakýmu tomu mučeníčku. Jinak postavy byly sympatické, a to včetně psího osazenstva:)
Ty pocity jsou popsaný naprosto bravurně, i když možná mne to zasáhlo více, jelikož jsem v rozpoložení, kdy se s nimi sama ztotožňuji. Proto ta plná pátá hvězda..jinak 4-5*
Přelouskala jsem ji v tu ránu a mrzí mě, že jsem si zrovna neobjednala i druhý díl! :) Sice mi to v určitých chvílích připomínalo Hunger Games, ale tak ve finále všechny dystopie mají něco společného, i když je námět obměňován. Jediný co mi trošku vadí je určitá předvídatelnost, jelikož názvy dalších dílů lehce naznačí, jak se bude děj odvíjet. A samozřejmě obálka! Ta je tak úžasná, že jsem Selekci ani nezařadila na poličku, ale nechala ji zářit v celé své kráse do pokoje. :))
Tahle série si jednoduše zaslouží všechny hvězdy na světě! Patří k mým nejoblíbenějším a zanechává ve mě svůj otisk. Hlava mi ovšem nebere, proč Cooboo nevydalo poslední dvě kapitoly?! Díky Anne Leyyd za upozornění, přečetla jsem si je alespoň online. :) Neuvěřitelně mě ale rozčílilo, že nejsou součástí našeho vydání...Nejlepším dílem této série je pro mě ovšem Jsem zlomená :)..Jinak Tahereh je prostě kouzelnice a už teď se nemůžu dočkat jejich dalších knih! :))
Z Rutiných knížek mám vždycky strašně milej pocit. Příběh polehounku plyne a najednou jste na konci. K tomu nějaké to píchnutí u srdce a krásná obálka. Ačkoliv to tentokrát není za 5*, tak už teď vím, že i další její kousek obohatí moji knihovničku. :))
Vzhledem k tomu, jak se předešlé díly tak strašně patlaly s maličkostmi, mi přišel ten konec takový odfláknutý. Posledních padesát stránek jsem si přišla, jako by autorka nabrala dvakrát takovou rychlost, jen už aby byl konec, aby bylo dopsáno. Někdy už jsem se musela vysloveně smát, když jsem viděla k jakému konci se schyluje, pro mě trošku přehnanej happy end. Od závěru jsem prostě čekala asi víc..ale zase pořád se tam našlo nějaké to malé překvapení, např. v podobě pana Bernharda. Ještě 4* díky krásným přebalům. :)
Bude se mi po Jamesovi a Cherubech stýskat. Dělali mi společnosti posledních pár let, vlastně i díky naší knihovnici, která je na můj popud začala objednávat a automaticky doplňovala nové díly. :) Dneska už je tam na polici vyskládaná celá série a já si jen říkám, jestli si je ostatní půjčují s takovým nadšením, jako jsem si je vždycky půjčovala já. :)) Doufám, že se brzy dočkáme vydání i dalších Muchamoreho knih!
První dva díly se mi líbily a čekala jsem s čím se autorka vytáhne na závěr. A teda můžu říct, že mi poslední díl doslova vyrazil dech! Pořád jsem dumala nad tím, jak to dopadne, ale každá další kapitola mi víc a víc zamotávala hlavu a já se nemohla dočkat finálního rozuzlení. A když konečně přišlo, nemohla jsem napětím přestat číst, hltala jsem stránku po stránce s pusou dokorán a říkala si, že tohle snad ani nemůže být pravda...
Příběh je nevyzpytatelný, pohltí čtenáře ráz na ráz a díky neuvěřitelně silným emocím zasáhne na všech citlivých místech!
Byla to moje první knížka od Browna, takže nemám zatím s čím srovnávat. Příběh se mi líbil až na podle mého obecně velkou popisnost památek a veškerých dalších věcí, kromě souvislostí, které byly k dějové lince podstatné, takže první polovinu knížky jsem se brodila popisy až do okamžiku, než nabral děj na obrátkách a pak to jelo. :D
I druhý díl jsem přelouskala během dne, ovšem oproti prvnímu dílu mě v první polovině chvilkama dost rozčilovalo, že America neřešila nic jiného než životní problém: Maxon versus Aspen. V každé kapitole byl mužem jejího srdce někdo jiný, což hraničilo až s otravností, a kromě její nerozhodnosti ohledně jejího vyvoleného se tam nic moc nedělo. Druhá polovina však už nabrala správný směr a samotný závěr mě správně nabudil na poslední díl. :)
Rozhodně lepší jak první díl, pěkně se to čte, ale vadilo mi, jak autorka neustále vysvětlovala a opakovala něco, co už čtenář po prvním díle věděl. Pochybuju, že někdo začíná druhým dílem.
No jako rozjezd to nebyl špatnej, pěkně se to čte...akorát mi přijde, že to skončilo dřív, než to vůbec začalo. Taková jedna dlouhá úvodní kapitola se zajímavým koncem a pár naťuknutými příběhy, které nutí hrábnout po druhém díle. 3,5*
Noo, tak já teda nevím...jako je to originální, to v každém případě, ale můžu jen doufat, že druhý díl, který na mě čeká na poličce, bude lepší. Zatím mě moc nechytly popisy a zápasy v masu, tak uvidíme, co bude dál.