gacie komentáře u knih
Pro obyčejného milovníka 2. světové války není moc vhodná. Příliš popisné, málo přehledné a člověk se utápí v hromadě informací, které ani nemusí vědět. Nečekejte žádné strhující popisy akcí 10. komanda. To v téhle knize určitě nenajdete.
Kniha, která usiluje o zrušení zákonů, norem či dalších jiných ustanovení. Snaží prosadit svobodu pro každého člověka. Aby člověk mohl dělat co chce a kdy chce bez jakýchkoliv omezení. Setkáte se zde jak se stoupenci komunismu, socialismu a i s anarchisty.
Ukázka:
O anarchii toho vím vlastně málo: že člověk musí zůstat svobodný za všech okolnosti, že má odmítnout rukovat do armády a že manželství není nutné ani potřebně a volná láska, že je důstojnější pro muže i ženu. A že žádná autorita vlastně neexistuje, to že je jen konvence. Ale co je to svoboda člověka, tomu pořád nerozumím.
Po přečtení knihy, jsem dospěla k názoru, že každá forma vládnutí (komunismus, socialismus, anarchismus aj.) má své mouchy. Velké či malé. A žádná není dokonalá nebo lepší než nějaká jiná.
Tato kniha zabývající se grafologií je správným zdrojem informací pro laiky i odborníky. Každá část je podrobně popsána a vysvětlena. Nevýhodou je, že jednotlivé ukázky písma nejsou očíslovány či jinak označeny, takže je musíte hledat.
Tak od téhle knížky jsem očekávala úplně něco jiného. Oceňuji nápad, že láska má různé fáze, které zastupují světadíly světa. Láska začíná vášní a touhou v Asii, pak láska rodí své první potomky v Austrálii a šťastná rodina se usadí v Americe. Za nápad dávám 4 hvězdičky, ale celkový obsah knihy zejména její napsání mě zklamalo. Není to vyloženě červená knihovna, ale trochu mi to připomíná tvorbu S. Monyové. Líbí se mi autorčin nadhled, který je patrný z celé knihy. Světadíly lásky je lehká četba na odreagování.
Kniha, která vás úplně pohltí a zejména pobaví. Chcete-li si zlepšit náladu, přečtěte si Goldoniho. Nebudete litovat.
Tahle hra od Williama Shakespeare mě vůbec nebavila a vůbec to nebyla pěkná komedie. A to jsem se na ni tak těšila. Bohužel...
Výborná kniha pro každého, kdo potřebuje ovládat německou obchodní korespondenci. Kniha je rozdělena tematicky do kapitol - poptávka, nabídka, objednávka, potvrzení objednávky, upomínky, reklamace a mnohé další. Každá tato kapitola je navíc rozdělena na čtyři části - úvod, vzorové dopisy, základní stavební prvky dopisu a na konci je cvičení. Přehledně zpracovaná, ne příliš detailní + slovník používaných obchodních výrazů.
Tuto knihu by si měl přečíst každý, kdo se zajímá o dějiny Polska. Je opravdu dobře napsaná. Doporučuji.
Tato kniha nese podtitul "Strhující pravdivý příběh osádky bombardéru LADY BE GOOD" - s tímto podtitulem musím nesouhlasit, strhující příběh to opravdu nebyl. Konec příběhu byl velmi očekávaný. Zmizel bombardér Liberator se svou osádkou v oblasti pouště. Skoro všichni členové osádky přežili seskok s padákem kromě jednoho člena, kterému se neotevřel padák. A co se stalo s ostatními členy osádky? Můžete si sami domyslet.