georginaa komentáře u knih
Nejdříve jsem viděla seriál, který se mi moc líbil a pak se ke mě dostala i kniha. Musím říct že to podle knihy věrohodně natočili. Někdo by mohl říct, že to tak ve skutečnosti nebylo, ale je to přeci jedno, je to český román a musíme to tak brát, hlavní je, že to pobavilo.
Moc válečné knihy nečtu, jsou deprimující, plné strachu a zloby. I přes to jsem to nakonec dala a vůbec jsem nelitovala. Po vyprávění a vysvětlení od přítele, který mi knihu doporučil, jsem i nakonec shlédla film a byl pro mě dokonce lepší, než samotná kniha a to proto, že jsem si to více představila, opět skvělé výkony herců.
V tomto příběhu tříštily emoce všemi směry. Logan procházel peklem, otce měl násilníka a matku drogově závislou, bratra který měl jiného otce a žil jinde, i když se snažil Loganovi pomáhat, nedokázal ho vymanit ze spár chudoby a drog. Logan matku miloval, ale nedokázal ji pomoc. Tím velice trpěl a bojoval sám proti všem. Jednou když potkal Aly v jednom obchodě, nemohl z ní spustit oči. Ona sice z bohaté rodiny, ale bez lásky rodičů, postrádala citové pouto. Když ho spatřila, rozbušilo se jí srdce ani nevěděla proč. Tak začal silný příběh dvou lidí, kteří hledali únik z reality do svých snů a postupně se do sebe zamilovávali tou neutišující láskou, která v srdci zůstává do konce života. Ano, museli toho hodně překonat, hodně závislosti je táhlo ke dnu, ale museli se znova odrazit a překonat vše, aby opět mohli být spolu...už navždy. Bylo to opravdu citově silné a fandila jsem jim, aby našli tu sílu a dosáhli společně na své sny.
Koupila jsem pro kámoše, co rád válečné dějiny. Jen jsem zběžně koukla a je to opravdu více pro chlapy.
Je vidět docela velký pokrok mezi 6 lety. Nehledě, že kovid zamíchal všemi kartami a tím se změnila ekonomie a i management. Zasáhlo to všechno a všechny.
Taky jak v prvním díle i v tomhle jsem zmatená. Některé pasáže mi nedávají smysl, točíte se v kruhu, nevíte odkud a co přišlo, stálé tajemství a očekáváte, že se to pohne a ono zřejmě nic. Pletou se mi jména kdo s kým, kdo je kdo, mám pocit že něco čtu a stále nevím co. Snad až na sex, který tomu každý rozumí :-) . Chápu, že když někdo má moc vysoké IQ, nedokáže mozek vypnout a mají tolik informací, že někdy to bouchnout musí. Jen je mi proti mysli to dělat takovým násilím. No nic, budu očekávat, že třeba v třetím díle se vše objasní natolik, aby vše zapadlo tak jak má. I když přichází na obzor ten druhý.
Dobré zpracování pro toho, kdo se zamýšlí nad koupí majetku, aby věděl co a jak. Prodej, koupě, nájem, ubytování, nemovité věci v podnikání, darování, dědění.
Příběh Lea a Felicity nijak nebyl zvláštní, prostě se potkali, zamilovali a bohužel jejich prostředí bylo úplně rozdílné. To je oddělovalo od skutečného vztahu. Co se mi dost líbilo, byl bratranec Sig, který tento příběh dost okořenil svou prostořekostí, byl to takový floutek, kterému nevadilo nic říct, co na srdci to na jazyku. Dokud i on se nedostal do spárů pravé lásky. Ze začátku to bylo takové odříkávání od lásky, pak to bylo bolestné zamilování a po pěti letech to vyústilo v nečekané překvapení. Pokud někdo má rád tyhle romance, určitě doporučuji.
Policejní náčelník Travis hledá ve svém městečku své místo, nechce být stále druhý. Tím pozoruje lidi, a stále se srovnává s ostatními a nechce si přiznat, že vlastně má problém být sám sebou. Nevědomky ostatním ubližuje, nikoho si nepustí k srdci a na vše reaguje sarkasmem. Dokud nepotká Haven, která dokázala mu sarkasmus oplácet. Tím se začíná příběh rozvíjet, vyprostit se od minulosti a začít konečně přítomností. Travis si začíná uvědomovat své počínání a musí přijít úplně o všechno, aby mohl získat lásku svého života.
Tuhle knihu jsem četla před 40 lety a dodnes si ji pamatuji, protože mě ten příběh prostě zasáhl. Každý hledá nějaké to spříznění, lásku a to za každé situace, ať je prostředí jakékoliv i válečné, ten pocit milovanosti je prostě nejvíc ze všech pocitů. Sice příběh nekončí happy, ale v srdci zůstává napořád do konce života.
Tak první přečtená kniha v novém roce a za mě opět super čtení. Díky této autorce víme více o životě Amišů. Je zajímavé, že uctívají zvláštní život bez modernizace, jsou pobožní a kážou a přitom dokáží páchat zvěrstva, která jsou tak brutální. Trochu mi to hlava nebere. Nicméně jak byla v půli knihy zmínka o velkém tajemství mrtvé, hned jsem si dala dvě dohromady a měla jsem takové tušení a to se mi splnilo, takže jsem pachatele uhodla. To mě baví, když jsem na stejné vlně s autorkou.
Kniha mě doslova uchvátila, vůbec jsem nečekala, že mě to tak strhne. Dříve jsem viděla i seriál, který se mi též líbil a tak jsem chtěla porovnat s knihou. A určitě kniha stojí za přečtení.
To je pro mě od Kinga nejlepší kniha co jsem četla. Nehledě že i film byl perfektně natočený a moc zajímavý. Někdy se filmy moc nepodobají předlohám, ale u tohoto až na pár detailů se to povedlo.
Tyto psané pohádky jsou o hodně odlišné od těch našich. Je tam jiná mentalita a tím jsou přizpůsobené pro děti, které žijí v Africe. Mají jiný životní styl, jiné příběhy a moudra, mě tyto pohádky nenadchly.
Od tohoto autora čtu již druhu knihu a opět jsem tomu nemohla přijít na chuť. Sice mě to nějakým způsobem mrzí, ale nelze se zalíbit všem příběhům, knihám a spisovatelům.
Láska prokládaná lží, tajemstvím, intrikami. Moc a peníze vládnou všemu i takové prolhané lásce a přetvářce.
Nezdá se mi to překombinované, stát se může vše, když se zamyslím nad svým životem, takových podivných náhod jsem měla spoustu a nikdo by mi to taky nemusel věřit. Prostě osud si pro nás přichystá nejedno překvapení. Soucítila jsem s oběma protagonisty a chápala jsem velice dobře jejich pocity. Po 22 letech soužití s přítelem, který mi letos odešel do nebe, též jsem pociťovala prázdnotu a už je to to tři čtvrtě roku a stále nejsem s tím jakoby srovnaná. Díky takovým knihám si člověk uvědomí spoustu věcí a pomáhají nějakým způsobem doufat v lepší časy.
Bylo to takové osvěžení dávné mluvy, kdy jsem to ještě slýchávala u babičky a dědy. Mým prarodičům se ještě vykalo, chodilo se pravidelně každou neděli do kostela a byl to pro mě jiný svět. Tyto povídky mi to hodně připomněly, jelikož ta doba se už nikdy nevrátí.
Velice dobře popsáno sychravé místo v pochmurné krajině vřesovišť, kam za mlhy by mě nedostalo ven ani párek volů. Pro mě je tento příběh jako jeden z nejlepších a pokud ho dávají v televizi, vždy se na něj kouknu znova.
Když v televizi začali vysílat další sérii byla jsem natěšená. Myslím, že naše kriminálky jsou velice poutavé. Tím spíše když vyšla tato kniha, musela jsem si ji přečíst. Moc mě zajímalo jak si povede Josef Mareš v odpovědích a bylo to úchvatné a velice zajímavé. Normálně se k takovým případům člověk nedostane a vlastně ani neví co se kolikrát děje mezi zločinci a kriminalisty.