Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení přehled

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501760/bmid_moje-pripady-z-1-oddeleni-4OH-501760.jpg 5 1293 1293

Pozor, začíná výslech! Odpovídat bude Josef Mareš, nejznámější český kriminalista, bývalý šéf pražské mordparty, autor seriálů Devadesátky a Případy 1. oddělení. Vyřešil stovky vražd a teď vypráví o vrazích, obětech i nejzajímavějších případech. Zároveň vás vezme do zákulisí práce vyšetřovatele. Jak se proti zločincům sbírají důkazy? Jak probíhají výslechy a co všechno se při nich může stát? Kdy mu šlo o život a jak se vyrovnával se zlem, které viděl? Mareš strávil u policie téměř třicet let a zažil i divoká devadesátá léta. Byl u vytahování sudů z Orlické přehrady, mluvil s tak otrlými lidmi, jako byli Jonák, Mrázek či Roubal, a vyšetřoval několik přestřelek, do kterých byla zapletena mafie. Mezi jeho nejznámější případy z novější doby pak patří pražský taxivrah, pátrání po zmizelé Aničce či vražda novináře Michala Velíška. Vraždí muži jinak než ženy? Kam zabijáci ukrývají mrtvoly? Kterých pachatelů mu bylo líto? Proč se k některým choval hezky, a dokonce jim vařil kafe, i když jimi pohrdal? A proč některé odsouzené i po letech navštěvuje ve vězení? Milovníci kriminálních příběhů dostávají do rukou autentickou výpověď muže, který zná pozadí zločinu jako málokdo. Otázky kladl Martin Moravec, jehož knižní rozhovory s neurochirurgem Vladimírem Benešem a pilotem Davidem Heclem se staly bestsellery.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (322)

knidopel
17.05.2024 5 z 5

Knihu jsem si poslechla v audio verzi a musím říct, že jsem nadšená. Josef Mareš je velmi zajímavá i svým způsobem svérázná osobnost české kriminalistiky a mi bylo ctí si poslechnout jeho zkušenosti a zážitky z dob, kdy byl členem pražské mordparty. Kniha je napsána formou rozhovoru a oba interpreti, kteří knihu načetli (Miroslav Hanuš, Josef Pejchal), se poslouchali příjemně. Knížka rozhodně stojí za přečtení či poslech.

los
15.05.2024 4 z 5

tohle je snad nejdelší rozhovor, co jsem kdy četl, a nenudil jsem se ani vteřinu, živě se mi vybavovala raná devadesátá a všechny ty dnes už legendární případy, z kterých mrazilo tehdy a mrazí stále (úplně se vidím, jak jsem zíral na televizní zprávy - ještě černobíle - když potápěči tahali "ty sudy" z Orlické přehrady)

třicet let objasňovat brutální vraždy, třicet let v neustálé pohotovosti a maximální sebekontrole, třicet let se držet v dokonalé psychické, mentální i fyzické kondici, nevyhořet a nezbláznit se, tak to plk. Marešovi fakt největší respekt!


ozzak
13.05.2024 5 z 5

Moc pěkná knížka rozhovoru bývalím šéfem mord party který se podílel na vzniku výborných kriminálních seriálu první oddeleni a 90 které byli napsaný na základech jeho kriminálních případů.

všechny komentáře

Související novinky (6)

10 nejprodávanějších knih z naučné literatury v roce 2023

02.02.2024


100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

01.09.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (5)

Mohl jsem být mrtvý, protože kdyby mě chtěl zabít, jistě by se mu to povedlo.


Jeden zadržený mi kdysi odmítl dát otisky prstů. Přišlo pět největších chlapů, které ve vězeňské službě našli, za nimi doktor s injekci, a jakmile je dotyčný spatřil, hned ochotně natahoval ruku.


Vrahem se může stát naprosto každý. Vy, já nebo kdokoliv, kdo čte tuto knihu. Všichni bychom za určitých okolností dokázali zabít.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení v seznamech

v Právě čtených66x
v Přečtených1 687x
ve Čtenářské výzvě526x
v Doporučených109x
v Knihotéce406x
v Chystám se číst485x
v Chci si koupit157x
v dalších seznamech8x

Štítky knihy

rozhovory kriminalistika vzpomínky

Autoři knihy

Martin Moravec
česká, 1981
Josef Mareš
česká, 1964