grabydee komentáře u knih
Knihu jsem právě dočetla a upřímně po všech těch vychvalujících ohlasech si říkám, zda jsem četla to samé. Je mi jasné, že každý má jiný vkus. Mám rada příběhy z období škol, kde je něco nadpřirozeného. Když jsem tuto sérii začala číst, měla jsem velký problém se do příběhu dostat. Knihu jsem několikrát rozečetla, odložila a pak zase začala znovu. Nakonec jsem se začetla, přečetla i druhý díl, ale i přesto mi přišlo, že autorka moc "okecává." Prostě tam byly věci, které mě nezajímaly nebo se neustále opakovaly. Tak jsem doufala, že třetí díl nabere spád. Podle recenzí zde nabral, ale mě kniha prvních 200 stran šíleně nudila, že jsem se bála, abych stihla přečíst, než ji budu muset vrátit do knihovny. Hlavní hrdinka mi byla docela protivná. Milostný trojúhelník mě lezl na nervy a tak nějak mi bylo jasné, že nakonec skončí s tím s kým skončila. Upřímně nebaví mě příběhy, kdy se holky vrací ke svým prvním láskám, je to ohrané. Tucker se mi líbil někdy v první knize, pak mě ale přestal zajímat. Poznávala jsem Christiana a začala mu fandit. Bohužel, to dopadlo jinak a chudák zůstal na ocet. Další mínus musím dát za vyřešení dlouhověkosti na konci knihy. Nemůžu si pomoct, ale to už mi přišlo jako přeslazení celého happy endu. Abych jen nehanila... líbilo se mi popsání pekla a nebe, to se autorce moc povedlo. A dějová linka její mámy se Samem byla taky zajímavá. Bohužel, nejvíc mi z této knihy utkvěla utahanost děje, příliš mnoho řečí kolem všeho a žádný pořádný spád (ten se objevil až na konci).
Na seriál se dívám již od začátku. Do čtení knih se mi nějak nechtělo, abych si nezkazila dojem, ale nakonec jsem se do toho dala a nelituji. Pravda, pár nesrovnalosti mě vyvedlo z míry, třeba ty barvy vlasů a sourozenci, na druhou stranu to nebylo až tak rušivé. Kniha se mi četla plynule a kdybych měla více času, přečtu ji snad na posezení (což mě po čtení Hry Lží překvapilo, ta se mi až tak dobře nečetla). Ocenila jsem především vnitřní myšlenky hrdinek, které se v seriálu popsat nedají. Těším se i další knihy a jsem zvědavá, jak moc se bude děj lišit se seriálem.