Roztomilé malé lhářky přehled
Sara Shepard
Roztomilé malé lhářky/Malé klamárky série
Každý má co skrývat – zejména holky ze třetího ročníku střední školy – Spencer, Aria, Emily a Hanna. Spencer přebrala kluka vlastní sestře. Aria sní o učiteli angličtiny. Emily se zakoukala do té holky, co je na škole nová. A Hanna dělá hrozné věci, aby byla stále krásná. Jenže od doby, co zmizela jejich kamarádka Alison, skrývají všechny před světem jedno mnohem horší tajemství.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2011 , BB artOriginální název:
Pretty Little Liars, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Roztomilé malé lhářky. Přihlašte se a napište ho.
Chci konečně to celé přečíst a tak po čase se vracím k prvnímu dílu. Sice nejsem,už tolik nadšená,jak prvním přečtení,ale pořád se mě to líbí.
O existencii týchto kníh viem už dobrých pár rokov, avšak nikdy som sa neodhodlala prečítať si ich. Zato seriál som videla už niekoľkokrát celý a kľudne by som si ho pozrela znova. Keď však vyšla prvá kniha v novom šate, neodolala som.
Knižka nie je hrubá, jej čítanie vám zaberie maximálne zopár hodín. Kapitoly sú relatívne krátke, cením, že sa striedajú pohľady jednotlivých klamárok, a sú písané veľmi jednoduchým jazykom, takže by som sa nebála siahnuť po tomto príbehu aj v mladšom veku (povedzme tak 13+). Rozhodne sa knižné hlavné hrdinky správajú na svoj vek viac, než tie seriálové.
S čím som sa však nedokázala stotožniť sú určité skutočnosti, ktoré sa diametrálne odlišujú od seriálu a pôsobili na mňa akýmsi rušivým dojmom, nakoľko sa nie veľmi zhodovali s mojou predstavivosťou, takže odporúčam pri čítaní úplne vytesniť myšlienky na seriálové spracovanie.
Uznávam, nie je to žiaden literárny skvost, ktorý by ma posadil na zadok svojou geniálnosťou a určite je to niečo, z čoho by som bola viac odvarená v mladšom veku. Avšak nebolo to až také zlé a ani staršieho čitateľa to neurazí, no ani úplne nenadchne.
Ja som však rozhodnutá aj napriek tomu v knižnom spracovaní pokračovať, keďže chcem vedieť, či sa všetky dôležité zápletky a koniec budú v oboch spracovaniach zhodovať.
Vychází Pohřbené kosti, Musím tě zradit a další knižní novinky (38. týden)
18.09.2022
Kniha Roztomilé malé lhářky v seznamech
v Přečtených | 1 004x |
tajemství pro dívky střední školy kamarádky zmizení lidí zfilmováno – TV seriál maloměsto
2011 | Roztomilé malé lhářky |
2012 | Hra lží |
2013 | Roztomilá malá tajemství |
2016 | Perfekcionistky |
2013 | Dvě pravdy a lež |
Na odpočinek byla knížka skvělá. Podařilo se mi ji přečíst během chvíle. Seriál jsem ještě neviděla, takže jsem zvědavá na ostatní díly.