Hakate Hakate komentáře u knih

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Emočně nabitý román, místy humorný.
Literární klasika..

Quo vadis Quo vadis Henryk Sienkiewicz

Náročná, ale krásná kniha. Tentokrát se přikládám k názoru, že film je lepší než kniha.

Byl jednou jeden krtek Byl jednou jeden krtek Eduard Petiška

Knihu jsem "zdělila" po mamince. Jako děcko jsem knihu zbožňovala. Krásné ilustrace.

Zločin a trest Zločin a trest Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Bohužel půjdu proti proudu, ale mě Román bohužel neoslovil, nenadchl. Klasickou literaturu mám ráda, ale Dostojevskij není to pravé ořechové pro mě.

Bratři Karamazovi Bratři Karamazovi Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Další kniha z pera Dostojevského, která mě bohužel neoslovila.

Idiot Idiot Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Příběhy Dostojevského mě nikdy moc neoslovili, ale Idiot se mi líbil.

28.08.2022 4 z 5

Cesta zpátky Cesta zpátky Erich Maria Remarque (p)

Válečná literatura není úplně mým šálkem kávy, ale knihy od Ramarqua mám velmi ráda. Považuji za nejlepší knihy hotovo období. Knihy mají velké poselství, skvěle se čtou a příběh ve Vás zůstane již na pořád. Kniha navazují na Západní frontě knih není výjimkou.

28.08.2022 5 z 5

Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

28.08.2022 5 z 5

Vítězný oblouk Vítězný oblouk Erich Maria Remarque (p)

28.08.2022 5 z 5

Zaslíbená země Zaslíbená země Erich Maria Remarque (p)

Válečná literatura není úplně mým šálkem kávy, ale knihy od Ramarqua mám velmi ráda. Považuji za nejlepší knihy hotovo období. Knihy mají velké poselství, skvěle se čtou a příběh ve Vás zůstane již na pořád. A ani tato kniha není výjimkou.

28.08.2022 5 z 5

Nepřítel Nepřítel Erich Maria Remarque (p)

Maminka Maminka Jaroslav Seifert

Jedna z nejlepší básnických sbírek. Krásné procítěné verše.

28.08.2022

Výchova dívek v Čechách Výchova dívek v Čechách Michal Viewegh

Viewegh je další z českých autorů, kteří mě nezaujali a v tomto případě radši sáhnu po filmu. Přečteno několik knih, ale žádná mě bohužel neoslovila.

28.08.2022 2 z 5

Účastníci zájezdu Účastníci zájezdu Michal Viewegh

Román pro ženy Román pro ženy Michal Viewegh

Román pro muže Román pro muže Michal Viewegh

28.08.2022 2 z 5

Mafie v Praze Mafie v Praze Michal Viewegh

Viewegh je další z českých autorů, kteří mě nezaujali. Přečteno několik autorových knih, ale žádná mě bohužel neoslovila. Tato není výjimkou.

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Kameny osudu Kameny osudu Flavia Bujor

Pěkná kniha pro děti, především pro dívky. Tři sestry , tři kameny a jako vždy záchrana světa...

Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

Další z knih, která byla součástí mého dětství a další z knih, která by měla projít rukou každému.