Byl jednou jeden krtek
Eduard Petiška

1.část: Jak krtek ke kalhotkám přišel 2.část: Krtek ve městě V první části z obou moderních zvířecích pohádek, odehrávající se v přírodě, pomáhají zvířátka krtkovi při výrobě látky a ušití kalhotek. Ve druhé části objevuje krtek klady i nedostatky velkoměstského prostředí.... celý text

Nádherné spomienky na detstvo... Viem, že sa pri tých detských knihách opakujem, ale to sa skrátka nedá inak povedať, len že srdce pri pohľade na obálku poskočí a ístý pocit hlboko vnútri sa vráti do čias, kedy bola hra jediným programom dňa.

Knížku jsem dostala k Vánocům už jako "velká holka", o to víc jsem ji milovala.
Hodně často jsem si podle ní kreslila.

Muj synek ma rad krasne velke obrazky a i pribehy jsou moc zajimave. Akorat format textu moc esteticky zrovna nepusobi, ale cist to jde.

Má cenu psát něco dalšího k této české klasice? :) Kniha z doby, když Krteček byl ještě Krteček. Žádný "little mole" jak je dnes vidět v ČESKÝCH obchodech. Žádný politický nástroj Zemana, jako dnes... Tato kniha z roku 1982, roku mého narození, je prostě nostalgická klasika a jsem rád, že ji děti mají, sice v polorozpadlém stavu, ale stále mají ve své knihovně :)

Tuhle knihu jsem měla půjčenou z knihovny. Protože nějak tenkrát nebyla k sehnání. Ale Krteček je a byla klasika, protože je srozumitelná a kresby jsou nádherné. Velice oblíbené dětské čtení. A kdo ještě neumí číst, tak stačí koukat na obrázky a netřeba slov.

Tak jsme byli u babičky na půdě,a objevili poklad.Krabici se starými knihami.A náhodou tam byla i tato překrásná kniha mého dětství.Oprášila jsem z ní prach a znovu přečetla.Má nádhernou ilustraci.Jen je škoda,že dnešní dětičky mají zájem spíše o modernější pohádky.

Milé příběhy, velmi milé kresby. Obdivuji i pozadí v kresbách a pastelové barvy.
Mám tuto knížku i v anličtině.
Nerozumím, proč není p. Miler uveden jako spoluautor.

Krteček a knížky jeho příběhů jsou snad povinnou výbavou každé dětské knihovničky. Na téhle dnes už kultovní pohádkové postavičce jsem vyrostla a vždycky jsem ji milovala, ať už v knížce nebo ve Večerníčku. Knížky jsem si ráda prohlížela i v době, kdy jsem ještě ani neuměla číst. Jsem moc ráda, že s ní nyní můžu seznámit svou dcerku a že se jí líbí stejně jako mě. Neumím si představit dětství bez Krtka a jeho kalhotek...

Ano, ani u nás doma nechyběla tato okouzlující, jednoduchá, ale přitom velmi milá knížka.. Mám na ní velmi milé vzpomínky ještě na dobu, kdy jsem ani neuměla číst.
2005 | ![]() |
1975 | ![]() |