HancaB82
![Kočka Moura a její přátelé Kočka Moura a její přátelé](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206348/kocka-moura-a-jeji-pratele-GGe-206348.jpg?v=1523014483)
Krásné příběhy kočky Moury. Příběhy kočky Moury vycházejí v časopise Sluníčko a jelikož nás zaujaly, tak jsme si v knihovně půjčili knížku.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rodina medvídků a veselé narozeniny Rodina medvídků a veselé narozeniny](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100615/rodina-medvidku-a-vesele-narozeniny-100615.jpg?v=1324508160)
Moc pěkný příběh jedné medvědí rodiny o tom jak dva medvídci si užívají svůj narozeninový den. V knize malebné ilustrace. Myslím, že tuto knížku si oblíbí většina dětí. Jistě si přečteme i další knížky tj. Rodina medvídků slaví Vánoce a Rodina medvídků jede na prázdniny.
![Nové povídání o pejskovi a kočičce Nové povídání o pejskovi a kočičce](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280275/nove-povidani-o-pejskovi-a-kocicce-EJG-280275.jpg?v=1453494018)
Pěkná knížka. I když o malinko více se mi líbila knížka O pejskovi a kočičce od Čapka. V knížce od Čapka mi přijdou hezčí ilustrace. Toto je ovšem asi subjektivní pocit. Každému čtenáři se líbí jiné ilustrace. Dětem se jistě knížka bude líbit. Syn než jsme přečetli pohádku do konce vždy usnul. :-) Kapitoly jsou možná delší než v knížce od Čapka.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ospálek a Zíválek Ospálek a Zíválek](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308795/ospalek-a-zivalek-NV2-308795.jpg?v=1471727381)
Pěkná knížka pro malé čtenáře a i pro malé posluchače pohádek. V knížce i pěkné ilustrace.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zelená kniha pohádek Zelená kniha pohádek](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340969/zelena-kniha-pohadek-prvni-cteni-be-Hjw-340969.jpg?v=1494886974)
Hezká kniha pohádek. Pokud děti již umějí číst, můžete číst společně. Pohádky nejsou dlouhé. Na závěr každé pohádky jsou úkoly, které pak mohou děti plnit a zjistit si tak jak byly pozorné. Já jsem četla knížku svému synovi a pohádky se mu líbili. Nejvíce se mu líbila pohádka Kocour v botách a pohádka O vlkovi a sedmi kůzlátkách.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Okáček - Veveří kluk z Jánského vrchu Okáček - Veveří kluk z Jánského vrchu](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355235/okacek-veveri-kluk-z-janskeho-vrchu-CpS-355235.jpg?v=1505908809)
Krásný příběh. Při čtení jsem si vzpomněla na Veverku Zrzecku a částečně mi to připomínalo i Broučky. Určitě si zase někdy ještě přečteme. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Příběhy o přátelství - Velký nápad Příběhy o přátelství - Velký nápad](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137811/pribehy-o-pratelstvi-velky-napad-137811.jpg?v=1350728438)
Hezký příběh! Při čtení naše nejmenší můžeme učit co znamená hopsat, doprava, doleva, výš a výš, větší a menší nebo natáhnout. Příběh ani není dlouhý, a tak u knížky vydrží i nejmenší posluchači. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dva ve fraku Dva ve fraku](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/4260/dva-ve-fraku-OAk-4260.jpg?v=1458902465)
Moc pěkná knížka! Dobře se mi četla a syn hezky poslouchal. :-) Kniha je i hezky ilustrovaná. Ani neumím rici,ktera kapitola byla nejlepší. Jel kolem automobil, řidič zastavil a se zájmem sledoval tu situaci. Po chvíli otevřel okénko a zeptal se Alfy: Tak proč jednoduše nesleti? Neumí lítat. Tak nač máte kridla,kdyz neumíte lítat? Alfa se na něj utrhla: A nač vy máte nohu,kdyz se pořád jen vozite? :-) Doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Paddington se zabydluje Paddington se zabydluje](https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74653/paddington-se-zabydluje-74653.jpg?v=1302688620)
Knížky o Paddingtonovi se v knihovně moc dlouho neohreji. Když jsme dočetli první knížku věnovanou Paddingtonovi, těšila jsem se až si půjčíme další. Přečetli jsme ji během týdne. Moc se nám opět příběhy medvídka z nejtajemnějšího Peru líbily. Doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mami, čti mi! Mami, čti mi!](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389715/mami-cti-mi-2k6-389715.jpg?v=1537200281)
Pěkně pohádky, některé z pohledu dospělého mě moc nenadchly, ale třeba malým posluchačům se líbí. Pohádky jsem četla synovi a zdálo se mi,ze se mu pohádky líbily. Většinou jsem přečetla tři a už spal. :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![O neposlušném ledním medvídkovi O neposlušném ledním medvídkovi](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374532/o-neposlusnem-lednim-medvidkovi-R5A-374532.jpg?v=1521456143)
Moc hezky zpracována knížka. Hezký příběh. Synovi se velmi líbila! Doporučuji! Myslim,že si ji asi většina dětí oblíbí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![To snad není možný To snad není možný](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165832/to-snad-neni-mozny-165832.jpg?v=1375005107)
Hezky napsaný cestopis. Při čtení jsem byla tzv. jednou nohou v Austrálii. Po přečtení si jinak říkám, že možné je všechno,když člověk chce.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jak se kocourek vydal do světa Jak se kocourek vydal do světa](https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92893/jak-se-kocourek-vydal-do-sveta-92893.jpg?v=1319458777)
Hezky napsaná knížka. Doporučuji! :-) Jinak všem co mají rádi Josefa Ladu,udelejte si výlet do Hrusic a případně i udělejte výlet do Mnichovic.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Medvídek Paddington Medvídek Paddington](https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74652/medvidek-paddington-74652.jpg?v=1302688541)
Moc hezký příběh. Příběhy humorné. Nejvíce se mi líbil příběh Nákupy. Ale i ostatní příběhy byly moc pěkné. Doporučuji! Četla jsem mým dětem a moc se jim myslím, příběhy líbily. Hezky vždy každou kapitolu poslouchali a i se jim u knížky hezky usínalo. Někdy jsem nedočetla až do konce a už spali. Knížka se i dobře čte. Určitě si v knihovně půjčím i další knížky o Paddingtonovi a těším se na ně. :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Deset povídek a pohádek pro malé čtenáře Deset povídek a pohádek pro malé čtenáře](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300309/deset-povidek-a-pohadek-pro-male-ct-cmv-300309.png?v=1465488722)
Krásné pohádky. Nejlepší asi Cesta barevného míče, O houseti, které se učilo zpívat a Jak šla zvířátka na výlet. Zajímavá byla i pohádka Jak kočka vařila nové brambory.
Knížka i hezky ilustrovaná. Doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dobrodružství králíčka Petra Dobrodružství králíčka Petra](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37942/dobrodruzstvi-kralicka-petra-Qkj-37942.jpg?v=1424896279)
Moc pěkná knížka! Hezký příběh doplněný krásnými ilustracemi. Doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ťapka, kočka stěhovavá Ťapka, kočka stěhovavá](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359465/tapka-kocka-stehovava-Gcl-359465.jpg?v=1509471314)
Moc pěkně napsané. Doporučuji asi především rodičům k přečtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Kvak a Žbluňk se bojí rádi Kvak a Žbluňk se bojí rádi](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/4161/kvak-a-zblunk-se-boj-4161.jpg?v=1328375323)
Krásná knížka. Tak si rikam,ze je těžké rici,ktera kapitola byla ta nejlepší. Všechny jsou pěkné! Ale tak asi nejlepší je Samota, a pak kapitola Zítra a Klobouk :-) Ať se líbí i vám!