HančaŠ komentáře u knih
Slátanina. Mám ráda knihy o Harrym Potterovi, ale to, co z něj udělali tady, je směšné.
Nikdy nevíte, kdo bydlí vedle vás. Nevíte, jací jsou lidé za zavřenými dveřmi. Někdy dokonce neznáte ani člověka, vedle kterého denně spíte. A právě o tom je tato kniha. Velmi dobře napsaná kniha, plná zvratů.
Moc se mi to líbilo, do poslední chvíle jsem netušila, kdo všechno má tajemství a jaké.
Moc povedená kniha.
Abych pravdu řekla, nejdřív jsem viděla film a ten se mi líbil tak, že jsem si chtěla přečíst i knihu. Ta byla samozřejmě mnohem lepší a jsem ráda, že mám doma celou trilogii a můžu se hned pustit do dalšího dílu. :)
Rozhodně se jedná o silný příběh plný zvratů. Vzhledem k tomu, že jsem matka, zanechalo to ve mně silnou stopu a rozhodně budu ještě chvíli přemýšlet nad spoustou malých i velkých témat rozebraných v této knize.
Prolínání časových linií je zajímavé a konec docela překvapí. Námět se mi líbil, ale zpracování knihy mě zklamalo. Musela jsem se do čtení nutit.
Citová divočina je přesný název. A bohužel i přesně vystihuje, co se v nás ženách často odehrává.
Ať si myslí, kdo chce, co chce, Monyová byla úžasná spisovatelka.
Neuvěřitelně jsem se u toho nasmála. S pětiměsíčním miminkem doma jsem se s knihou opravdu v lecčem ztotožnila :D.
A žili šťastně, až navěky!
Jsem ráda, že jsem se dozvěděla, jak účast v Selekci vnímaly ostatní dívky, a to včetně královny. Je hezké vidět to i z pohledu prince a ostatních lidí kolem.
(SPOILER) Všechny díly Hunger games se mi moc líbily. Přesto musím říct, že tenhle poslední mě zklamal... Nelíbil se mi konec, tak nějak jsem doufala, že si Katniss přece jenom vybere Hurikána, který mi byl od začátku sympatický, zatímco Peeta se mi zdál tak trochu jako ufňukanec.
Kromě toho se mi zdálo, že v tomto díle se něco začalo dít až na úplném konci. Předchozí dva díly se mi četly lépe.
Glupani místo lidí, lidé místo upírů, škrábání na zápěstí...
Musím přiznat, že tato kniha mě velmi překvapila, a to zejména svou originalitou. Osobně mám příběhy o upírech a ostatních nadpřirozených bytostech velmi ráda a tato kniha splnila mé očekávání. Začátek byl sice trochu zvláštní, ale zhruba od poloviny knihy jsem četla jedním dechem. Byly tam sice i věci, které mě přinejmenším zarážely, ale dalo se to přehlédnout.
Moje hodnocení je tedy přibližně 80% a rozhodně si přečtu i další díl.
Některé příběhy nebyly špatné, ale knihu jsem ani nedočetla. Nebavila mě a nemít jí k maturitě, tak bych jí dobrovolně číst ani nezačala.
Jedna z úžasných věcí na této knize je to, jak King dokázal vylíčit týranou ženu i se všemi jejími pocity a stejně tak i jejího šíleného a odporného manžela.
Normana jsem celou knihu nenáviděla. Kromě toho, že to byl posedlý maniak bez zdravého rozumu (i když mu musím přiznat, že svým způsobem byl dost chytrý) ani jeho slovník nebyl příliš rozsáhlý. Taky mě dost štvalo, že každá žena pro něho byla čubka, děvka, atd., a každý muž pro něho byl buzíkem, teploušem, atd. Ale i tyto věci posílily emoce, které kniha vyvolává.
Rosie se mi líbila, i když byla zpočátku trochu naivní a šedá myška. Na konci knihy ukázala, co v ní doopravdy je. Jen dobře, že pak zasadila ten strom a dokázala tak potlačit svůj vztek.
Celkově se mi kniha líbila. Byla čtivá a poutavá.
První polovina knihy mě vyloženě nudila a odpuzovala. Od poloviny to bylo lepší, ale...
Tahle série se mi opravdu líbila.
První díl bývá obvykle nejlepší, přesto si troufám říct, že tato série je výjimkou potvrzující pravidlo a třetí díl, tedy Plamen, je nejčtivější, nejzajímavější a plný zvratů. Líbil se mi tedy nejvíc.
Postavy se zde vyvíjeli a bylo zajímavé sledovat, jak si poatupně uvědomují své chyby a omyly a zároveň i správná rozhodnutí svých přátel.
Za mě rozhodně nejlepší série o vesmíru za hodně dlouhou dobu.
Od této knihy jsem toho moc nečekala, ale velmi příjemně mě překvapila.
Má jak zajímavý námět, tak velmi dobré zpracování. Kniha mě naprosto pohltila a těším se na další díl.
Kniha se mi líbila, sice byla chvílemi dost drsná, ale to se dalo čekat. Hlavní hrdina byl velmi sympatický a i zbytek skupiny, kromě pár jedinců, mi přirostlo k srdci.