hanka6036 komentáře u knih
Dobře napsaná kniha s napínavým dějem. Asi v polovině knihy jsem si myslela, že autor prozradil vraha, ale ten byl až téměř do samého konce neznámý. Oceňuji propracovanost knihy, protože jsem do teď asi zatím nic podobného nečetla a četlo se to opravdu dobře. V knize se občas vyskytuje taková "vsuvka" zápisků z deníku. Docela mě ke konci překvapilo, kdo zápisky psal. Jediné, co mi na knize vadilo bylo až příliš moc vražd. Některé teda opravdu popsané tak, že se z nich až ježily chlupy na rukou :D.
Troufám si říct, že snad zatím nejlepší knížka tohoto roku. Krásně propracovaný a promyšlený děj až do samého konce s pěkným rozuzlením na konci, který mě opravdu dostal.
Snažila jsem se podívat i na film, ale nedodívala jsem se ani na polovinu. Už na začátku mě zklamalo přejmenování Ashley na Alex, což mě odrazovalo už na začátku. Film nemá skoro žádnou spojitost s knihou, skoro vše je ve filmu úplně jinak.
Kniha byla naprostá bomba, ale film (alespoň pro mě) totální propadák.
Tolik jsem se na knížku těšila, až ji začnu číst, ale bohužel mi nějak nesedla. Asi jsem se nějak "namlsala" z Není úniku, která byla oproti tady této knížce propracovanější. Dost situací v příběhu mi přišlo nereálných, i když námět se mi zdál dobrý, vyprávění mě tentokrát nějak nudilo. Jelikož jsem byla zvědavá, jak to nakonec dopadne, tak jsem ji dočetla, ale ani nenadchne, ani neurazí.
Knížku podobného námětu jako je právě tahle jsem asi ještě nečetla. A byla jsem mile překvapena - líbilo se mi "tandemové" vyprávění (jedna kapitola žena, druhá kapitola muž). Knížka byla napínavá od samého začátku, co jsem začala číst až do samého konce. A dost se mi líbilo, že se knížka obešla bez krvavých scén apod..
Oddechová knížka - alespoň pro mě. Byla to příjemná změna po dlouhé době. Od Nicholase Sparkse jsem prozatím nic nečetla a tady ta knížka mě přesvědčila, že jsem dělala chybu. Určitě nebyla poslední.
Ze začátku jsem měla trošku problém se začíst, protože mi chyběl nějaký děj (asi deformace z thrillerů), ale jakmile se v knížce vyměnili role a muž se musel začít starat o dceru, nějak mě to chytlo a nepustilo. Pro mě opravdu krásná knížka plná emocí. Jediný, kdo mi v knížce moc neseděl byla Vivian, ale i tak se knížka zařadila mezi moje nejlepší přečtené tohoto roku.