hanta hanta komentáře u knih

Svědectví Svědectví Stephen King

Jedná se v podstatě o křesťanské fantasy. První třetina není špatná, i když zkrácení by ji určitě prospělo. V druhé třetině se začne odehrávat boj mezi bohem a satanem v nejnaivnější podobě. Konec knihy je už naprosté peklo. Opravdu mě překvapilo, že King napsal knihu s tak špatným příběhem, vypadá to skoro jako na objednávku od amerických křesťanů, kteří si asi myslí, že svět bude lepší, když všichni lidé začnou věřit. Postavy v knize jsou přesvědčeny že původní svět byl špatný, a pak, když zakládají novou lepší komunitu, tak si schválí ústavu USA v nezměněné podobě. Špatnost starého osvěta symbolizují hlavně animované želvy ninja - zřejmě je v nich málo víry? Za všeho nejhorší, je nelogické sebeobětování hlavních postav jako úlitba bohu definovaným "Já jsem, co JSEM". Nebyla by to špatná kniha, kdyby se vyškrtlo asi 600 stránek o boji dobra se zlem. Rozhodně si kniha nezaslouží srovnávání s výborným Dnem Trifidů.

14.10.2011 1 z 5

Ještě je můžeme vidět Ještě je můžeme vidět Douglas Adams

Veselá kniha o neveselém vymírání velkých zvířat. Zejména pasáže o byrokracii v Zairu a roznášení pachové stopy Douglase po Číně jsou vražedně vtipné. Bavil jsem se ještě víc než u stopařova průvodce.

11.01.2012 5 z 5

Osm smrtelných hříchů civilizace Osm smrtelných hříchů civilizace Konrad Lorenz

Jak by tady v Československu bylo krásně, bez těch všudypřítomných reklam. Alespoň v něčem jsme to Rakousko dohnali. Kniha, se kterou většina lidí nedokáže souhlasit.

12.10.2011 5 z 5

Dinosauři v kupce sena: Úvahy o povaze přírodních věd Dinosauři v kupce sena: Úvahy o povaze přírodních věd Stephen Jay Gould

Čtivě a vtipně psané eseje o přírodě a evoluci.Vydavatel, tuto hodně tlustou knihu, už dlouho vyprodává jen za 30,-.

21.07.2011 5 z 5