Hawkey Hawkey komentáře u knih

Vánoční říše Vánoční říše Joe Hill (p)

Skvělý nápad, Joe! Vánoční říše.. půjčila jsem si to už jen kvůli tomu názvu. Má první knížka od Vás.. a líbila se mi. Bylo to čtivé, zábavné, tajemné. Příběh podle mého názoru nemá brutální spád, který by šokoval.. dospívá do téměř jasného konce, což mě trochu štvalo. Poslední část knihy byla slabší.. konec heroický..béčkový.
Lístek si do Vánoční říše objednávat nemusím, naštěstí nejsem na seznamu zlobivých - poctivě jsem přečetla poděkování!

14.07.2015 4 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Jedna hvězda za hezký obal knížky a za to, že to nebylo alespoň nudné. Vzhledem k velkému písmu i rychlému tempu vyprávění se to dá zvládnout za minimum času. Na druhou stranu si ale podle mě autorka mohla více pohrát s tématem cestování v čase. Vytvořit propracovanější, delší a zajímavější příběh. Působí to na mě lacině.. cítím se ošizena.. mám spoustu otázek. Neoriginální.

07.07.2015 2 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Může psát o čemkoliv a já jí to sežeru.. budu se u toho bavit a nebude mi vadit čas, který u toho strávím. Oceňuji jednoduchost psaní, nenucenost a lehké napětí. Na vyvrcholení jsem oproti předchozímu dílu hned nepřišla.. jasně, že mě zajímalo, kdo to udělal a proč.. ale víc mě bavil pozvolný děj, který odkryl i soukromé životy dvojice C. a R. Hedvábník se mi líbil o kapku víc než Volání..

23.04.2015 4 z 5

Pravda o mém muži Pravda o mém muži Halina Pawlowská

Má první přečtená kniha od autorky. Asi i poslední (nijak zvlášť mě nezaujala). Nenáročné čtení pro ty, kteří chtějí H.P. lépe poznat. Psáno s humorem, což se mi líbilo.

03.11.2014 3 z 5

Daleká cesta za domovem Daleká cesta za domovem Richard Adams

Nemám slov.. přečtena jedním dechem. Tahle knížka mi přirostla k srdci asi jako Hobit aneb cesta tam a zase zpátky. Miluju!

29.10.2014 5 z 5

Tygře, tygře Tygře, tygře Margaux Fragoso

Kniha se špatně hodnotí, aniž by člověk nesoudil. Pedofilie je pro mě, jako pro budoucí matku, nepředstavitelná. Avšak všechno souvisí se vším. Kdyby měla Margaux kvalitní rodinné zázemí, potřebovala by Petera? Při čtení se ve mě mísil šok a hrůza, vztek a (možné) pochopení.
V mém případě není kniha na více než jedno přečtení. Donutila mě přemýšlet v několika rovinách.

17.10.2014 3 z 5

Frida Frida Bárbara Mujica

Nelituji času, který jsem knize věnovala.. rozšířila mi nenásilnou formou obzory.. strhující? To bych neřekla.. že bych se od knihy nemohla odlepit, to se říci nedá. Každopádně je to čtivé. Procházet se v patrech Frídina života mě bavilo.

07.10.2014 3 z 5

Sex v pěti dílech světa Sex v pěti dílech světa Miloslav Stingl

Zajímavé čtení.. úsměvné i lehce šokující. Místy mi neseděl vyprávěcí styl.. nedokázala jsem se začíst na delší dobu než pár minut. Některé sex. zvyklosti kultur se mi po čase začaly plést.. Co ale chcete, co vás zaujme, a že toho není málo, si stejně zapamatujete :D Oddychovka, nabízející zajímavé tipy k následnému vyprávění. Rozhodně ne odborná literatura, což ale myslím autor zmiňuje.

03.10.2014 3 z 5

Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Možná v jiné chvíli a za jiného rozpoložení by mi kniha byla schopna dát to, co měla.. takhle jsem nadšeně zhltla první polovinu a druhou dočetla jen proto, že jsem očekávala, co přijde.. Vím, že ji jednou ocením..teď ne.

25.08.2014 2 z 5

Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Nedá se říct, že by mě kniha zklamala.. jen jsem k ní přistupovala zbytečně s velkým respektem - (strašák na obalu - jen pro silné povahy)..a tudíž jsem čekala nějaký strašlivý boom, po kterém nebudu usnout.. po přečtení spím bez nočních můr.. tematika teda ale není nijak příjemná.. děj je velmi dobře vylíčen, díky krátkým kapitolám nevíte, kdy skončit a najednou jste na konci..jinak pojatý styl kapitol a děje mě nerušil, ale zaujal mne.. velmi oceňuji popsání soukromého života obou hrdinek - těžkosti Jeanette v osobním životě, minulost Sofie.. závěr až tak překvapivý nebyl.. bylo jasné, kam děj spěje.. na závěr snad jen to, že si to asi přečtu znovu, když už vím, jak a co.. a pak šup na druhý díl :)

24.08.2014 4 z 5

Komu se to dostane do rukou Komu se to dostane do rukou * antologie

Naprosto úžasné, děsivé (taky proto se o tom myslím S. King v jedné knize zmiňoval).. člověku to zůstane v hlavě.. a nejde to ven.

21.08.2014 5 z 5