Hejtmy komentáře u knih
Kniha obsahuje spíše hororovou klasiku, takže pro mě jako pro fanouška žánru zde v podstatě nebylo nic nového, ale pokud budu hodnotit kvalitu zpracování publikace, tak je to docela dobré. I český překlad je ucházející, a to zejména v porovnání s tragickým českým vydáním 1001 filmů.
Některé recepty mi přijdou docela mimo, přeci jen vybrat 366 receptů na pomazánky je docela fuška, ale párkrát jsem se knihou nechal inspirovat, takže u mě dobrý.
Kvalita zpracování jednotlivých kapitol je značně kolísavá, přičemž někdy se jedná jen o velmi zdlouhavé téměř doslovné přepsání ustanovení TŘ, ale jako celek je učebnice dobrá.
Strukturovaný (ve smyslu objekt - objektivní stránka - subjekt - subjektivní stránka) přepis zvláštní části trestního zákoníku. Nic moc navíc učebnice neobsahuje, ale celkově dobrý doplněk ke studiu ze samotného zákona.
Dobře napsaná učebnice obecné části TPH, vzhledem k přiměřenému rozsahu podle mě vhodnější pomůcka k učení se na zkoušku z trestního práva než tisícistránkové konkurenční učebnice. Ty jsem používal spíše k doplnění.
Kniha je v zásadě velmi dobrá, ale místy (zvláště v části první, kde se pojednává o přirozeném a pozitivním právu) prof. Holländer podle mě zapomíná, že kniha není primárně určena hrstce českých právních filozofů a teoretiků, ale studentům právnických fakult. Bez poměrně podrobné znalosti filozofie (zejména 20. století) a logiky je nemožné některé pasáže plně docenit. Celkově ale hodnotím učebnici pozitivně, a to i vzhledem k tomu, že ve svém žánru nemá v českém jazyce kvalitou konkurenci.
Vcelku dobrá kniha, ale velmi zajímavé pasáže o mých oblíbených režisérech (Scorsese, Lucas) a filmech (Apokalypsa, Kmotr) se bohužel střídaly s pro mě naprosto nezajímavými příběhy producentů, kritiků a málo významných scénáristů. Místy jsem se velmi dobře bavil, místy ale i hodně nudil.
Výborná detektivka odehrávající se v atraktivním prostředí tajemných zasněžených Pyrenejí. Ačkoliv ze začátku mi detektiv Martin Sevraz nebyl příliš sympatický, nějak jsem si k němu v průběhu čtení (knihu jsem přečetl za dva dny) našel cestu skrze jeho zajímavý a smutný osobní příběh. V úvodu jsem byl překvapen tím, že se celý děj točí kolem vyšetřování vraždy koně, nikoliv člověka, ale to bylo posléze mnohokrát napraveno. Děj je sice místy nelogický a ze Sevraze se až příliš často stává téměř nadpozemsky nadaný hrdina, nicméně mi to ani nevadilo, když se mi kniha četla tak dobře.