Hejtmy Hejtmy komentáře u knih

101 hororů, které musíte vidět, než umřete 101 hororů, které musíte vidět, než umřete Steven Jay Schneider

Kniha obsahuje spíše hororovou klasiku, takže pro mě jako pro fanouška žánru zde v podstatě nebylo nic nového, ale pokud budu hodnotit kvalitu zpracování publikace, tak je to docela dobré. I český překlad je ucházející, a to zejména v porovnání s tragickým českým vydáním 1001 filmů.

18.05.2016 3 z 5

Pomazánky na každý den Pomazánky na každý den Miluška Králová

Některé recepty mi přijdou docela mimo, přeci jen vybrat 366 receptů na pomazánky je docela fuška, ale párkrát jsem se knihou nechal inspirovat, takže u mě dobrý.

18.05.2016 3 z 5

Trestní právo procesní Trestní právo procesní Eva Brucknerová

Kvalita zpracování jednotlivých kapitol je značně kolísavá, přičemž někdy se jedná jen o velmi zdlouhavé téměř doslovné přepsání ustanovení TŘ, ale jako celek je učebnice dobrá.

08.05.2016 3 z 5

Trestní právo hmotné: zvláštní část Trestní právo hmotné: zvláštní část Eva Brucknerová

Strukturovaný (ve smyslu objekt - objektivní stránka - subjekt - subjektivní stránka) přepis zvláštní části trestního zákoníku. Nic moc navíc učebnice neobsahuje, ale celkově dobrý doplněk ke studiu ze samotného zákona.

06.05.2016 3 z 5

Trestní právo hmotné: obecná část Trestní právo hmotné: obecná část Eva Brucknerová

Dobře napsaná učebnice obecné části TPH, vzhledem k přiměřenému rozsahu podle mě vhodnější pomůcka k učení se na zkoušku z trestního práva než tisícistránkové konkurenční učebnice. Ty jsem používal spíše k doplnění.

03.05.2016 4 z 5

Filosofie práva Filosofie práva Pavel Holländer

Kniha je v zásadě velmi dobrá, ale místy (zvláště v části první, kde se pojednává o přirozeném a pozitivním právu) prof. Holländer podle mě zapomíná, že kniha není primárně určena hrstce českých právních filozofů a teoretiků, ale studentům právnických fakult. Bez poměrně podrobné znalosti filozofie (zejména 20. století) a logiky je nemožné některé pasáže plně docenit. Celkově ale hodnotím učebnici pozitivně, a to i vzhledem k tomu, že ve svém žánru nemá v českém jazyce kvalitou konkurenci.

28.04.2016 3 z 5

Bezstarostní jezdci, zuřící býci Bezstarostní jezdci, zuřící býci Peter Biskind

Vcelku dobrá kniha, ale velmi zajímavé pasáže o mých oblíbených režisérech (Scorsese, Lucas) a filmech (Apokalypsa, Kmotr) se bohužel střídaly s pro mě naprosto nezajímavými příběhy producentů, kritiků a málo významných scénáristů. Místy jsem se velmi dobře bavil, místy ale i hodně nudil.

17.04.2016 3 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Výborná detektivka odehrávající se v atraktivním prostředí tajemných zasněžených Pyrenejí. Ačkoliv ze začátku mi detektiv Martin Sevraz nebyl příliš sympatický, nějak jsem si k němu v průběhu čtení (knihu jsem přečetl za dva dny) našel cestu skrze jeho zajímavý a smutný osobní příběh. V úvodu jsem byl překvapen tím, že se celý děj točí kolem vyšetřování vraždy koně, nikoliv člověka, ale to bylo posléze mnohokrát napraveno. Děj je sice místy nelogický a ze Sevraze se až příliš často stává téměř nadpozemsky nadaný hrdina, nicméně mi to ani nevadilo, když se mi kniha četla tak dobře.

13.04.2016 5 z 5