helenah komentáře u knih
Příjemné čtení, obě dějové linky se sbíhaly do velmi překvapivého závěru, který je smutný a krásný zároveň.
Mám moc ráda styl psaní paní spisovatelky...a už se moc těším na třetí román z této Bretaňské série
Jsem moc ráda, že jsem se nenechala odradit drsnostmi v prvních kapitolách...(to radím všem stejně citlivým čtenářkám (řům). Knížka vás chytne a nepustí a hlavního hrdinu Vojtěcha si zamilujete. Možná si na konci jeho pátrání po těch, kdo mu způsobili tak neskutečnou bolest a trápení, stejně jako já řeknete.."tak to snad ne....?"
Díky za skvělý historický román paní spisovatelko. A jako někteří z těch kdo knihu hodnotili přede mnou dodávám, že by se mi moc líbilo přečíst si, jak se život Vojtěcha vyvíjel dál.
Útlá kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem - přesně jak je to v anotaci. A určitě se k ní budu ráda vracet.
Hodně drsné,syrové, když jsem za totality jako mladá četla samizdatové vydání, plakala jsem u toho. Jsem vděčná za vydání této knihy.
Muž, který při modlitbě dokáže plakat radostí jako malé dítě, které se uklidňuje v náruči své něžné mamy...a ještě o tom dokáže psát a není to sladkobolné, pobožné a těžko uvěřitelné, ale krásně nakažlivé...úžasná knížečka. Děkuji
Milá vzpomínková kniha,připomínající dobu nedávno i dávno minulou. Nevím jestli naše děti a vnoučata,zahlcená spoustou jednoduše dostupných věcí,hraček,jídel....všeho....nebudou vlastně chudší o tyto krásné vzpomínky
První kniha paní Javořické, kterou jsem kdysi v salátovém vydání našla na půdě po babičce a zkusila, co že to tak ráda četla. A od té doby ji čtu moc ráda taky. Román Dvě růže patří k těm nejhezčím. Líbil se mi tak, že jsem si pořídila novější vydání ve dvou knihách a ráda se k příběhu Zdeničky a Zorky vracím.
Lehké,fajn čtení,u kterého občas nahlas řehtám, protože paní Ivanka ty vtipné hlášky fakt umí:)
Knížka ke které se ráda vracím. A doporučuji ji.
Ano, patřím do cílové skupiny, pro kterou paní Jacobsová píše :) Klidně plynoucí děj vůbec není nudný, vtáhne a nepustí. Vyprávění o ateliéru modistek, mladičké Elise, její matce, o lásce a kvůli ní o ztrátě drahé přítelkyně, o tajemství....o tom všem se krásně čte a já jsem za chvíle pohody při čtení této knihy moc vděčná. Těším se na druhý díl.
Stejně nastaveným čtenářkám Ateliér Rosen upřímně doporučuji.
Kniha rozhovorů a vzpomínek úžasného člověka. My kdo jej známe a sledujeme jsme se na ni fakt těšili. Já věřím, že tento skvělý chlap a kněz může i pomocí této knížky oslovit mnohé....
Celá série byla úžasná, děti a teď vnoučata ty sešity milovaly. Divím se, že Albatros je nevydal znovu, třeba jako celou knihu. Přestože vznikly v osmdesátých letech, to co hrdinové prožívají je stále stejné, vždycky jsme tam našli něco nového o čem šlo povídat, přemýšlet, čemu se smát.
Taková moc fajn praktická kniha, přibližující obě techniky ručních prací, spousta vzorů,rady jak na to. Škoda že jsem ji neměla po ruce tenkrát,když jsem se učila plést a háčkovat:-)
Rozhovory,které vycházely v časopisu Maminka. Krásné slavné ženy....starostlivé šťastné maminky. Jo, čte se to hezky.
To musela být fakt nenávist, která panu "spisovateli" vedla ruku, když tento hnus psal....
Pro nás, které milujeme ruční práce kniha plná inspirace, pro ty kdo třeba teprve objevují, jak krásné a duši hojící je vzít do ruky klubíčko, jehlice, háček, kus látky, jehlu.....je to průvodce a pomocník.
Ta knížka se mi moc líbí a opravdu ji doporučuji.
Asi nejhezčí kniha, kterou jsem od této autorky četla. Stejně skvělý je i film, který byl podle knihy natočen s Nastassiou Kinski v hlavní roli.
Žádná hluboká sonda do dívčí a ženské duše, jen prostý příběh jedné Markéty... hezké, úspěšné, sympatické. Po dlouhých bojích zvládla to,co jí život sám a muži jejího života přichystali. Jak je napsáno v jednom předešlém komentáři,taky jsem jí fandila. A jsem ráda že knihu napsali dva chlapi;-) Případná spisovatelka by si tady možná přečetla něco o zaujatosti vůči mužům....
Docela ráda se k této knížce o Markétě, Magdalence, Martinovi a Honzovi vracím.
Krásně ilustrovaná pohádka, dvojpohádka. Narozdíl od komentujících přede mnou se mi spojení dvou známých pohádek moc líbí. Vzpomínám jak jsem si v duchu jako dítě dávala dohromady různé pohádky...asi se vracím do dětských let:-) A těším se až budeme knížku číst s malým vnukem.