helenah komentáře u knih
Taky mi, stejně jako Julii, bylo 17 když vyšla Charta 77, každou sobotu odpoledne jsme s uchem nalepeným na rádiu poslouchali komunistickými rušičkami ničené,ale přesto tak krásně znějící písničky Karla Kryla ze Svobodné Evropy, obdivovali těch pár odvážnějších, kteří navzdory všemu nežili onen dvojí život, o kterém je tato kniha.
Přečetla jsem ji na dva zátahy, překvapil mě závěr, a moc bych si přála, aby po ní sáhli mladí, kteří tuto dobu, plnou lží a charakterové schizofrenie,nezažili
To si seženete knihu od spisovatelky, kterou máte rádi ale počet stránek a nedostatek času brání začíst se...a pak číst začnete:
a tu knihu nejde odložit. Není možné číst ji rychle. Děj má tolik vrstev, které do sebe zapadají a jedna neruší druhou, běží klidně ale zároveň je tak napínavý, jako když procházím obrovským domem a každé dveře skrývají něco nového, důležitého.
Uff, to bylo úžasných víc než 500 stran. Paní Mortonová psát prostě umí..a její příběhy plné tajemství vždycky překvapí a drží v napětí až do poslední stránky.
Nestává se mi moc často,že bych při čtení cítila opravdu radost, smála se nahlas nebo v duchu žasla, jak úžasně jemně, bez patosu, frází, zato s pokorou a moudrostí dokáže pan Eben do svých krátkých sloupků vetkat tak krásné myšlenky...ono je to asi pravda, že čeho je srdce plné, tím ústa....nebo v případě knihy řádky,přetékají:)
Děkuju pane Ebene za to, že...a jakým fajn člověkem jste
Všechny obvyklé a osvědčené recepty na jednom místě, krásné fotky jak to cukroví opravdu vypadá-ne dokonale a uměle naaranžované, jsem z této knihy nadšená a moc se těším na letošní pečení. Navíc recepty v druhé části publikace jsou použitelné i při běžném pečení během roku. Děkuji za fajn sladkou kuchařku.
Nádherný příběh o trochu drsné a bolestné proměně jednoho Vidřiducha....miluju tuto knihu. Není to ani trochu sladkobolně vánoční vyprávění. Vždycky znovu je mi u některých kapitol do pláče. Hodnoty jako jsou štědrost, soucit, věrnost, solidarita....byly, jsou a pořád budou největšími dary, které můžeme jeden druhému dávat. Děkuji za tuto knihu.
Napínavé, romantické i drsné, se šťastným koncem...paní Körnerová opět nezklamala. Děkuji za pár krásně strávených chvil nad knížkou. A vydavateli za milý bonus - úžasnou obálku knihy.
Pravidelně jsem si kupovala kalendáře, které moderátorky F1 vydávaly. A tato kniha je výběrem toho nejlepšího. Recepty na osvědčené mňamky jsou zkrášlené vtipným průvodním slovem. Kniha je rozdělena na kapitoly receptů jednotlivých moderátorek a každá kapitola je uvedena jejich krátkým životopisem s fotografiemi. Celá tato kuchařka má atmosféru, jaká se nesla vysíláním Dámského klubu F1 kdysi v devadesátých letech. Ráda na ty rozhlasové pořady vzpomínám. A ráda listuju v této úžasné kuchařské knize.
Klasika, krásný příběh, který -přiznávám- jsem si přečetla až poté, co jsem jako malá holka kdysi dávno viděla černobílý televizní seriál. Obojí -knihu i seriál, si občas ráda připomínám, protože seriál vyšel na dvd a knížku mám v knihovně a neprodám:)))
Kniha, ke které se pravidelně a moc ráda vracím. A vždycky znovu se mi chce smát i brečet a jsem za ni vděčná.
Ani trochu tahle kniha není -"ať napíše cokoli, je to TEN Vácha, skvělý,úžasný, hvězdný". Paní Kalenská neklade jednoduché otázky. Cítím že některé mu ani nebyly příjemné, ale byl natolik fér, že žádné téma pro něj není bulvární fujtajbl a protože je tázán, zase znovu mluví "o tom celibátu, o tom žehnání svazků homosexuálů, o těch kontroverzních kněžích..." Ale kdo chce, bohužel pro tato témata nemůže docenit ta důležitá,ta, která z této knihy ční a ta, která dokazují,kým pan Vácha je-že je to vzdělaný, moudrý, ale taky zranitelný, tápající, chybující...ale úžasně pravdivý a v kontinuitě svého života kráčející, hledající a objevující poutník, a hlavně dobrý a věrný kněz.
Děkuji za tuto knihu. A za spoustu témat k přemýšlení.
První kniha paní Javořické, kterou jsem kdysi v salátovém vydání našla na půdě po babičce a zkusila, co že to tak ráda četla. A od té doby ji čtu moc ráda taky. Román Dvě růže patří k těm nejhezčím. Líbil se mi tak, že jsem si pořídila novější vydání ve dvou knihách a ráda se k příběhu Zdeničky a Zorky vracím.
..Jo, rozvod se ženskou určitě pořádně zamává,jak se píše v anotaci knihy. Ale Ivanka Devátá umí i o takovém průšvihu psát s úžasnou lehkostí a s hláškami u kterých se člověk musí nahlas smát a ...a odnáší si z četby radost, pohodu. Já takové knížky moc moc potřebuji a jsem za ně této paní autorce vděčná.
Lehké,fajn čtení,u kterého občas nahlas řehtám, protože paní Ivanka ty vtipné hlášky fakt umí:)
Knížka ke které se ráda vracím. A doporučuji ji.
Kde by se nám, pamětníkům, snilo o tom, že někdy vyjde kniha plná fotek z našich milovaných filmových mayovek....když jsme sháněli a vyměňovali filmové pohlednice a každou kterou jsme sehnali jsme schraňovali jako poklad.
Tuto a ještě obrazový průvodce filmem Poklad na Stříbrném jezeře od stejného autora, máme jako krásné skvosty v knihovně - pro atmosféru a navození pocitů, které se vždycky při jejich prohlížení dostaví.
Ano, patřím do cílové skupiny, pro kterou paní Jacobsová píše :) Klidně plynoucí děj vůbec není nudný, vtáhne a nepustí. Vyprávění o ateliéru modistek, mladičké Elise, její matce, o lásce a kvůli ní o ztrátě drahé přítelkyně, o tajemství....o tom všem se krásně čte a já jsem za chvíle pohody při čtení této knihy moc vděčná. Těším se na druhý díl.
Stejně nastaveným čtenářkám Ateliér Rosen upřímně doporučuji.
Krásně ilustrovaný dějový výcuc :) těch nejhezčích příběhů o Vinnetouovi a jeho bílém bratrovi. Protože je vždycky stránka textu a stránka obrázku, je tato kniha určena těm, kdo s četbou mayovek teprve začínají. Nebo taky nám, kteří jsme na nich vyrostli, milujeme je a trochu si potřebujeme navodit to krásné, co v nás vždycky probudí.
Knižní rozhovor se slovenskou prezidentkou, zní podtitul knihy. Především je to rozhovor se ženou, kterou mnozí obdivujeme....a kterou mnozí nemají rádi. Se ženou, která navzdory nemoci své milované dcery, covidu, válce v sousední zemi, navzdory nenávistným útokům svých politických rivalů, zůstala sama sebou. A s klidem a pokorou vypráví i o tom, co se podařilo i o tom, co nezvládla.
Děkuji za skvěle vedený rozhovor, děkuji za krásnou knihu.
Kniha rozhovorů a vzpomínek úžasného člověka. My kdo jej známe a sledujeme jsme se na ni fakt těšili. Já věřím, že tento skvělý chlap a kněz může i pomocí této knížky oslovit mnohé....
Celá série byla úžasná, děti a teď vnoučata ty sešity milovaly. Divím se, že Albatros je nevydal znovu, třeba jako celou knihu. Přestože vznikly v osmdesátých letech, to co hrdinové prožívají je stále stejné, vždycky jsme tam našli něco nového o čem šlo povídat, přemýšlet, čemu se smát.
Z knih paní Körnerové, které se odehrávají v nedávné době dýchne na mě, její vrstevnici, zvláštní jalovost a syrovost té doby. A přesto i tehdy jsme prožívali strasti i chvíle štěstí a paní spisovatelka o nich umí opravdu skvěle vyprávět.