Myšlenky za volantem 2

Myšlenky za volantem 2
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546759/bmid_myslenky-za-volantem-2.jpg 5 135 135

Myšlenky za volantem série

< 2. díl

Co se člověku honí hlavou, když sedí za volantem? Při tak mechanické činnosti prakticky cokoli. A proto i v této knížce sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2020–2024, naleznete vskutku širokou škálu témat. Marek Eben se čtenáři sdílí své radosti i strasti (když mu například nečekaný návštěvník rozbije pračku), občas se zanoří i do vzpomínek a svěří se také se svými, někdy až bizarními, zážitky (co všechno může člověka potkat na záchodech v nákupním centru?). Nejen dámy jistě ocení možnost nahlédnout do hercova šatníku a každého milovníka zvířat pohladí po duši texty o psech. Ať už se při psaní autor dotýká témat lehčích či těžších, vždy tak činí s notnou dávkou humoru, s patřičným nadhledem a sebeironií.... celý text

simona8022
předevčírem 3.5 z 5

Děkuji za opět zpříjemněné chvíle, i když díl 1. byl bezkonkurenčně lepší.

Faither
17.01.2025 4 z 5

Opět čtivé jako první díl. Ovšem už by se v tomto případě určitě dalo trhat.

Žabža22
16.01.2025 5 z 5

Milé, vtipné, pravdivé. :)

Varjohukka
13.01.2025 5 z 5

Poslední den loňského a první den letošního roku jsem strávila ve společnosti této knihy. Pana Ebena mám ráda a jeho postřehy jsou velmi trefné. Dokáže popsat i obyčejné všední věci s nadhledem a humorem jemu vlastním. Velmi příjemná záležitost stejně jako předchozí díl.

xxtom
12.01.2025 4.5 z 5

Zábavná a milá zamyšlení nad každodenními starostmi a událostmi.

Aktij605
11.01.2025 5 z 5

Opět krásně a zábavně napsané… smála jsem se nahlas hlavně nad zamýšlením se pana Ebena 21.2. 2021…a zážitek s navigací v autě…určitě si to přečtete …doporučuji

ma_Run_ka
11.01.2025 5 z 5

Kniha fejetonů (2. díl) Marka Ebena opět pobaví, poučí a hlavně pohladí na duši. Stejně jako první díl je vydaná jako kroužkový blok a je možné stránky (které se nelíbí) vytrhnout. Bonusem je opravdu krásná čeština, zajímavá zamyšlení z běžného života a co mě hodně baví je laskavý humor a sebeironie, kterou Marek s noblesou prezentuje v jednotlivých zamyšleních.
Je to kniha, kterou přečtete za jedno odpoledne, ale zároveň kniha, ke které se budu opakovaně vracet.
"Děkuji, Marku, za pěkný den s tvými myšlenkami."

Toledo
10.01.2025 5 z 5

Ke knize jsem se dostala úplnou náhodou a to v žebříčku knihkupectví Luxor jako jedné z nejprodávanějších knih uplynulého roku. Říkám si, to asi nebude nic pro mě. Přijdu do knihovny a kniha na mě svítí na poličce, tak jsem jí vzala, s nulovým očekáváním.
A ještě že tak ! Jak já jsem se nasmála. Pan Eben skvěle píše a vypráví. Hned si půjdu i pro první díl, protože tato kniha opravdu dokáže zpříjemnit den.

petunkav
10.01.2025 5 z 5

Opět velice vtipné zamyšlení o úplně obyčejných věcech. Nasmála jsem se stejně jako v prvním díle převelice.
Zase trhat .... Nebudu.

sakro
08.01.2025 5 z 5

Před měsíce jsem hodnotil první díl fejetonů Marka Ebena, dnes jsem dočetl "dvojku". V podstatě stejná kniha = stejné hodnocení. Nádherná čeština, skvělé postřehy a hlavně dokonalé umění je čtenáři podat humornou formou tak, aby nejen zaujaly a nutily k zamyšlení, ale i pobavily. To se autorovi podařilo skvostně. Někdy jsem měl pocit, že jezdí se mnou v autě a bydlí se mnou v bytě. Ale ten pocit určitě nemám jen já. Vždyť pan Eben vlastně jen pojmenovává dennodenní situace běžného člověka. Jen trošku mi vadí (a to i u prvého dílu), že fejetonky nemají své názvy, ale jen data. Při zpětném listování se jednotlivé postřehy špatně dohledávají. Každopádně však vřele doporučuji jako spolehlivý lék na splín, chmury a špatnou náladu.

burg
08.01.2025 5 z 5

No vida! Sice jsem před pár lety u prvního dílu psal, že si asi na pokračování budeme muset chvíli počkat, ale nakonec to nebylo tak dlouhé, jak by člověk čekal. Jsem rád, že knížku přinesl Ježíšek pod stromeček. Druhý díl pokračuje ve stejném duchu jako první. A co fejeton, to perla. Díky za váš jemný smysl pro humor, pane Ebene!

Lele61
05.01.2025 5 z 5

Pod stromečkem jsem našel další pokračování krátkých fejetonů a úvah Marka Ebena nad běžnými všedními věcmi. Stejně jako první díl se vyznačují laskavým typem humoru a určitým nadhledem autora. Jde o velmi příjemnou oddechovou četbu napsanou krásnou kultivovanou češtinou. Doporučuji pro zlepšení nálady.

Evišťátko
05.01.2025 5 z 5

Neskutečně milé glosy všedních dní.Člověk se u toho nevalí smíchy,ale ma neustále úsměv na tváři a to je , myslím si,docela cenné. Navíc mě fascinuje Markova všímavost k běžným věcem, které mnohdy nevnímám a určitě bych je nepovažovala za hodný zamyšlení. Super musí být knížka v audiu!

Kerberos
04.01.2025 5 z 5

Humorné postřehy z běžného života,které normálně doma řešíme popsané kultivovaně pěknou češtinou.

Olous1
04.01.2025 5 z 5

Moc jsem se na knihu těšila, měla jsem ji i za rezervovanou v knihovně. Mé očekávání splnila. S celého srdce jsem se u knihy smála. Jako správnému pejskaři se líbila kapitola o hovínku. Pana Ebena mám velmi ráda, má krásný kultivovaný humor. Doufám, že ještě napíše další díl. Za mě doporučuji,u knihy si fakt odpočineme a přijdete na jiné myšlenky.100%.

Ptaca
02.01.2025 5 z 5

je úžasné jak vtipně lze popsat situace a myšlenky, které prožívá a napadá nás spousta, bohužel takto nenadaných. Děkuji Marku za krásné chvilky.
P.S. opět jsem nic netrhal

knihožroutka28
02.01.2025 4 z 5

Super a vtipná knížka. Celá rodina máme Marka Ebena moc rádi, takže když mu vyšla druhá knížka myšlenek za volantem, museli jsme si ji koupit.
Původně sice tuto knížku dostala má babička, ale půjčila mi ji když jsem v prosinci onemocněla a já ji přečetla do dvou dnů!

janavom
01.01.2025 5 z 5

Opět milé čtení pana Ebena. Očekávám, že bude vycházet každý rok. :-)

Le Chat
31.12.2024 audiokniha 5 z 5

Tak přesně takové milé a vtipné čtení jsem potřebovala. Děkuji, pane Ebene, a jak se říká, do třetice…

niki-chan
31.12.2024 4 z 5

Opět jsem se hezky pobavila. Historka s pačemu? se mi vryla nezapomenutelným způsobem do paměti. Krásné ukončení letošní čtecí sezóny.

Marek Eben
česká, 1957