Myšlenky za volantem přehled
Marek Eben
Myšlenky za volantem série
1. díl >
Kniha Marka Ebena Myšlenky za volantem představuje soubor sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2014–2020. „Moje zkušenost s podobnými knížkami je taková, že se mi vždycky něco líbí a něco zase ne. A byl bych vlastně rád, kdyby v té knížce zbylo jen to, co se mi líbí, abych nemusel otravně listovat a přeskakovat to, co se mi nelíbí. Ale nikdy jsem neměl to srdce z knížky něco vytrhnout, připadá mi to barbarské. A proto je tato knížka ve formě kroužkového bloku, protože z bloku člověk vytrhne list jako nic a nemusí se trápit. Pokud někomu po přečtení zbudou jen desky, velice se omlouvám.“... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myšlenky za volantem. Přihlašte se a napište ho.
Skvělé postřehy o životě a o relativně velkých věcech, ale i maličkostech, které nás obklopují. Některé nám život zpříjemňují, některé slušně řečeno znepříjemňují. Fejetonky, které pohladí duši a zároveň nutí k zamyšlení. Laskavý a inteligentní humor Marka Ebena a jeho nádherná čeština nemůže neokouzlit snad žádného čtenáře. Vřele doporučuji. Máte-li jakékolv chmury, sáhněte po této knize a nemůžete udělat chybu.
Kniha, kde vás obsah baví, hladí, nutí se smát a občas se i zamyslet. Pro mne přesný odraz autora. Autentické a rozhodně ne komerční.
Žebříček nejprodávanějších knih (50. týden)
18.12.2024
50 nejčtenějších knih roku 2021
27.12.2021
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin
02.09.2021
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Puberta je jeden z nástrojů, jak příroda pečuje o lidský rod, aby nevyhynul. Protože člověk by asi nikdy dobrovolně neopustil to bezpečí vlastní rodiny, kde je o něj postaráno milujícími rodiči, a rodiče by asi těžko přenesli přes srdce, že to rozkošné a bezproblémové dítě najednou odchází. Ale pak přijde spásná puberta a z toho rozkošného dítěte se stane nesnesitelný jedinec, který opovrhuje svými rodiči, jejich hudbou, jejich oblečením, jejich životním stylem, takže nakonec jednou, když praští dveřmi a odejde, rodiče to jakž takž přežijí. A co je zajímavé, že hned venku na toho nesnesitelného jedince čeká jiný nesnesitelný jedinec, ovšem opačného pohlaví, který také před chvílí někde praštil dveřmi, a ti dva nesnesitelní pocítí k sobě tak neuvěřitelnou náklonnost, že spojí své životy a stanou se z nich ti báječní milující rodiče, od kterých by žádné dítě neodešlo, nebýt puberty.“
„Knížka, kterou držíš v ruce, není žádná velká literatura. Je to soubor sloupků, které už po několik let píši do časopisu. Moje zkušenost s podobnými knížkami je taková, že se mi vždycky něco líbí a něco zase ne. A byl bych vlastně rád, kdyby v té knížce zbylo jen to, co se mi líbí, abych nemusel otravně listovat a přeskakovat to, co se mi nelíbí. Ale nikdy jsem neměl to srdce z knížky něco vytrhnout, připadá mi to barbarské. A proto je tato knížka ve formě kroužkového bloku, protože z bloku člověk vytrhne list jako nic a nemusí se trápit. Neváhej to udělat! Pokud někomu po přečtení zbudou jen desky, velice se omlouvám.“
„Chcete - li pobavit boha, povězte mu o svých plánech. Tak vám na prahu nového roku přeji, abyste si splnili i to, co jste si nepředsevzali“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Myšlenky za volantem v seznamech
v Přečtených | 1 561x |
2020 | Myšlenky za volantem |
1990 | Brnkání na duši |
2012 | Na plovárně s Markem Ebenem |
2024 | Myšlenky za volantem 2 |
2015 | Marek Eben a hosté Na plovárně |
Takovou radostnou euforii jsem při čtení zažívala jako náctiletá, když jsem četla Kalendář Karla Čapka, fejetony Rudolfa Křesťana a Dobrá jitra Františka Nepila. Později jsem si do své pomyslné Zlaté kapličky spisovatelů přidala ještě Ivana Krause. A teď mi tam přibyl i Marek Eben.
A tak si říkám, že dokud máme takového autora a dokud to lidé s nadšením čtou, tak se o náš národ mohu bát zase o něco méně.