Návrat domů přehled
Kate Morton
Je Štědrý večer roku 1959. Na konci horkého dne se na pozemku jednoho velkolepého sídla najde mrtvola. Když je obyvateli přivolána policie, poklidné městečko Tambilla se stává dějištěm vyšetřování nejzáhadnější vraždy v dějinách jižní Austrálie. O mnoho let později v Londýně pátrá novinářka Jess po příběhu, který by vydal na reportáž. Potřebuje ho jako sůl – je nezaměstnaná a sotva vychází s penězi. Když ale dostane zprávu, že její milovaná babička Nora leží zraněná v nemocnici, odsune práci stranou a vrací se do Sydney. V Nořině domě objeví knihu o skutečných zločinech, jež popisuje dávno odložený případ: tragédii rodiny Turnerů z roku 1959. A jakmile se začte, zjistí, že mezi nechvalně proslulou vraždou a její rodinou je šokující spojitost…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat domů. Přihlašte se a napište ho.
Původně jsem myslela, že po pomalém rozjezdu knihy, knihu odložím a možná ji někdy dočtu. Nakonec měla tak neuvěřitelný spád, že jsem ji přečetla jednim dechem. Předvídaný závěr je nakonec jiný. Úžasná kniha a třeba si tento žanr oblíbím.
Už jsem nečekala, že se mi do ruky dostane další kniha od Kate Morton. Bylo to pěkné počtení, dobře vymyšlená zápletka plná záhad. Austrálie je mi vzdálená, ale popis života na osamělém sídle uprostřed divoké přírody mě potěšil. Přesto mohla autorka v knize použít trochu svižnější tempo. Místy bohužel trochu zdlouhavé....Pro mne zůstává na prvním místě stále Tajemství nedělního odpoledne. Knihu určitě doporučuji.
Novinka od autorky románů Dům u jezera a Hodinářova dcera
28.10.2023
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
„Nemá smysl se ohlížet zpátky. Prostě se rozhodni a věř, že ses rozhodla správně.“
„I těm nejlepším lidem se mohou přihodit zlé věci a my nesmíme dopustit, aby nás přemohly. V životě to někdy nejde tak, jak jsme si představovali, ale nakonec to vždycky nějak dopadne.“
„Když se člověk vrací domů, nikdy by neměl klepat na dveře.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Návrat domů v seznamech
záhady novináři tajemství rodinné vztahy společenské romány rodinná tajemství prolínání minulosti a současnosti úmrtí vyšetřování
2014 | Tajemství letního odpoledne |
2011 | Zapomenutá zahrada |
2009 | Dům u jezera |
2017 | Ztracený slib |
2019 | Hodinářova dcera |
Klasický rukopis autorky - odhalování dávných rodinných tajemství. Některé jsou možná tajemnější, tenhle příběh, ač se točí okolo velké tragédie, plynul v poklidném tempu. Velmi se mi líbily popisy australské krajiny, představa hejn papoušků létajících nad hlavami je pro mě fascinující.
Rozuzlení jsem částečně tušila už asi v polovině knihy, ale přesto autorka vytáhla ještě několik tajemných es.
Nevím proč, ale nějak jsem při čtení měla dojem, že Jess je tak něco přes 20 ne 40 let .. ale to je detail, který nijak nenarušil příjemný zážitek při čtení.