Ztracený slib přehled
Kate Morton
Je červen 1933 a Loeanneth, venkovské sídlo Edevanových, se připravuje na tradiční oslavu letního slunovratu. Šestnáctiletá Alice Edevanová je jako na trní: nejenže vymyslela dokonalou zápletku pro svou detektivku, ale je také až po uši zamilovaná. Jenže než udeří půlnoc a noční oblohu rozzáří ohňostroj, utrpí Edevanovi bolestnou ztrátu, po níž opustí Loeanneth nadobro. O sedmdesát let později je po jednom nepovedeném případu seržantka londýnské policie Sadie Sparrowová poslaná na nucenou dovolenou, a tak odjede ke svému dědečkovi do Cornwallu. Když uprostřed hlubokého lesa narazí na opuštěný dům obklopený zpustlou zahradou a dozví se o malém chlapci, který beze stopy zmizel, probudí se v ní profesní ctižádost. Tou dobou vede Alice Edevanová, nyní stará dáma, život uspořádaný téměř stejně pečlivě jako detektivky, které ji proslavily. Až jednou začne mladá policistka klást otázky o minulosti její rodiny a probudí zpět k životu složitý propletenec tajemství, před nimiž Alice celý život utíkala…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , Ikar (ČR)Originální název:
The Lake House, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracený slib. Přihlašte se a napište ho.
Sled událostí v tomto příběhu vypráví hned o několika postavách a vývoj celého děje se mi moc líbil, žádná nuda! Hlavně se dobře četl! S každou novou odhalenou skutečností jsem nakonec došla k závěru a za mě prostě dobrý :-)
Kniha se mi moc líbila a nedokázala jsem se od ní odtrhnout.
Ano, je tam hned několik příběhu najednou ale to mi nevadí, spíše naopak. A závěr no byl trochu rychlý a překvapivý ale jak jinak příběh uzavřít? Za mě 5*
Knižní novinky (31.7. - 11.8.)
31.07.2017
Kniha Ztracený slib v seznamech
romantika rodinná tajemství Cornwall rodinné sídlo policisté prolínání minulosti a současnosti vyšetřování rok 1933
2014 | Tajemství letního odpoledne |
2011 | Zapomenutá zahrada |
2009 | Dům u jezera |
2017 | Ztracený slib |
2019 | Hodinářova dcera |
Velmi podrobný popis toho, co se událo okolo ztráty chlapce v roce 1933. Ještě v roce 2003 se pátrá, jak to tenkrát bylo, hlavně jaké byly vztahy v rodině toho chlapce a také ve vztazích vyšetřovatelky v této době. Docela umně sestaveno, příběh nepostrádá napětí, stále je možné o něčem přemýšlet. Ať už jde o válečné události na flanderských polích nebo blitzkriegu a vůbec, jak ta léta letí.