Hodinářova dcera přehled
Kate Morton
Je horké léto roku 1862 a na březích Temže u Birchwood Manor se vylodí skupinka mladých umělců pod vedením talentovaného Edwarda Radcliffa. Mají plán: strávit léto v odloučení a hledat inspiraci pro svou tvorbu. Jejich pobyt se jim však nečekaně zkrátí. Jednoho dne najdou jednu ženu z jejich skupinky zastřelenou a druhá není k nalezení. Přitom zmizelo cenné dědictví a život Edwarda Radcliffa se ocitl v troskách. Uplynulo sto padesát let a Elodie Winslowová, mladá londýnská archivářka, nachází podivnou koženou brašnu, která obsahuje dvě zdánlivě spolu nesouvisející věci: vybledlou fotografii zatčené ženy ve viktoriánském oblečení a skicář obsahující kresbu dvojdomku u řeky. Proč se Birchwood Manor Elodie tak líbí? A kdo je ta krásná žena na fotografii? Jaká tajemství skrývá? Hodinářova dcera je příběhem vraždy, tajemství a krádeže. Vypráví o umění, lásce a ztrátě. Jako řeka protéká stránkami této knihy hlas ženy, která stojí mimo čas. Její jméno bylo historií zapomenuto, ale ona vše sledovala a bylo při tom: Birdie Bellová, hodinářova dcera.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
The Clockmaker's Daughter, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodinářova dcera. Přihlašte se a napište ho.
Takové příjemné romantické čtení jsem přesně v tuto chvíli potřebovala. A tato kniha moje očekávání splnila. Všechno ostatní již bylo napsáno v komentářích níže, proto už za sebe víc psát nebudu. Knihu na závěr hodnotím všemi pěti hvězdami a doporučím.
Román přináší tragický příběh hodinářovy dcery, která jako modelka malíře Edwarda Radcliffa v létě roku 1862 prožívá svou osudovou lásku. Po jejím osudu pátrá v roce 2017 archivářka Elodie, která objevila její fotografii. Součástí příběhu je i Radcliffova mladší sestra Lucy, schovanka internátní školy Ada, Edwardův životopisec válečný veterán Leonard i mladá vdova Juliet se třemi dětmi, která hledá během náletů na Londýn útočiště na venkově. Jejich osudy spojuje tajemný venkovský dům Birchwood. Líčení staré Anglie, bohémského života umělců i londýnského podsvětí 19. století bylo velmi uvěřitelné. Jen nechápu, proč Lucy čekala na potvrzení své domněnky 20 let a nikomu se nesvěřila.
Knižní novinky (42. týden)
14.10.2019
Kniha Hodinářova dcera v seznamech
záhady australská literatura archivnictví australské romány
2014 | Tajemství letního odpoledne |
2011 | Zapomenutá zahrada |
2009 | Dům u jezera |
2017 | Ztracený slib |
2019 | Hodinářova dcera |
Chvíli mi trvalo,než sem se začetla a taky sem měla dost problém se orientovat v postavách, strašně se tam přeskakovat. Přesto to byl nakonec pěkný příběh.