Helianthus

Na knihu jsem se moc těšila, takže nevím, zda to bylo tím těšením se, ale byla jsem zklamaná. Nějak se mi nepodařilo dostat se do knihy, krátké kapitoly mě chvílemi dost vadily a celkově kniha byla spíš slabší. Bohužel zlepšující se tendence novějších knih se zde nepotvrdila.

Máme doma již dlouho audioknihy o dobrodružstvích Elišky, vlka a jejího dědečka Modromíra. Dětem se moc líbí a rádi ji poslouchají. Takže tištěná kniha byla jasná volba. Kniha je krásná, hodně se doma líbí ilustrace. Příběh je moc milý a vtipný. Kouzlo a vtip si v příběhu najdou jak děti, tak i dospělí. Jednotlivé příběhy hlavních hrdinů vycházejí z klasických pohádek, ale jsou vyprávěny trochu jinak.
U nás doma moc oblíbený příběh a budeme se těšit na další pokračování.

Knížka mne velmi mile překvapila, naprosto nenásilnou formou přibližuje všem svět čísel a matematiky. Mohu jen doporučit.

Na základě krátkých příběhů jsou vysvětleny jevy a situace, se kterými se každý den setkáváme. Mě se knížka moc líbí. Není to typická pohádková knížka na čtení před spaním, kdy po přečtení jde dítě spát. U nás funguje naopak, kdy příběh nastartuje lavinu otázek. Občas vysvětlení je trochu krkolomnější a na pochopení náročnější, některé příběhy jsou méně povedené, ale i tak převažují pozitiva a knihu doporučuji všem, kteří mají zvídavé dítě.

Kniha určena pro jinou věkovou kategorii a to myslím bylo dost znát. Dle mého mohla být kniha propracovanější a konec trochu méně zběsilý.
Co hodnotím kladně jsou poznámky hlavního hrdiny, které dost polopatě vysvětlují některé pojmy.

Nebylo to špatné. Za mě lehce zdlouhavější a o něco více překombinovanější než jsou originály od A. Christie, ale celkově jsem s knihou spokojená.

Nemůžu si pomoct, ale kniha se mi nelíbila. Hlavní hrdina věčně nespokojený a nesympatický. Ale co mě vadilo nejvíc byla vykrádačka Narnie. Další díly si určitě nepřečtu.

Moje první kniha od této autorky a po jejím dočtení jsem si s chutí přečetla i další knihy. Příběh dobře napsaný, četlo se to v podstatě samo. Krásná pohádka na oddechové čtení.

Celá trilogie se mi moc líbila. Ano, děj byl místy celkem předvídatelný, ano nebyly zde až na vzácné výjimky extrémní zvraty, ale i přes negativa, která zda nebude dále rozvádět mne dokázal autor vtáhnout do příběhu. Autorovo vykreslení celého prostředí, Starého království, ledovce nebo Smrti je opravdu velmi zdařilé a i díky tomu mne dokázal vtáhnout do děje.
Jediné co mi trochu chybí je delší prolog. Kniha je useknutá hned po finální bitvě. Ráda bych se dozvěděla co se dělo dál se všemi postavami.

Přečetla jsem celou sérii a jakožto necílová skupina bude tímto můj názor asi dost ovlivněný. První díl mi připomínal hodně Hunger Games, jen v romantičtější podobě. Celkově se mi první díl líbil s dalšími díly už to bylo horší, druhý jsem celkem dost trpěla a třetí dočetla spíše z povinnosti Dle mého názoru by příběhu prospělo zkrácení, tři knihy byly prostě moc.

Velmi oddychové čtení, které ocení nejspíš jen matky s dětmi, protože pokud nemáte čas nebo energii na klasickou knihu, přesně tento formát oceníte.

Mám ráda knihy s Kathryn Danceovou, v této se navíc trochu více řešilo i soukromí a osobní život. Jinak ale typický Deaver, spousta zvratů, ale nakonec vše dobře dopadne.
I když mě osobně trochu vadil velký počet příhod a případů, raději bych kdyby se věnovalo o trochu více prostoru hlavnímu tématu. I přes tuto drobnou výhradu za mě mohu knihu jen doporučit.

Nebyla to špatná kniha, ale prostě jsem od něj četla knihy, které se mi líbili a mám je raději daleko víc.

Úplně jsem to nečekala, ale kniha mě opravdu nadchla. Postavy, děj a prostředí jsou napsané moc pěkně a výborně to do sebe celé zapadá a funguje. Takže za mě velká spokojenost.

Kniha je velmi povedený thriller. Nejvíc se mi ale asi líbily pasáže zachycující vývoj jejich vztahu. Na druhou strany, objevily se i pasáže, které se tak trochu se to táhly, naštěstí jich nebylo mnoho. Líbilo se mi také vyprávění z pohledu obou hlavních postav. Jsem hodně zvědavá na filmové zpracování.

vtipné, velmi čtivé a nečekané pointy. Kniha se mi moc líbila a mohu jen doporučit.

Velmi povedená kniha o střetu světa Světlých a Temných. Další knihy si s chutí přečtu.