hellena1523 hellena1523 komentáře u knih

Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Po shlédnutí filmu, který miluju, jsem asi čekala trochu víc. Kniha vůbec není špatná, je bezvadně čtivá, moc se mi líbí, že je zachována deníková forma, ale...no já nevím...filmovou Bridget si člověk zamiluje, ale ta předloha mi tak skvělá nepřišla...Určitě se k ní ale zkusím ještě párkrát vrátit, protože přestože mě neuchvátila, pár momentů mám v knize ráda. Další díly ale zaručeně číst nebudu...

Noční můry! Noční můry! Kirsten Miller

Moc krásné ilustrace, hezký příběh...ale něco mi tam pořád scházelo. Nemůžu přijít na to, co přesně, ale...Předem jsem si jméno jednoho z autorů vůbec nespojila s Marschmellounkem, tím spíš jsem byla překvapená, ale ani tak nemůžu dát lepší hodnocení.
Je to hezké průměrné čtení. Trochu mi schází nějaká nadhodnota...(a krásná fialková, kterou mám moc ráda, to nedožene)

Hořká setba Hořká setba Ian Tregillis

Super lepší průměr! Není to zas tak originální, jak by se na první pohled mohlo jevit a nakonec mě v knize nic zas tak nepřekvapilo, ale dobře se četla a myslím, že téma bylo dobře zpracované.

04.02.2017 3 z 5

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Moc hezky, citlivě napsaná kniha...Myslím, že by si ji mělo přečíst každé dítě, které pomalu vstupuje do období puberty...

O lidech a psech O lidech a psech * antologie

Někteří autoři mě neuchvátili, u jiných jsem naopak litovala, že povídka nebyla delší. Celkově hezký průměr.

Sanctum Sanctum Madeleine Roux

První díl se mi moc líbil a zanechal ve mně silný dojem. Ale tohle už bylo zoufalství...Mám dojem, že jsem knihu snad ani nedočetla...škoda. Autorka měla zůstat u jedné knihy...

04.02.2017 2 z 5

Ženatí milenci Ženatí milenci Jackie Collins

Jackie Collins je v literatuře pro ženy pojem, tomu nelze oponovat. Ale nebudu hodnotit lépe jen proto, že jsem si vědoma popularity, délky autorčiny kariéry, počtu publikací, které vydala, a představy peněz, které tak (myslím si) poctivě vydělala. Číst jsem musela (něco jako povinná pracovní četba), bude tomu rok, a stále lituji ztraceného času. Tento typ literatury ani v nejmenším není pro mě. Vadil mi způsob vyprávění i charaktery postav. Vnucovaná představa dokonalosti ve mně vyvolávala nauzeu.

04.02.2017

Zapadákov Zapadákov Jeffery Deaver

Moje první setkání s Deaverem a zrovna mám dojem, že jsem narazila na tu slabší...Konec mě neskutečně naštval (linie osobního života Kathryn)! Ale jinak musím říct, že je neskutečně čtivá a příběh se bezvadně odvíjí. Podle anotace jsem čekala trochu něco jiného, takže jsem byla překvapená, co z toho nakonec vylezlo, ale v tomto ohledu jsem vůbec nebyla zklamaná.
Bezvadná, líbivá, dobře napsaná detektivka.

04.02.2017 4 z 5

Příšerné příběhy strýce Montaguea Příšerné příběhy strýce Montaguea Chris Priestley

Po přečtení Pana Krátura, který mě zas až tak neuchvátil, jsem byla poněkud nedůvěřivá k další autorově knize...nicméně se ukázalo, že zbytečně. Po přečtení prvního dílu jsem pochopila, proč je série tak oblíbená.

Všechna malá zvířátka Všechna malá zvířátka Walker Hamilton

Trochu jsem se bála, co z toho vyleze, ale nakonec mě příběh vtáhl a byla jsem nadšená! Líbila se mi atmosféra i zvláštním způsobem citlivý příběh.

04.02.2017 5 z 5

Průvodce světem vlkodlaků aneb jak vlkodlaka poznat a vyhnout se mu Průvodce světem vlkodlaků aneb jak vlkodlaka poznat a vyhnout se mu Robert Curran

No jasně, že to je taková ta pseudoencyklopedie a autor neskutečně vaří z vody. Ale i tak je to hezké. Minimálně vizuálně byla ta knížka super.

04.02.2017 2 z 5

Margaret Thatcherová a její politika Margaret Thatcherová a její politika Hynek Fajmon

Poměrně čtivě představená takřka celá politická kariéra jedné z největších osobností! MT je mojí velkou oblíbenkyní, a tak jsem o ní měla možnost číst více publikací, tuhle považuji za jednu ze zásadních.

101 způsobů jak mučit manžela 101 způsobů jak mučit manžela Maria Garcia-Kalb

Občas mám chuť svého muže trochu potrápit, a tak snad proto jsem kdysi sáhla po téhle knize, ale vůbec jsem z ní nebyla nadšená...Nepřišla mi ani vtipná, v což jsem trochu doufala. Když o ni tak přemýšlím zpětně, řekla bych, že je to jedna z těch zbytečných knih, která kdyby vůbec nikdy nevyšla a nevyplýtval se na ni vzácný papír (potažmo dřevo, tedy stromy), bylo by to mnohem lepší a v zájmu nás všech.

04.02.2017 1 z 5

Antropologie Antropologie Dan Rhodes

Dokonalá sbírka mikropovídek! Lidské životy, charaktery, osudy a příběhy jsou různé...a tomu odpovídá i Antropologie. Moc hezká.

03.02.2017 5 z 5

Čas žít, čas milovat: Historická romance ze 14. století Čas žít, čas milovat: Historická romance ze 14. století Oldřiška Ciprová

Takový hezoučký příběh...Lehounce se čte a je naivní, ale tak nějak mile..

03.02.2017 3 z 5

Lekce tvůrčího psaní Lekce tvůrčího psaní Michal Viewegh

Nějak mi uniká, z jakého důvodu je Viewegh jedním z nejslavnějších autorů. Kniha tak nějak o ničem. Dočetla jsem, ale jen proto, že jsem neměla co jiného číst.

03.02.2017 1 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Průměrná líbivá detektivka, ale hlavní postava mě moc bavila. V záplavě těch dokonalých, nebo těch, v nichž se zničehožnic najde něco, co je nakopne (např.) změnit svůj život a podobně, byla pro mě Rachel příjemnou změnou...Střídání pohledu mi nevadilo. Upřímně ale...na to, jaký zázrak se z knihy dělal a kolik poprasku kvůli ní bylo, čekala jsem opravdu víc, než lepší průměr. Vracet se k ní určitě nebudu, a tak nelituju, že jsem do ní neinvestovala.

03.02.2017 3 z 5

Kontaktní práce : antologie textů České asociace streetwork Kontaktní práce : antologie textů České asociace streetwork Petr Klíma

Velmi přínosná publikace, která mi v mnohém pomohla se zorientovat v terénní i ambulantní práci, nicméně prokousat se některými texty byl fakt boj. Z větší části je skvěle čtivá, obsahuje řadu konkrétních příkladů, což je paráda, ale místy to byl Saigon...

31.01.2017 4 z 5

V podzemí V podzemí Darren Shan (p)

No...no...co říct...Pozitivní je, že je to čtivá, celkem útlá kniha, kterou člověk může proložit hutnější tituly. Na druhou stranu si nejsem jistá, kudy se autor hodlá dál ubírat. Otevřený konec mi zvlášť nevadí, protože se tak nějak podvědomě stejně chystám, že budu ve čtení série pokračovat, ale jsem skutečně zvědavá, jak z toho Darren vybruslí.
Tak žádné velké umění to není, i ten příběh sám o sobě je tak nějak podivný, ale nějaké kouzlo to zřejmě mít bude...

30.01.2017 3 z 5

Tyranie okamžiku Tyranie okamžiku Thomas Hylland Eriksen

Srozumitelná, přehledná, čtivá, skvěle vystavěná publikace.

30.01.2017 5 z 5